čtvrtek 22. října 2020

U Chomutova

 Na tomto hradě jsem byla jen jednou a to právě na podzim. Už je to 2 roky a 1 týden. Moc pěkná vzpomínka, hrad Hasištejn, přesto si pamatuji, že jsme jeli s mužem a s Janou, den byl krásně barevný, po prohlídce hradu a jeho okolí jsme jeli do Chomutova a tady jsme si to docela důkladně obhlédli, pak jsme ještě stihli zámek Červený Hrádek, odtud jsme to namířili do Třebízu a ke zvonici v Neprobylicích. Povedený den.

Neprobylice:


Třebíz:




zámek Červený Hrádek u Jirkova:








V Chomutově:







Hasištejn:











Moje milé KOČKY, držte se!

19 komentářů:

  1. Hasištejn neznám. Fotogenický :-) Krásné fotografie. A u Chomutova jsem také nevěděla, že je tak pěkný. Krásné dny, hodně zdraví a radosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, já jsem tam okolo jen jezdívala a tak mě Chomutov příjemně překvapil. Hrad Hasištejn doporučuji navštívit, jakmile to půjde, také to ostatní, třeba v Třebízi jsme byli vícekrát a paráda. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Úplně na mě dýchla nádherná atmosféra podzimu. Moc povedené fotky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eliss, díky, mám podzimní nálady moc ráda.Dokonce i trocha té mlžky po ránu je fajn, nejsem řidič. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Hezký výlet, měli jste krásné počasí.
    Měj pěkný večer. R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, poslední dobou koukám často na fotky z výletů a mám radost, že jsem to mohla absolvovat. Pa a hezký večer Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, díky za opět další krásné vzpomínání. Měj zdravé dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, jestli to půjde takhle dál, tak už na blog budu dávat jen staré výlety a možná nějakou tu cestu kolem Labete. hihi.
      Zdravím tebe, Pavla a Kočindu.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko, Hasištejn mám dlouho na seznamu, ale zatím se to nepovedlo. Je to nádhera! Krásné ruiny umocněné dokonale vybarveným podzimem...
    Děkuji a moc zdravím, opatruj se! Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, tam je těch cílů blízko sebe více, nech to na pěkné počasí. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Helenko, to je náhodička, dnes kolem 18té hodiny na ČT 2 dávali o hradech v této krajině a mezi nimi i Hasištejn. Já sama si brousím léta zuby na Hartenberk, ten mi zatím uniká. Na kopcích kolem Ohře mezi Kadaní a Ostrovem a u K.V. těch hradů a zřícenin je spousta.
      Měj se moc hezky. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko,tak kolem Chomutova to vůbec neznám,ale v Mostě jsem byla.Zaujaly mě hned první fotografie zvoniček.Jsou krásné.Líbí se mi i hrad.Už jsem koukla od nás je to 169 km.Dosta daleko.Podzimní příroda je krásné a o to více,když na ni zasvítí slunce.
    tenhle podzim je divný celkově.Včera se obloha na chvíli trochu protrhala a dnes od rána zase prší.Co naděláme.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, někdy manžel řekne, že někam pojedeme a na mně je, kam to bude, tak když projet benzín, musí to být hodně programu, za peníze z důchodu se nemůžeme poflakovat!
      Ty zvoničky, jak víš, ráda vyhledávám. Jsme na tom podobně! Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Krásné fotografie zajímavých míst. Líbí se mi moc zvoničky hned na začátku v Neprobylicích a v Třebízi, samozřejmě i podzimní fotografie. O Červeném Hrádku jsme už také mluvili, že bychom se tam rádi podívali už před rokem, ale byly tam na tu stranu výluky a manžel špatně snáší cestu autobusem a bojí se i autem. Také Hasištejn jsme si prohlíželi ve Špalíčcích výletů...Staré gotické stavby mě moc lákají a obdivuji ty, kteří je tenkrát za minimální techniky dokázali postavit a stavby stojí dodnes i když z mnohých už jsou zříceniny: K tomu třeba došlo kvůli probíhajícím válkám ve středověku a později poničeným a opuštěným hradům... Hlavně aby byl příští rok, co se viru týká, příznivější a mohli jsme zase bez obav cestovat. Pokud se to nezlepší, tak už se asi nikam moc nepodíváme a to by mě mrzelo. Přeji Tobě i celé rodině hlavně ZDRAVÍ.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jarunko, budeme doufat. Pokud to nepůjde - myslím tím cestování, bude to smutné, ale neohrožuje to život.
      Zatím se loučím a opatrujte se. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Krásné podzimní fotky.Chomutov,ani kolem něj vůbec neznám,nikdy jsem ani kolem nejela.Hasištejn také vidím poprvé a jsem ráda,žes ho sem dala,pěkně sis zavzpomínala.Přeju Ti hezké dny a hlavně pevné zdraví!Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, dávala jsem na blog hned, jak jsme tam byli, ale jak píšu, je to 2 roky a týden.Okolo Chomutova se jezdí do Německa často, do Chemnitz a tak.
      Zdravím - Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Krásné podzimní pohledy a Hasištejn je v podzimních barvách úžasný, tam budeme muset znovu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, dík za návštěvu, já mám někdy taky pocity, že tam a tam bych měla jet znova, třeba, když se dočtu, že něco někde bylo opraveno a pod. Jenže to není možné, vše stále dokola objíždět. Někdy musím taky vyhledávat nová místa. A manžel už má věk a není možné ho prohánět po republice jako za mlada, hihi.
      Přeji tobě i tvému Martinovi hodně šťastných cest a výletů a k svátku mu přeji
      ( 11.11. ) hodně zdaví. Jiřina z N.

      Vymazat