středa 2. prosince 2020

Naprostý šok

 Dnes jsem si čirou náhodou všimla, že mi na přestěhovaném blogu zmizly fotky za několik let dozadu, naprosto bez varování a mám z toho po náladě. Nepředpokládám, že by tam někdo chodil, ale přeci jen mě to stálo nějakou námahu, čas a inspiraci a teď je to všechno v háji. Je to vůbec možné, aby si někdo takhle zahrával s lidmi? Uvažuji, že když to smazali mně, že to smažou i jiným.

Milé KOČKY,

jak já jsem byla nadšená, že mi Jára s pomocí Martina a Verunky přestěhovali práci za několik let a teď je to pryč. Divný dárek před Vánoci.




12 komentářů:

  1. Jiřinko, i mně fotky zmizely. Také mě to mrzí a štve, protože jsou za tím roky práce a už to asi nikdy nedám dohromady. :(

    OdpovědětVymazat
  2. Jiřinko ,pokud máš fotky v počítači, tak nesmutni. Já měla šok, když jsem místo blogu jedné nespokojené blogerky s novou verzí blogspotu, která nakonec chtěla blog zrušit jsem nakonec místo jejího omylem smazala blog svůj...No když nejde o život, nejde o nic..Měj příjemný večer.

    OdpovědětVymazat
  3. To mne mrzí, stalo se to Vendy i Petrovi.
    Netrap se, když nejde o život, mám tě ráda i bez fotek.

    OdpovědětVymazat
  4. Jiřinko, vůbec nevím, co říct - chápu, jak tě to mrzí!
    Ty víš, že se dějí i horší věci, tak se nenech otrávit! Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Mohu Tě Jiřinko, ujistit, že i já jsem to zjistila. Ale divné je, že úplně všechny mi nezmizely. Když jsem to projížděla, tak některé tam jsou. Taky mne to docela rozladilo, ale vracet se k tomu už nebudu. To by byla děsná práce, znovu to tam nahrávat. Prostě to beru tak,že za Blog.cz jsem udělala tlustou čáru.
    Hezký den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  6. Ano, i mně většina starších fotek zmizela, celkem je jich kolem tří tisíc. Minulý týden jsem se pustil do opravy článků, které - podle mého - skoro nemají bez fotek smysl, např. fotoreportáže z cest po Japonsku nebo po Lefkadě, stejně jako rubrika Pražské drobnůstky nebo Fotohádanky. Od víkendu jdu s opravami i po ostatních článcích zpětně do minulosti a zatím mám opraveno vše do března 2016. Ale povaha toho zmizení mě znervózňuje, protože ani jeden z důvodů, který mě napadl, nevysvětluje všechny skutečné projevy: některé fotky se z neznámých důvodů zachovaly (dokonce i v rámci stejného článku, kde vše ostatní zmizelo), naopak jinde zmizela i část fotek vkládaných už přímo do blogspotu. Nerad bych se dočkal, že vše během zimních večerů v potu tváře opravíme a pak to za pár týdnů "blikne" znovu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také usilovně opravuji grafiku. Je to šílená makačka. 900 článků. Promazavám, nahrávám. No přišel na Google velký příliv nových uživatelů a tím i nároky na prostor. Já myslím, že časem zmizí i ty fotky, které v některém článků zbyky. Proto nahrávám opětovně i to. Když edituješ článek, kde fotky máš, tak v editoru už nejsou.

      Vymazat
  7. Taky mi zmizelo třičtvrtě fotek z blogu, přesně fotky od začátku do roku 2010 do části roku 2016. Já ale nebudu nic dohrávat, snad krom prvních článků kterými začal blog, ale i to bude problém, nemám momentálně k těm fotkám přístup. Od roku 2016 jsem si už fotky nahrávala z rajčete protože se mi už galerie vyčerpala a nechtěla jsem kvůli tomu zakládat nový blog, takže tam by problém dohledání nebyl, ale ty už mi na blogu zůstaly.

    OdpovědětVymazat
  8. Vážení a milí moji návštěvníci, čtu to tady a mám z toho děsné dojmy, v první řadě jsem dostala vztek, pak lítost a nyní už jen odevzdání a říkám si, co nadělám. O fotky jsem nepřišla, ty mám, ale na blogu, jak píše Čerf, nebudou a nemá kolikrát ten článeček bez nich smysl.Ale - zažila jsem horší prohry, přežiju i tuhle. Toho, kdo to rozhodl a jen tak z plezíru to nechal smazat, bych ráda viděla. Možná to je opravdu díky tomu návalu, který přišel po zrušení B.cz?
    U nás do rána napadl první sníh a špatně se mi venku chodí. Zdravím vás všechny a přeji: mějte se krásně.
    Vaše Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  9. Díky tvému článku jsem zjistila, že na blogu také některé fotky nemám. Naštěstí nemám blog zaměřený na fotky, to bych byla naštvaná hodně.

    OdpovědětVymazat
  10. Myslím,že je nás hodně,komu zmizely fotky.S tím asi už nic nenaděláme.Já ani ještě nezjistila,co všechno mi zmizelo.Ale vracet se k tomu nebudu,koukám hlavně dopředu.Hlavně,že mám fotky uložené na externím disku.
    Asi jsou horší věci.
    Měj hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, nebudu tvrdit, že je mi to jedno, štve mě to, ale co nadělám.Stejně, jako jsem dlouho neskousla, když mě v busu na zájezdu okradla jedna osoba o nové, bílé, drahé, sluneční brýle.Tu jsem proklela.
      V prvním amoku jsem chtěla blog smazat a už se sem nevracet.Ale vychladla jsem a uvidíme. Jiřina z N.

      Vymazat