čtvrtek 17. prosince 2020

Stížnosti

 Nerada to dělám, ale musím, 

milé KOČKY,

musím tady probrat, co mě v posledních dnech přinejmenším načuřilo. Sice bych měla adventně, smířlivě,  láskyplně očekávat příchod svátků, nejmilejších v roce, nicméně mě Česká pošta hravě přenesla do zloby a nepohody. A to hned dvakrát.

To bylo tak, milé děti, dala jsem si na Bazoš inzerát, že prodám hodně levně bydličasopisy, několik titulů a mnoho ročníků, byly jako nové, ale zabíraly místo. Ozvalo se mi několik zájemců, jeden si téměř všechny odvezl nakonec autem a myslím, že nebude litovat. Ovšem! - jedna paní, až ze Slovenska, pojala úmysl, že si koupí jedno konkrétní číslo a abych jí ho poslala. Nu a tady začíná a taky končí legrace s Poštou. Poslala jsem jí to v obálce jako dopis, na dobírku, stálo to mne 237,- Kč a ona mi po pár dnech napsala, že slovenská pošta si přisadila a ji to stálo kolem 19 euro! byla jsem z toho zděšená a kdybych to tušila, nikdy bych jí to neposílala. Sprostota pošty nezná mezí. To, aby měli páni nahoře velké platy, asi. Za ty peníze jsem jí to mohla dovézt vlakem! Složenka na peníze zpět mi došla až dnes.

Druhá událost je taky povedená, objednávala jsem letos většinu dárků přes internet, asi jako všichni, nu a od pondělí čekám na balíček, peníze připravené na stole, dnes mi přišel mail, že jsme nebyli zastiženi a že si mám na poštu pro balík dojít. Tůdle! Objednala jsem balík do ruky, tak jaképak chození, notabene do té fronty lidí bez roušek, co se tam, před poštou, ustavičně tvoří. Zavolala jsem tam a zítra to prý dovezou. Ještě, že se nejedná o zabíjačku! Paní na poště na moje výhrady, že jsme senioři a poctivě sedíme doma se jen moc hezky smála, Asi ví, že tu ten pojízdný pošťák/rošťák vůbec nebyl.

A to je - moje milé blogerky, pro dnešek všechno. Spadlo to ze mne a jelikož se z toho nestřílí, zapomenu brzy na to.

( s těmi balíky souvisí ještě jedna věc, která mi pije krev, ale co nadělám)... Nedaleko od našeho domu jsou kontejnery na papír, sklo a plasty, a myslíte, že lidi z našeho domu donesou kartony od balíků tam? ani náhodou, nacpou to do popelnic u domu, popeláři vyvážejí dvakrát týdně a popelnice jsou pořád přecpané, někdy mi připadá, že zdejší obyvatelé jsou tou chemií, co se tu vyráběla, přeci jen dost postižení! 




18 komentářů:

  1. Už se mi stalo několikrát, že jsme byli doma a přesto byl ve schránce lístek, že si máme dojít na poštu. Také jsem si tam postěžovala, ale k ničemu to není. Zdravím ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, chápu, že toho mají hodně, ale jiní dopravci to doručí bez problémů a dost brzy a pošta někdy ano a někdy ne.Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Taky se mi stalo,že jsem čekala balík a byla jsem doma,lístek jsem měla ve schránce.Když jsem šla na pooštu,tak mi bylo řečeno,že to je slovo proti slovu,že pošťák,co rozváží poštu,řekl,že nikdo nebyl doma!Takže zbytečné.A k třídění se radši vůbec nebudu vyjadřovat.My vyjdeme ze vchodu a přímo před našim domem jsou kontejnery,takže není potřeba chodit,až já nevím kam.A to máš vidět,jak to u těch kontejnerů vypadá a co vše tam lidi dokážou naházet.To prostě nepochopíš!Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, to mě hodně mrzí, když jsou lidi bordeláři.Já mám na schodech mezi patry na zimu truhlíky s muškáty, včera jsem je šla zalít a otrhat suché listy a co jsem tam našla? obaly od bonbonů a vajgly. Musel to udělat někdo z našeho vchodu.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Byly doby, kdy mi balíkář pravidelně zvedal tlak. Jako trubka jsem seděla doma a čekala na pošťáka a pak mi přišla SMS, že jsem nebyla zastižena. Nevím, jestli mu přidal, protože v poslední době balíky vozí, napřed zavolá jestli jsme doma. Tuhle mě pošťák vzbudil ve čtvrt na sedm.
    Kontejnerů na tříděný odpad je na našem sídlišti dost a myslím, že se třídí. My tedy poctivě třídíme, až se někdy divím, že sami dva máme tolik tříděného odpadu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, my také třídíme, ale já chodím s věcmi do kontejnerů nejraději až potmě.Manžel se mi směje. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, chce to pevné nervy. Mám zásobu podobných příběhů. Momentálně je velkým hitem úprava provozní doby samotných pošt - neodpovídá to informacím na netu, někde mají otevřeno jen dopoledne a pod...
    Navzdory poště měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, u nás tu dobu také upravili a stojí tam neustále fronty - venku.Všichni jsou nervozní, pracovníci pošty i ti zákazníci, jdu tam jen v nutném případě. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Od té doby, co zdejší pošta klidně vydala balíček s fotografickým filtrem v ceně slušného fotokompaktu jinému člověku (zásilka byla na dobírku a přesto ji vydali někomu jinému a navíc zdarma) vyhýbám se poště, jak je to jenom možné. Co si budeme povídat, ona mně taky :-).

