úterý 1. prosince 2020

Pošták

 Tak tady vzpomínám na adventní zájezdy ( loni touhle dobou Wroclav, Zhořelec a Budyšín ) a přitom jsem si naobjednala nějaké ,,dárečky,, na internetu, když nemůžu do obchodů, rozhodně to ale nepřeháním. Jsem však ráda, že mi ,,pošťák,, věci přiveze až k domu nebo mi je dodají do některé zdejší Zásilkovny a tam si je vyzvednu. Včera jsem převlékala povlečení a už jsem si povlékla huňatá, nová, zimní prostěradla, která jsem si koupila jako dárek. Rádi spíme ve chladu, tím myslím chladný vzduch, ale v posteli mám ráda teplo. Spalo se v nich báječně. Ani se mi vstávat ráno nechtělo.

Milé KOČKY,

tak jsme si s mužem řekli, že si k Vánocům dáme ( tu novou ) pračku, já tahle prostěradla, asi tradičně koupíme barvy do tiskárny a pár podobně laděných věcí a pak, jako každý rok, nějaké překvapení - i když si vždy říkáme, že si nic dávat nebudeme. Každý rok tu pod stromečkem Ježíšek něco nechá vnučkám a dceři a zeti, letos už tady má nějaký dárek i Honzík, chlapec, kterého občas hlídáme. Ode dneška za tři týdny budeme finišovat. U nás už se ozimilo, polštářky jsem vytáhla zimní, manželovi je to jedno, ten si na sedačce udělá hnízdo z jakýchkoli polštářů.

Nerada to dělám, lákat cizí lidi do postele, ale i tak: ukážu vám ta nová prostěradla ještě předtím, než tam někdo prvně ulehl:










16 komentářů:

  1. Jiřinko, s těmi polštářky jsi mě rozesmála, u nás je to to samé s tím hnízdem :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janinko, u vás se ničemu nedivím, tři chlapi v chalupě! Když k nám přijde na návštěvu 6 letý Honzík, máš to vidět! To si udělá z deky a z polštářků raketu nebo auto a kdo ví co a nesmím k sedačce ani na krok.Uklízím a natřásám až po jeho odchodu.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, ty polštářky přímo vyzývají k zimnímu lenošení.Ty se zvířátky se mi moc líbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, Jarinko, sedačka je červená a já se snažím přes zimu díky dece a polštářkům změnit dojem, jenže, to bych musela okolo natahat ostnatý drát.Manžel odpoledne okupuje sedačku a ovladač a nějaké polštářky jdou stranou.Zas je to lepší, než kdyby trávil čas v hospodě?
      Hezký podvečer Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, určitě se vám hezky spalo, ani vločky na prostěradlech nestudily.;-) Také přemýšlím o nových prostěradlech, já používám jen froté. Vím, že se v chladu spí lépe, ale v dětství jsem užila tolik zimy, že mám ráda teploučko. Večer stáhnu topení a vyvětrám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Manžel byl, Růženko, tak překvapený, on spal od 21 do 6 ráno a to se stalo po dlouhé době poprvé.Většinou usne po hodině luštění křížovek ve 22hod. a ráno kolem páté už nacvičuje, jako by šel do fabriky, a to já mám půlnoc.
      Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Když si odpoledne zalezu s knížkou, také si ráda dělám pelíšek ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
  5. Také mě teď bude často navštěvovat pošťák,mám pár dárečků zatím po světě,dost věcí jsem objednávala přes internet a dnes si pro jeden jela do Liberce,blíž výdejní místo nebylo.
    Jiřinko,máš kouzelný kouteček.Mám bílou barvu v domácnosti ráda a ty polštářky jsou kouzelné.Teplá prostěradla nemám,manžel se dost potí a chce spát jenom pod lehkou dekou a ve studené místnosti.Někdy spím v takovém slabším županu.Pelíšek má manžel z celé sedačky,já jsem ráda,že mám svůj pokojíček,ale také si udělám někdy pelíšek a občas jdu i na návštěvu k manželovi.Máme čtyři pokoje,tak je musíme nějak zužitkovat.
    Měj hezký adventní čas

