neděle 24. ledna 2021

Když nevíte

Když nevíte kudy kam, sedněte na vlak a jeďte, třeba do Železného Brodu,

milé KOČKY. 

Byli jsme tam vícekrát, tak můžu radit, hihi. Zajděte si ke zvonici ( je opravená po požáru, kdy ji nějaký blb podpálil, jen tak, asi se nudil ) a ty stavby okolo, kostel, spousta domečků velmi pohledných, kousek od Jizery. Pak zajděte ke skanzenu Trávníky, bude-li na náměstí otevřené Muzeum, neváhejte tam vkročit. Pro děti tam mívali připravené korálky - zabaví se i dospěláci. Kdo je  chůze schopný, může si vyrazit na Spálov a jet vlakem až odtud, nebo, pro ještě schopnější a v letních měsících, dojde podle řeky Jizery buď do Semil nebo, podle Kamenice třeba k jeskyním Boskovským?

Co bych vám povídala, tady toho je! A trochu těch lákadel ve formě fotek?














16 komentářů:

  1. Je to zvláštní. Že existuje město Železný Brod to vím, ale nepředstavovala jsem si pod tím jménem najít tam takové hezké chaloupky.
    Klidnou neděli !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, je to městečko malé, ale významné. Hlavně ve světě skla.
      Měj se moc hezky. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Máš Železný Brod nafocený krásně,ani bych ho nepoznala a přitom se dá řici,že bych ho měla znát jako své boty.Znám ho hodně.Jezdím tam roky k paní zubařce a loňský rok jsem tam byla snad každých 14 dní,ale nebyly to příjemné návštěvy.Hodně jsem tam jezdila s vnoučatama na jarmarky a Skleněné městečko.Byl ,ale velký problém si tam dát někde oběd.
    Hezkou neděli Jiřinko

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, já jsem tam byla vícekrát, v létě i v zimě, ale jednou, to jsme tam byli s vnučkami, jsme taky špatně dopadli v jendé restauraci, dali vnučce rybu a museli jsme jim to vrátit.Páchlo to moc. ( S vnučkami jsme byli dva roky po sobě na dovolené v Malé Skále ).Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Děkuji za pozvánku, Jiřinko! V ŽB jsem byla před pár lety pracovně, na nějakou procházku nebyl čas...
    Posílám pozdravy, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, téměř v každém městečku i vesnici se něco najde.
      Pěkný podvečer. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, hezká pozvánka. Železný Brod neznám, přece je to od nás z ruky. Moc ráda, jsem se tam díky Tvým fotografiím podívala, líbí se mi ty hezké chaloupky.
    Měj pěknou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, byla jsem na dnešek s Janou domluvená, že si vyrazíme na procházku, ale bylo zataženo a nepříjemno, tak jsme to odvolaly a pak! se rozfoukalo a svítilo sluníčko, škoda. Necháme to tedy na jindy.Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko,Železný Brod,neznám,nikdy jsem tam nebyla.Podle fotek to vypadá na moc pěkné městečko.Děkuji za pozvánku,ráda jsem se podívala,mám další tip na výlet.Některá zajimavá místa jsem si zapsala,chci si udělat malý seznam,kam bych se chtěla letos podívat a sama jsem zvědavá,co z toho mi výjde.Pěknou neděli Ti přeju.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, zrovna v tomto kraji, když máš k dispozici auto, je toho k vidění hodně.Maloskalsko a okolí stojí určitě za návštěvu. Jiřina z N.
      My tam jezdíme spoustu let a pořád se nám tam líbí.

      Vymazat
  6. Jiřinko, ty máš tu naši zemičku projetou křížem krážem. V Ž. Brodě jsem nebyla, ale některé stavby mne hodně zaujaly.
    Přeji krásnou neděli. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášenko, také přeji hezké dny.Už se těším, až zas někam vyjedeme.Momentálně se manžel nikam nehrne.A já, dříve bych řekla kamarádkám a jela vlakem nebo busem, jenže nechci riskovat.Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Moc krásné fotografie a moc se mi líbí ta zvonice. Ta je fakt krásná. Podobná je v obci Růžová, také vedle kostela. Moc hezké fotografie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, je pravda, že Ž.Brod mám pofocený snad v každé roční době, ale tyhle zimní ukazují nejvíc, když chybí listí na stromech.Tu zvonici museli postavit po požáru skoro znova.
      Zdravím do Rbk. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko, tak tady jsem nebyla a děkuji za zprostředkování návštěvy. Ta druhá fotka a některé další mi hodně připomínají uličky Štramberka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marie, díky, ve Štramberku už jsem hodně dlouho nebyla, jezdili jsme k přítelkyni, s kterou jsem byla v lázních v Jeseníku, a která bydlí v Příboře,a s ní a její rodinkou jsme výletovali v okolí.Tak se můžu pyšnit výstupem na Lysou Horu a na hrad Hukvaldy a pod. Muzeum Tatry v Kopřivnici atp.Jiřina z N.

      Vymazat