pátek 6. listopadu 2020

Náhodička

 Když já s manželem někam jedeme, obvykle se nám přihodí nějaká nepředvídaná situace - naštěstí převážně něco příjemného. Tak třeba když jsme byli na Chopku, létali tam mladí chlapi na rogalech dolů a my jsme je sledovali a měli jsme tak nejen pocit z krásných výhledů, ale i z té nenadálé atraktivní akce ( já bych na to nevlezla, to vám povím ). Je to již mnoho let a nebylo to obvyklé, v té době.

Milé KOČKY,

tak se nám také přihodilo, že jsme byli na závěr jednoho výletu podívat se na zámku Hrádek u Nechanic a zrovna se tam schylovalo k jednomu krojovanému setkání a proto se náš odjezd o hodně pozdržel. To by byla psina, kdyby se na těch obrázcích někdo poznal! Já jsem se neudržela, fotila jsem dost:  miluji kroje a obdivuji lidičky, kteří tančí a zpívají a dokáží ostatní tímto pobavit a pozvednout náladu. Nemluvě o muzikantech, kteří dokážou roztančit i staré báby.





















Jeli jsme pak domů a dokonce i manžel si v autě pobrukoval!

18 komentářů:

  1. Tak to byla fakt klika, takové setkání by se mi také líbilo. Přeji hezký víkend ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, kupodivu se manžel ani nezdráhal tam být díky tomu déle...Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, to jste měli báječné zakončení výletu.👍👍 Jediné co z krojů poznám, jsou červené punčochy, které se nosí na Chodsku. Jinak v tom mám slušnou bramboračku.
    Měj hezký den 🌹

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, tehdy tam soutěžily různé skupiny a chodská tam byla jistě, myslím, že to byli ti hoši ve žlutých kalhotách, ale po těch letech nevím přesně.
      Rozhodně se mi všichni velice líbili. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Krásné fotografie. To muselo být prima odpoledne. My jsme si takové tance a kroje užívali v roce 2018, když se slavilo 100. výročí Rumburské vzpoury. To bylo ve městě hodně akcí a dokonce jsem poprvé v životě letěla vyhlídkový let vrtulníkem. bylo to super. Manžel letět odmítl a tvrdil, že kdybychom měli létat, tak by nám narostla křídla a že do žádného letadla a tím spíše takového vrtulníčku nesedne ani za nic natož aby za to ještě platil...Krásně jste si to užili a to je fajn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, můj muž by do toho taky nesedl, ale moje máti a bráchové letěli na leteckém dnu v H.K. a jezdívali jsme na letecké dny i jinam, do Roudnice, do M.Boleslavi, do Prahy, já jsem nikdy neletěla.Musí to být úžasné.
      Byla jsem na setkání Kostelců ( mám na blogu ) - protože Kostelců je hodně a dělají setkání pokaždé v jiném Kostelci a je to také moc pěkná akce.
      Taky jsme viděli krojované slavnosti na Hodech v Bořeticích, to bylo moc krásné. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Moc hezké fotografie. Je dobře, že se u nás udržují lidové tradice.
    Jaruška přede mnou mi připomněla můj let vrtulníkem, ovšem byla jsem v poloze v leže a převáželi mě do Fakultní nemocnice v Brně. Já se tak bála, že jsem se z okna podívala až když už jsme byli skoro v Brně. Byl to hezký pohled, ale zopakovat bych si to nechtěla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co ty, Růženko, neuděláš, aby ses seznámila s pilotem! Jak vidno, asi ti v Brně pomohli a domů jsi už jela po silnici? Ale jako historka je to zajímavé. Pac Jiřina z N.
      Ono, když člověku není dobře, je mu to asi jedno?

      Vymazat
  5. Jiřinko,to bylo fajn,že jste se stali účastníky takové zajímavé události.
    Fotografie jsou moc krásné.
    Měj hezký víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já jsem jako dítě měla se sestrou kroj, ale netuším, kam přišel, Asi proto mám k těm krojům vztah???líbí se mi a ráda na Moravě nebo na Domažlicku ženy v kroji vidím.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Milé překvapení a povedené momentky :)
    Zdraví Marie

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to je moc milé zakončení výletu.
    Jiřinko, přeji hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, všechno se naplánovat nedá, to jistě znáš. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Tyhle veselice v krojích mají vždycky dozvuk, člověk si zpívá, je stržen dobrou náladou, hudbou a barvami.
    A myslím, že právě pro toto podobné akce vznikají a doufám, že budou pokračovat.
    Potřebujeme se bavit, radovat a třeba si jen zazpívat pár vět, dělá to svět hezčí a stravitelnější.
    Krásný víkend, kočko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simonko, už se taky těším, být zavření doma má sice své půvaby, ale dva lvi v jedné kleci? hihihi. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Takové překvapení je vždycky milé. Já jsem se před několika roky taky ocitla neplánovaně na tzv.hodech na Moravě v Prušánkách. To byla nádhera! Ty kroje! Ta nálada!
    Pěknou sobotu, Jiřinko!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, naprosto chápu, my jsme si udělali jednou v září dovolenou v Kobylí a byli jsme posláni na Hody do vedlejší vsi a do teď s láskou vzpomínáme! Jiřina z N.

      Vymazat