čtvrtek 26. listopadu 2020

U kávy

 Je ponuré odpoledne, konec listopadu, čtvrtek a já si sedím u kávy. Což o to, doma mám klídek, teplo a nikam nespěchám. Napsala jsem si seznam, co budu zanedlouho potřebovat nakoupit na pečení a podobné věci - klasika předvánoční, některé potraviny jsem si už nasyslila, občas dorazí nějaká ta výzva, abych si vyzvedla ze Zásilkovny balíček, ( Ježíšek zbrojí ) a s překvapením zjišťuji, že po neděli bude konec listopadu. Každý rok mi uteče snad rychleji, než ten předtím!

Milé KOČKY,

už jen ten hrneček na kávu mi vykouzlí úsměv. To jsme si s mužem a kolegyní vyjeli na malý výlet do Roudnice a s Janou jsme zašly do Starožitností, no hned jsem se zakoukala do dvou hrnečků s talířky a dělám si do něj ráda kávu. Takovou tu malou, silnou, nejlépe k bábovce. Hrnků mám doma, že bych je prý mohla na trhu prodávat, ale nemohla jsem je tam nechat, bylo by nám vzájemně po sobě smutno.

To jsem jednou na adventním zájezdu do Grazu nekoupila hrnečky na trhu - takový ten blešák to byl, mrzlo a nechtělo se mi to nosit, a jak jsem pak vyváděla, viď? - Jano. Takže z Roudnice mám tyhle dva a zdá se mi, že se Roudnici od té doby manžel při výletech úspěšně vyhýbá. Co kdybych tam našla k hrnečkům ještě sourozence, nebo konvičku?

Krásné odpoledne přeji.




18 komentářů:

  1. Krásné posezení u kávičky. U nás je dne tma, že se musí skoro celý den svítit. Po čtvrtečním pravidelném větším úklidu jsem po obědě zasedla k háčkování. Ozdobičky, které jsem měla už hotově a naškrobené, jsem rozdala a tak si musím na okna uháčkovat nové...Doufám, že ty už snad nerozdám a pokud ano, tak si udělám další...Přeji Ti krásný a pohodový zbytek dne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, to mě těší, že sis v háčkování našla svou parketu, navíc můžeš podarovat zájemkyně a budou mít na tebe krásné památky.Tvořeníčko je dobře prožitý čas.
      Pa Jiřina z N.
      Já bych se potřebovala vzmužit, vyndat ze skříně nějaké oblečení a pustit se do oprav a přešívek.Mám to v plánu už dlouho a pořád to odsouvám. Jsem divná švadlena, já musím mít manžela k ruce, já šiju a on mi navléká a natáčí nitě na člunek. Jsem prostě poloviční kopyto a bez něj to u nás nejde. Ale nápady a provedení musí být podle mého.
      Járo, hezký podvečer. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, před chvílí jsem dopila kávu také. Hrnečků mám tolik, že bych je opravdu mohla prodávat. Teď jsem po dva dny uklízela kuchyňskou linku, vše jsem vytahala, umyla a pak to bylo jako skládání puzzle, abych vše dala zase zpátky. Ty máš hrnečky z Roudnice, já si oblíbila dva z burzy ve Vysočanech a do těch si s mužem děláme kávu denně. Mají dekor fialek. Jako holka jsem kdysi za sběr dostala talíř s tímto dekorem. Jeden jediný a mám ho stále. Když jsem je v těch Vysočanech viděla .... ten můj jen ucedil něco o tom, že máme málo hrnků.😊
    Měj hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, asi kdybychom si ty muže prohodily, ani bychom to nepoznaly. Pac Jiřina z N.
      Mám jeden hrnek s fialkami od sestry, někdy nafotím.

      Vymazat
  3. No,já kávu nepiju,ale dělám si pohodičku u čajíčku,teď piju hlavně medový.Doma v teple je fajn,protože venku je vlezlá zima.Psovi to nevadí a tak se podřizuji nabalená,jak cibule.
    Z fotografií čiší domácí pohoda.Na hrníčky jsem byla jednu dobu hodně zatížená a taky jich doma mám.Používám je podle nálady.
    Jiřinko,měj se moc hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, na porcelán mám velkou slabost. Ještě, že už to není kam dát, jinak za sebe neručím. Letos jsem přikoupila jen dva hrnky, dva talířky a jednu misku, on u nás nikdo moc nádobí nerozbíjí a tak nemusím dokupovat, leda, že se mi něco moc líbí.
      Zdravím tě Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Božínku, ta káva vypadá naprosto fantasticky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janinko, udělala jsem si ji výjimečně se šlehačkou a malinko vaječného koňaku.Jen pro vůni!
      Ahojky. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Kávu teď piju málo, ale dnes jsem si ji udělala a se šlehačkou.
    Také mám ráda hezké hrnečky. Velký s třešněmi na čaj, pak mám dva oblíbené do kterých si dělám kafíčko. Teď jsem raději doma v teple. Zítra musím do lékárny a chci koupit nějaké maso do mrazáku. Máme mladou a šikovnou paní řeznici. A také něco na pečení.
    Měj pěkný večer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, někde jsem viděla na nějakém blogu, že paní měla slabost pro hrnky s dekorací jahod. Různé velikosti a jen samé jahody. Ale už nevím, kde to bylo.
      Hezký večer. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jééé, kávička se šlehačkou..., tu už jsem dlouho neměla.
    Jiřinko, přeji hezký čtvrtek. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášenko, tak si ji uvař a užij si pěkný večer. Pozdrav tobě i Mírovi.Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko,kávu nepiju,dávám si čaj.Dneska jsem přišla domů z práce pěkně vymrzlá,hned jsem si uvařila teplý čaj,šla dělat adventní věnec,trochu pouklízela.Pak už byla tma.Jsem teď raději doma,moc se mi ven nechce,do práce,do obchodu a domů.Přeju hezký večer.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Náhodou, čaj v krásném hrníčku, nějaká ta sušenka k němu a je to chvilka pro tebe!
      Hezky si užij, Marťo, večer a těším se opět na shledání s tebou.Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko, naštěstí kávu dopíjím, jinak bych záviděla :o)
    Taky mám pár vzpomínkových hrnečků...
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, tak jsme na jedné lodi.Já se ráda dívám, z jakého nádobí lidé pijí a jedí, to je také zajímavé téma. Třeba já ráda kávu v porcelánu a sestra? - jedině do skla!
      Hezký pátek přeji. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Pohodička u kávy pěkně doma v teple. Počasí tomu teď nahrává.
    Taky mám svůj oblíbený hrneček na kávu a jiný na čaj.
    Pěkný předadventní pátek!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, pár týdnů budeme více doma, ale tohle období má také něco do sebe.Zdravím tě Jiřina z N.

      Vymazat