sobota 30. ledna 2021

Oblíbená místečka

 Proč se nepřiznat, že se mi líbí v Čechách a na Moravě skoro všude, ale i tak mám oblíbená místečka.

Milé KOČKY,

mnohdy jsou to místa tak obyčejná, až si někdo řekne, co na tom má? Jenže to mám spojené s něčím nebo s někým, s nějakou událostí nebo vzpomínkou z mládí a tudíž mám k tomu místu vztah. A co bych tu dlouho povídala, obrázek promluví za mne:

Bezděz:



Peklo,  Zahrádky  ( Českolipsko )










Vydra a celá Šumava









Jetřichovice a moje Děčínsko:








Český Ráj:






Středohoří:


Košťálov




Morava: ( celá )











a asi 2 tisíce dalších míst, hihi. 

Jednodušší by bylo napsat, kde se mi nelíbí!

Vaše Jiřina z N.

20 komentářů:

  1. Krásná místa. Ale hlavně tam není sníh a to se dnes počítá! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janinko, u nás byla včera břečka, až se mi při večerní procházce promočily boty, ale dnes je jen sněhulák v jedné zahradě, který už má také namále.Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Krásná místa i fotografie Jiřinko. Do Pekla jezdime každý rok za bledulemi. Jen loni se mohlo do půlky , protože se tam uvolnil skalní blok a spadl dolů a pádem hrozil ještě další a tak byla cesta od odbočky na bývalou Lisovu kozí farmu, uzavřena. Všechna ta místa jsou krásná. Přeji ti krásný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, vím to a tak jsme začali na bledule jezdit pod Lovečkovice. Tam se toho vyskytuje podél potoka a u bývalé trati do Verneřic taky hodně.Zubrnice jsou docela fajn ves. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko,všechna místa jsou krásná.Český ráj je srdcovka,Šumava je nádherná,moc se nám tam líbilo.U nás na Moravě,spoustu,spoustu krásných míst.Za hranicemi jsem ještě nebyla,ale u nás jsem byla na hodně krásných místech,říkám,že je naše zemička prostě překrásná.Už se těším,až se bude dát někam jet,mám spousty plánů a snad výjdou.Dneska je tady pršavo,šedo.Nevadí, máme malou oslavu,syn měl včera narozeniny,přijde i starší syn a uděláme si hezký den.Také Tobě a Tvé rodině přeju hezký víkend.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oslavy musí být. Tak si to pěkně užijte, vesele a ve zdraví. Přeji spoustu dalších a lepších let. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, to je zase podívaná. Nádhera. Vydru také miluji, jezdíme tam často. A líbí se mi i oba mlýny, ani jeden nevím, kde se nachází. Krásné fotky, takové povzbuzující. Těším se na jaro. :o)
    Přeji k vám domů pohodový víkend. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášenko, ten větrný mlýn s lopatkami je v obci Lesná, mezi Vracovicemi a Vranovem n.D. a je tam i Muzeum motocyklů ( něco pro pány ), ten vodní je věhlasný ve Slupi, to když jsme byli na dovolené ve Znojmě a jeli jsme ke zničenému zámku Jaroslavice, měli jsme ho cestou.Já na výletě beru všechno. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jsem původem Pražačka ale pro venkov a zvlášť Moravu mám slabost . Všechno špatné je pro něco dobré a díky Covidu spousta lidí objeví krásy své země . I tady znám typy co jezdí do exotické ciziny ale neznají krásná města která jsou od nich 50 km. Hezký víkend 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, tak já jsem vyznavačka krás v ČR a širokého okolí a zatím jsem si vystačila s Evropou.Nicméně máš pravdu, neb znám lidi, co v našem městě nikdy nebyli v okolní přírodě.Hezký den. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Krásné toulky českou kotlinou😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě jsme asi hodinu a půl prohlížely s vnučkou fotky z našich různých dovolených a pobavilo nás, jak jsme tehdy vypadaly...Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, nádherné fotky a na nich i pro mně místa milá, některá bych přímo nazvala "srdcovky". U nás je opravdu krásně. Nad spoustou fotek jsem se zasnila a zavzpomínala. 💓🍀
    Měj hezký den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, oproti plánu odvezl před chvílí zeť mladší vnučku a tak jsme zase osiřeli.
      ( měla tu být do neděle odpoledne ).Měla na vysvědčení dvě dvojky, a ta starší o něco víc.
      Povídaly jsme si o prázdninách, kam by chtěly ten týden s námi.Prohlížely jsme hlavně fotky, kde jezdila na koni. Příjemné chvíle. Však to znáš. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko, všichni máme v srdíčku místa, kde je nám dobře a kam se rádi vracíme. Kochám se fotografiemi a říkám si, jak je ta naše zemička v srdci Evropy krásná.
    Měj hezký večer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, jsme toho svědky, že v Čechách a na Moravě máme krásně. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Musím jen souhlasit, krásná místa!
    Jiřinko, měj hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, ty to taky dobře znáš, že kolikrát člověk nemůže říct, tady je to lepší, než jinde. Máme tu od všeho něco, vinice, chmelnice, lesy s houbami a borůvkami, kopce i roviny, a taková rozkvetlá louka plná kopretin? nebo pole slunečnic.Sady s jablky, nebo třešně.
      Krásné pondělí!
      Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Když vidím Bezděz, už se zadýchávám. Lezli jsme na něj v příšerném vedru, ale líbilo se mi tam. Znojmo je krásné město.....Vůbec je u nás hodně krásných míst a není divu, že jsou mnohá dokonce milována. Měj se hezky Jiřinko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marie, a některá místa jsme navštívili vícekrát a nikdy jsme nelitovali, třeba teď mám zálusk na Vimperk, protože od té doby, kdy jsme tam byli naposledy, byl zámek opraven.
      Jsem na to zvědavá! Jiřina z N.

      Vymazat