    OdpovědětVymazat
  6. Tak já nevím. Já si na Českou poštu vzhledem k doručování zásilek stěžovat nemohu. Přijde sms, že převzali balíček a já vím, že druhého dne pošta s ním přijede, byť další sms, že mi ,,dnes" budou doručovat zásilku přijde někdy až po doručení. Fakt s tím nemám problém. Ovšem cena za odeslání poštou mého balíčku, je opravdu zarážející a je to od té doby, co cena balíčku není za váhu, ale podle rozměru delší strany zásilky.
    Klidný den, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já si myslím, že je to v lidech. Jestli ten pracovník mám nebo nemá dobré pracovní návyky.Ale v téhle době toho mají hodně, uznávám. Jiřina z N.
      Ceny pošty jsou ale opravdu neskutečné.Známky byly za korunu a nyní za 19,- Kč. Buď je koruna v háji nebo pošta moderní lapka.

      Vymazat
  7. Při cenách které si ČP účtuje za přepravu tady u nás mne neskutečně překvapilo, že obyčejná zásilka velikosti A5 do Ameriky stála jen o tři koruny víc, než doporučený dopis klasické velikosti do sousedního města. Bohužel pořád pošta alespoň v tomhle stále zneužívá monopolu, protože přepravní společnosti bohužel licence na přepravu listovních zásilek nedostaly. Stejně raději pošlu něco co není zrovna opravdu malé dopravou než poštou. Vyjde to levněji a je to mnohem spolehlivější...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, představ si, že ač mi paní tlf. řekla, že balík v pátek vrátí do dopravy, nic mi ani v pátek, ani dnes nedovezli. Kde jsou ty doby, že jsem na Děčínsku dopis šla hodit k rychlíku na nádraží a druhý den ho teta měla v Liberci. A za 0,60 haléřů.
      To, co píšeš, je neuvěřitelné, tak proč na Slovensko taková pálka? pro dopis velikosti A4. V pondělí je zase provětrám a na doručení do domu budu trvat, už jen z principu.
      Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jednou se mi stalo, že ČP místo doručení zásilky do vlastních rukou doručila jen lístek do schránky. Okamžitě jsem volala na poštu, že jsem si zaplatila doručení a že jsme doma celý den dokonce 3 a nikdo se nepokusil nás kontaktovat. Od té doby nemohu na místní doručovací depo dopustit. S úsměvem až ke dveřím a skoro vždy chvíli před polednem, i když napíší, že doručují od 8 do 18 hodin. Velmi špatnou zkušenost jsem udělala s PPL, která mi objemný a těžký balík bez pokusu o doručení rovnou dala na jejich výdejnu. Balíky nebývají převázány a nejde je ani za co chytit. Musela jsem si vzít svůj špagát, protože balík byl tak velký, že jsem ho nemohla ani obejmout, natož ho nést 2,5 km do kopce. Zuřila jsem a od té doby jen a jen ČP. Kde nemají dopravce ČP, tam neobjednávám. Je to opravdu jen záležitost místního depa. A jakmile mi přijde SMS o převzetí balíku do přepravy, jsem si jistá, že druhý den bude balík doručován, pokud není mezi tím víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne do vlastních rukou ...ale balík do ruky.

      Vymazat
    2. Mario, po dvou telefonátech mi balík dnes dovezli. Později odpoledne a snad v pořádku, ještě jsem ho ani nerozbalila.Ležel asi týden na zdejší poště. Pac Jiřina z N.

      Vymazat