neděle 24. ledna 2021

Nejhorší

 Dnes jsem toho stihla, na to, že je neděle, docela dost. Uvařila jsem segedínský guláš a knedlík, vyluxovala, ( dělám denně ), zalila muškáty na schodech, shlédla Toulavku a Objektiv, a došla jsem vyfotit náš chodník a ulici. Vypadá to, že naše ulice aspiruje na nejhorší ve městě. Hodlám ty fotky poslat příslušnému odboru našeho Městského úřadu, aby se odpovědní činitelé zamysleli, zda je normální, aby ve středu města takto vypadaly komunikace. Na okrajích města, kde jsou nové domy, mají krásné nové chodníky, a my se tu potýkáme s dírami plnými vody, nemluvě o tom, že dovolili, aby se v bývalých zahradách v naší ulici stavěly ošklivé baráky a místo předzahrádek vznikaly plochy na parkování. Moderní doba.










10 komentářů:

  1. Jiřinko tak u nás jsou chodníky do kolonky tak hrbaté a rozbité, že pokud nekoukáš pod nohy, tak je to o zdraví, zvláště večer a ještě se tu a tam najdou psí poklady, které lidi po svých miláčcích neuklízí... Tak že slalom mezi psími exkrementy, hrboly a dírami v chodníku. Hrůza! Tvoje rozčílení a rozčarování fakt chápu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, na druhé straně ulice je nový chodník, to uznávám, ale na naší straně je to hrůza. Večer se tu můžeme zabít. Přeci jen jsme starší ročníky. Podobně to vypadalo v ulici k nádraží a držkovala jsem, už je to tam spravené, jen přímo před nádražím bývá velká louže a když je umrzlo, je to velký problém. Naštěstí už vlakem jezdím moc málo.Snad až tady dodělají ty nové baráky, dají i ulici ,,do pucu,,. A o těch, co tu projíždějí auty, raději pomlčím, kdyby zpoza živých plotů vyběhlo dítě, raději nedomyslet.Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, takhle podobně vypadala ulice u nás. Byl to prostě tankodrom. Před pár lety jí předělali na tzv. obytnou zónu a zrušili chodníky. A že prý se tu bude jezdit maximálně 20km/hod. To se tedy rozhodně nejezdí. Není tu kde zaparkovat. Jeden soused kšeftuje s autama, má je kolem celého domu a i ve vedlejší ulici. Když projíždějí 1x týdně popeláři, mají co dělat, aby se kolem protáhli. Na několika místech si sedá zemina a zámkoví dlažba, která zdobí povrch se na spoustě míst propadá. Máme to nové asi 4 roky a na letošek je naplánovaná rekonstrukce kanalizace. Takže to celé zase rozeberou a rozkopou. A my zase budeme chodit s botama od bláta a jílu, aby každý poznal, odkud jsme. To jejich plánování fakt nechápu. Ještě v dobách starého tankodromu se dávala do země elektřina a rušily se sloupy. Půl roku na to, co už to bylo zavezené a natažen asfalt, kopalo se to kvůli vodě a pak znovu kvůli telefonům. Když jsme se tehdy ptali, proč se některé výkopové práce nespojily, nikdo to nebyl schopen říct. Asi holt potřebují utratit peníze z rozpočtu.
    Držím palce, třeba u vás úřadují schopnější lidé a domůžeš se nějaké pomoci.
    Měj hezký den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víš, Alenko, to je problém asi ve všech městech. To se dělají kolikrát projekty, až se točí hlava, u nás přístaviště jachet a kdo ví co, hlavně pro ty movitější, a s neustálých kopáním a předěláváním už postaveného by mnozí jistě také připěli do diskuze, asi pravá neví, co dělá levá.Všude jsou kamery a když se ti něco ztratí, tak ti měšťáci řeknou, že byly vypnuté.atp.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, myslím, že z podobných ulic bychom tady mohli udělat hitparádu. Je docela zajímavé, jak se ze zeleně povedlo městu udělat parkoviště (změna užívání pozemku není úplně jednoduchá)...
    Měj příjemný den a skákej opatrně! Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, já nejsem ustavičný stěžovatel, ale jsou situace, kdy mě to nadzvedne. Tady v ulici byly domky se zahradami a když staří majitelé zemřeli, mladí to prodali a ten, kdo to skoupil, holt na těch pozemcích postavil krabice, takže je to tu místo malých domků dvojnásob domů a zahrady zmizely, z předzahrádek udělal parkovací místa! Někdo mu to musel povolit, že? A mám velké podezření, že ta nákladní auta taky nadělala ty lavory v ulici.Naštěstí ten dům naproti nám koupili mladí lidé a ponechali si zahradu. Mám výhled z kuchyně do zeleně.Kněžna v Ratibořic, kdyby mě znala, by řekla: šťastná to žena.
      Helenko, pohodový týden ti přeji. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko,tak u nás v ulici máme cestu a chodníky celkem dobré.Ale máme před barákem park,kde je dětské hřiště,houpačky atd.což je fajn,kdyby to nebylo,jak píše v komentářích Jara,tzv.ráj pejskařů.To je tedy síla!Já mám naštěstí kluky velké,ale dítě bych tam nepustila,je to hnus( omlouvám se všem slušným pejskařům)nechápu,že si to majitele,po svych mazlíčcích neuklidí,přitom kousek na druhé straně ulice,je lesík,kam se dá jít a ne na dětské hřiště.Dále,k popelnicim se taky nedá dostát,protože prostor kolem nich,je obstaven auty.Čili popeláři někdy ani nevyvezou popelnice,protože se k ním zkrátka nedostanou.A to pak sídliště vypadá"jedna báseň".Když byl nedávno silný vítr,odpadky lítaly všude,lehké kontejnery,co jsou na kartony,vyvrácené.Je to prostě o lidech.Tak Ti přeju hezký den a taky držím palce,abys uspěla.Tady na to každý kašle a taky to tak vypadá!Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, nějak podobně to bylo za naším domem s malinkým dětským hřišťátkem, tak jsme si stěžovali a ? ---zrušili hřiště! Jednomu chlápkovi, který tam venčil spoustu psíků, ( má množírnu ) dali párkrát pokutu, ale nenechal toho. S popelnicemi jsme měli také problémy, neb máme budníky pro 4, ale někdy některou někdo v noci ukradne.
      To bys u domu mohla stát s flintou celou noc. Dokonce nám nedávno někdo vyrval kovové obrubníky u výdechů wawek. To si pak můj manžel vzpomene na nadávky, o kterých ani nevím, že je zná.Jiřina z N.

      Vymazat
  5. U nás se hodně chodníků a silnic už opravilo. Ale kolikrát lidi nadávali, když museli obcházet nebo je některý úsek zbrzdil nebo omezil. Ale je to potřeba. Přeju ti, aby se představitelé města zamysleli a jejich zamyšlení vedlo ke kladnému rozhodnutí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsou ( na úřadu ) kolikrát lidé, kteří žijí asi jinde, protože jsem dávala návrh, aby u pošty udělali nějaké osvětlení, že když tam jdu k bankomatu večer, je tam tma, a vzkázali mi, abych tam chodila ve dne?!!!. No, já už ve dne můžu, ale co ti, kteří jezdí do práce a sem se dostanou až večer, že?
      Jiřina z N.

      Vymazat