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlastní pokoj/budoár bych potřebovala, neumíš si, Jitko, představit, jak trpím, když manžel na sedačce odpoledne pospává, televize hlučí a mně tečou nervy. To ani nemohu něco psát. Máme malý byt.
      Jako mladá jsem měla povlečení jen bílé, damašek a prostěradla také, plátěná. Pak jsem přešla i na barevné povlečení a mám dosud i prostěradla k nim do barvy. Pak jsme potřebovali flanel a už jsme začaio povlíkat i tenké flísové deky místo prostěradel, dobře se perou a rychle schnou.Mám dvě bílé.Kde jsou ty časy, kdy i noční prádlo bylo ,, jako do vztekání,, - jak říkala tchýně, jemné hedvábí a samá krajka!Teď - zlatej flanel.
      Jiřina z N.
      Užij si to.Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko, tak do takové postýlky bych se snad nechala nalákat :o)
    Shodou okolností jsem na Lužici myslela včera taky, třeba na adventní výzdobu Žitavy, to byla taková krása... Už mi chybí i nákup v Drážďanech, dochází oblíbené potraviny a ta atmosféra...
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, rozumím ti moc. Máme 12.12. jet do měst severozápadně od Chomutova, ale asi z toho nic nebude a vrátí nám peníze? Letos jsem chtěla ještě přikoupit třídenní adventní do Budapešti a z toho taky nic nebude. Cestovky mají utrum.
      Ohledně spaní, my oba máme teplé ponožky a flanelové pyžamo a košili, ve vyšším věku už to teplo není, někdy i termoform přijde vhod. Oba se nepotíme, tak to máme nastejno.Já mám ráda čerstvě povlečené a manžel ,,ochočené,, polštáře.
      Helenko, hezký den. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Prostěradla se mi líbí a věřím, že se na nich spalo krásně.
    Hezky si to doma zimně načinčáváš.
    Měj pěkný den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, s tím čančáním to u nás ještě nevypuklo, počkám až na svátky, až přijedou vnučky, manžel by mi stejně vše ze stolu stěhoval někam pryč. Dnes jsem dala čerstvé chvojí a vatu/sníh do sklenice s jelenem, což jsem vymyslela loni, když jsem si koupila na Jiřáku svíčky-stromky a jejich vůně se mi moc nelíbila, tak velká sklenice od okurek dostala druhou šanci.Jelen je tam schovaný a nesnadno se rozbije.
      Pa Jiřina z N.
      Můj muž tyhle moje blbiny bere jako nutné zlo a nejraději by Vánoce i Velikonoce prý zrušil.

      Vymazat
  8. Zdravím Tě Jiřinko. tak snad dnes budu mít štěstí. Třikrát jsem včera napsala komentář a vždycky mi zmizel. Máš krásná ta teplá prostěradla opravdu se mi líbí a polštářky jsou super. Dnes jsem se konečně ráno vydala na procházku. Musela jsem až k lesu , abych si našla nějaké větvičky na ozdobení. Záda i rýma trochu povolily a tak jsem se vydala na ranní procházku i když manžel mi hned vytknul, že jestli budu zase smrkat, kašlat a chodit jako hrbáč, tak ať se nedivím...i když jsem byla pořádně nabalená...Měj se moc pěkně a opatruj se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, to jsem zvědavá, jaká zdobítka sis venku našla.Já mám trochu zdr. problém a tak uklízím každý den jen trochu, ovšem do toho praní, vaření, luxování a tak to zabere víc jak půl dne.Jakmile se setmí, snažím se nedělat nic.
      Nemůžeme se domluvit, kdy pojedeme na sever?!
      Sestra je po covidu a jedna kamarádka, která pracuje u staroušků v Mělníku, taky.My se zatím držíme.Hlavně, že je ti už lépe. Jiřina z N.

      Vymazat