čtvrtek 5. listopadu 2020

Černé pivo

Na mnohé zájezdy do ciziny a také nějaké spanilé jízdy autem po republice s manželem jsem jela s kolegyní  Janou. Nevím, či spíše si nejsem jistá, zda mi po tomhle článku vypoví kamarádství, když jí udělám takovou kulišárnu, ale zveřejním zde, jak si na výletech užíváme: buď si dáme kopec zmrzliny, nebo posedíme u černého piva nebo si dáme kafe a dort. Pokud je zájezd delší, dojde během něj na všechno z vyjmenovaného... Během pobytu si hodně povídáme, ale máme i rozjímací chvíle, kdy Jana usne a já čučím z okna busu.

Milé KOČKY,

v Čechách dávám přednost černému KOZLOVI a venku? pokud je to v Rakousku, Německu, Maďarsku - beru, co nabízejí, černé pivo obvykle mívají, není problém, ve Francii a Itálii je lepší si dát dvě decky vína. Kávu a dort s malinami jsme nikdy nikde nedostaly v takovém provedení, abychom si mohly třeba jen malinko stěžovat.

Ochutnávka:





















Bejvaly i svařáčky!

( mám velké podezření, že Jana teď bude jezdit ve škrabošce, jestli tedy ještě někdy bude možné někam jet, ale nebudu rozšiřovat poraženecké nálady )



24 komentářů:

  1. Ty dorty vypadají moc dobře, mňaaaam :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adélko, někdy to vypadá, že tam jedeme kvůli kafíčku a dortu, hihi.
      Pravda je, že když byl některý zájezd zběsilý a nedali nám čas na posezení v cukrárně nebo u černého piva, tak jsme cestou zpátky brblaly.Jiřina z N.
      Jak jde učení, nezavařil se počítač?

      Vymazat
  2. Teda Jiřinko, ty mi děláš chutě 😀🤣 Já tedy osobně dávám přednost pivu světlému, černé je na mně moc sladké. Ale takové buřty pečené na černém pivu .... to je bomba. Dortíky vypadají suprově a tvoje kamarádka Jana je prostě kočka.👍🐈👍
    Měj hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, musím Janu pochválit, protože je děsně klidná a rozvážná, žádná neřízená střela.
      A pak, důvěřuje mému výběru zájezdů, super kombinace.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Mmm nyní se mi sbíhají sliny, ale hlavně na tu zmrzlinu. Zdá se mi, že v zimě stejně chutná nejlíp, protože zatímco v létě prahneme po tom aspektu chladu, v zimě víc oceníme chuť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to asi máš pravdu, ale já, kdybych podlehla svým chutím, tak budu mít 120 kg! mám moc ráda sladké.
      Dříve jsem to vyběhala, ale teď?
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Tedy Jiřinko, ty mi děláš chutě. Vybrala bych si dortík s malinami, ty miluji. A ochutnala bych i černé pivo, stačilo by mi jen malé.-) R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, na zájezdu je to pivo místo polívčičky, hihi.Dortíky s malinami jsou po Evropě všude dobré, mohu potvrdit. My dvě si ho dáme jednou v Jihlavě!
      Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Jiřinko, já bych Tě v Jihlavě pozvala do cukrárny U Brány na výborný jovodort.

      Vymazat
  5. Jiřinko,pivo nepiju,nechutna mi,ale zmrzlinu,dortíky a kávu bych si dala.Kamarádka Jana je kočka.Je fajn mit dobrou kamarádku.Hezký den.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, kdybys byla blíž, přibraly bychom tě do party.Jiřina z N.
      Ale vím o jednom zájezdu, na ten bys mohla, jenže, kdy se pojede!!!!???
      Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Mňam, takové dobroty. Ja jsem včera upekla koláč, protože ještě než mi bylo zle, jsem koupila tvaroh a skončila by mu doba spotřeby, tak jsem ho musela zpracovat. Tak máme také je kávě mlsání. Hezký večer.

    OdpovědětVymazat
  7. Jste moje krevní skupina, dortík, kafíčko, pivo a ještě přidám červené víno. Musíme si dělat nějakou tu radost i když teď můžeme konzumovat jenom doma, žádná cukrárna ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
  8. Teda rozkliknout nevinný příspěvek s názvem Černé pivo v půl desáté večer se mi nezdálo ohrožující. Avšak mýlka - záplava fotek s dortíky, zmrzlinou, to mne málem převálcovalo!! Jiřinko, Jiřinko co mi to děláš? Poslední sušenky snědl muž již zvečera (ještě že není pro co teda sáhnout!) a tak si hryznu alespoň do jablka.
    Měj se hezky a máš krásné vzpomínky na výlety.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, u tebe není problém stoupnout si k plotně a něco spáchat mlsného? Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Jiřinko, život se má užívat a ne jen prožívat a ty to umíš. Měj pohodový pátek.

    OdpovědětVymazat
  10. Tohle jsou strašně důležité chvíle, člověk nemusí ani jet přes půl Evropy. Kdo by si pomyslel, že budu snít o obyčejném kafi s kamarádkou ve městě po práci... Máš skvělou parťáku, věřím, že brzo zase někam vyjdeme a užijete si kafíčko, pivíčko, vínečko...
    Jiřinko, měj hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, s vínem je to už tak, že od r.2017 nepiju žádný alkohol ( neb Vetřelec ), samo mě to přestalo bavit, ale černé pivo jednou za měsíc ano.Cestování zdar Jiřina z N.
      v nejhorším to vezmeme do lesa.

      Vymazat
  11. Hned po ránu takové dobroty tady u Tebe vidím. Teda ty dortíky ! Černé pivo to nemusím :-). Světlé ano.
    Je fajn mít takovou spolucestovatelku.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já doma pivo nepiju a jen občas, na zájezdu a pod. Dorty - to se musím krotit.
      Ahojky Jiřina z N.

      Vymazat
  12. Já normálně pivo nepiju, ale na těch mých jednodenkách si dělám průzkum piv v místě kde právě jsem. Taky tedy dávám přednost černému, ale musela jsem vyzkoušet i Weise Beer. A vždycky to ještě dorazím tím, že si k tomu pivu dám Apfelstrudel mit sahne und Vanillesauce . Někdy vylepšený o zmrzku, to dle lokality. Koukám na to že jste byly na adventu ve sv.Wolfgangsee. Nejlepší černý pivko jsem pila v Lehde, to bylo fákt výtečný.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se pozná zkušená cestovatelka. My jsme občas zkusily i ty vafle, třeba v Bruggách a bylo to dobré, s jahodami a šlehačkou...hned bych si je dala.
      Vendy, hezký den Jiřina z N.

      Vymazat