neděle 29. listopadu 2020

Absťák

 Milé moje blogerky, říká se, že jednou se ucho utrhne a dnes k tomu došlo. Měla jsem už pořádný absťák, chtělo se mi na výlet. Po obědě jsem odmítla sedět na sedačce a poslouchat hluk televize, nechala jsem tu manžela a vystartovala z domu, cestou k busu jsem tlf. oslovila Janu - ta pekla cukroví, proto jsem zavolala Marcelku do Vinoře, zda by se mnou jela ona - a ta zas měla návštěvu, nezbylo mi, než se vydat do víru Prahy sama. Prošla jsem se po zapadlých koutech Prahy, pak na Strahov a dolů až na Malostranské náměstí, přes Karlův most a fotila jsem, přesto, že padla tma a foťák kvílel, že je vybitá baterka. Vždy jsem z ní ještě trochu energie vymačkala a fotky mám! Přiznám se,

milé KOČKY, 

že chodit sama, potmě, po hrbatých chodnících není ode mne příliš chytré, ale zvládla jsem to a neupadla, nachodila jsem toho opravdu hodně a mám nohy ubroušené až ke kolenům. Spasila mne sedmnáctka tramvaj, která mne od Rudolfina odvezla a ještě jsem si z ní dopřála krásné výhledy na řeku a spousty světýlek okolo ní. Pomalu rozmrzám s hrnkem čaje v ruce a přilípnu nějaké čerstvé fotky. Máte to tu jako zálohu na zítra, to budu převlékat povlečení a prát a zkusím zas jeden kout uklidit, tak na blog nebude tolik času: pojďte se podívat, kudy jsem dnes kličkovala.

Ještě zbývá dodat, že když už jsem odcházela od Strahovského kláštera, vyšel nad Prahou měsíc! a jestli kamarádky projeví někdy zájem, zavleču je tam zas. Beztak jsem nepofotila vše, co bych ráda! Kostely až na jeden v Nerudově ulici byly zavřené, hospody také, jen některá okénka prodávala kávu, svařák a nebo trdelníky, voněla tam pěkně skořice. Lidí bylo venku poměrně hodně, to ráno! v telce! v Objektivu - Paříž byla naprosto vylidněná! Jo a nad Čertovkou létaly dvě velké sovy, věřily byste tomu?





















































28 komentářů:

  1. Jiřinko naladila jsi mne na toulky Prahou. Krásná procházka.
    Měj krásné adventní dny. Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, za to dneska, ploužím se po bytě a bolí mě nohy, hihi.Pravda, užila jsem si to a brzy tam pojedeme i s kamarádkami.Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Přiznám se, že sama bych se nevydala :-), obdivuji tě.
    Měj pohodu Jiřinko.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, potkávala jsem spousty lidí a hlavně rodin s dětmi.Nebylo proč se bát.V půl sedmé už jsme byla doma.
      Zdravím Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Taky už jsem natěšený na nějakou fotoprocházku po Praze. Je vidět, že 22. prosinec, kdy takový výlet pravidelně dělám, se kvapem blíží :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Včera jsem si splnila jeden dávný sen, doma jsem vše ještě prohlédla na mapě.Po Praze se ráda procházím, nejlépe pokaždé jinudy.
      Měj se hezky. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, jak ti rozumím! nebyla jsem v Praze od října, a to bylo stejně jen pracovně...
    Chybí mi, musím to napravit. Nádherné fotky!
    Moc tě zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, nemohla jsem večer usnout, znova jsem procházela v mysli tu část, která byla potmě.Vzpomínala jsem, na kolik výstav jak s kamarádkami nebo s vnučkami jsme v Praze za poslední roky šly a letos je to takové prázdné.
      Ale pořád věřím v návrat normálu. Jiřina z n.

      Vymazat
  5. Co Ti mám napsat? Jsi prostě dobrááááááááááááááá !!!
    Díky za fotky, jsou parádní !
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, naštěstí ta baterka vydržela alespoň něco. Budu se tam muset vrátit na opravu, hihi. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko, když musíš, tak musíš, co naplat :).
    Krásné momentky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janinko, dík. Jsem ráda, že jsem to podnikla. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, díky za krásnou procházku Prahou. Byla bych moc ráda, kdyby se situace kolem covidu zlepšila a my se mohly na jaře v Praze sejít. Klidně budu chodit s rouškou na nose.
    Včera ráno svítilo slunce a já už si plánovala výlet. Pak přišly mraky a bylo po výletu, chtěla jsem fotit venku jednu malou panenku a to by nešlo.
    Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, uvidíme, co nám osud dovolí. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jak mi tohle chybí! Když byla mamina na živu, a já za ní jezdila a spala u ní, tak jsem tyhle zimní procházky Prahou milovala. Bylo brzy tma, všechno svítilo, courala jsem si jen tak kam jsem chtěla. Pak jsem si doma sedla a užívala toho, že jsem sama. Připadala jsem si tam vždycky jako kdybych znovu začínala nějaký nový život. Ale koukám, že ty trenýrky na Novém světě na domě vedle Zlatého beránka visí stále, už několikátý rok! Jana Nepomuka v břečťanu jsem už taky fotila několikrát.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, moc ráda jsem ti připomněla ta zákoutí a hezké chvíle v Praze. Měj se báječně. Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Spíš je v tom lítost, že už není maminka, že se tam teď nějak nemůžu dokopat, protože už zase mám takové zvláštní stavy mysli, kdy srdce by strašně chtělo, ale mozek ho nechce nepustit.

      Vymazat
    3. Vendy, tím prochází asi občas každý, že rozum mu velí a srdce chce něco jiného.Jiřina z n.

      Vymazat
  9. Jiřinko, udělala sis krásný výlet a moc hezké fotky. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, ani nevíš, jak mi to prospělo, ale nohám moc ne. Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Tedy Jiřinko, to jsou opravdu překrásné fotografie a nádherně ses toulala. Krásný výšlap sis udělala. V koutku duše Ti závidím, protože já jsem asi prostydla a k rýmičce si přidaly silné bolesti zad a tak trpím doma. Jen ráno jsem vyběhla s tříděným odpadem a starým kompaktem v kapse a tak jsem pořídila pár záběrů před domem. Kapky na namrzlé trávě a větvičkách a pospíchala jsem zase rychle domů, do tepla. Přeji Ti příjemné a pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, kdybych šla s tebou, tak fotíme ještě teď!
      Právě jsem se vrátila z procházky od 17 - 18 hod., šli jsme s malým Honzíkem obdivovat rozsvícené a ozdobené domy a stromy na okraji města, a také úplněk, měsíc svítí jako rybí oko.
      Opatruj se. Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Jo...tak to máš asi pravdu. Moc hezký den Ti přeji. U nás konečně vykouklo sluníčko.

      Vymazat
  11. Jiřinko,tak to Ti závidím,samozřejmě v dobrém.My jsme letos v Praze nebyli a moc mi to chybí.Je mi smutno z tohoto hnusného roku,jsem ráda,že už končí.Tvoje fotky jsou krásné,ráda jsem se podívala.Měj pěkný večer.Marťa.

    OdpovědětVymazat
  12. Jiřinko,to je nádhera.Obdivuji Tě,se takhle sama vypravíš a vydržíš až do večera.Jak bych se ráda toulala Prahou,ale nevím,zda se tam někdy vypravíme.Večerní fotografie jsou přímo kouzelné.Jsem ráda,že jsi nás vzala sebou.
    Měj hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, skočila jsem na bus ve 14 hod. a v půl sedmé už jsem byla doma. Ale mám raději, když jdu s někým, přeci jen, kdyby se něco stalo, abych na to nebyla sama.
      Jiřina z N.

      Vymazat