pátek 29. ledna 2021

V zimě

 Taková jednoduchá, zimní výzdoba.

Milé KOČKY,

bez jablek to v zimě nejde. Štrůdlem mě ještě nikdo neurazil, vůně jablečného kompotu je pro mne vůně domova, zahryznout se do jablíčka už se úplně nemůžu, protože bych se bála o zuby, ale dá se to obejít, prostě si ho nakrájím nebo nastrouhám.

Na jahody mě sice v zimě nikdo neposílá, ale na hroznové víno si jako důchodci vždy nějaké drobné stranou necháme.


Tahle starší fotka je v podstatě už historická, neb stěna už dávno není žlutá, přemalovala jsem ji na béžovku - bílé kafe. Ovšem keramika od Lenky mi slouží a líbí se mi spoustu let. Tihle ptáčkové mi při focení neulétnou.

14 komentářů:

  1. Jiřinko,krásné zátiší,taková mě baví.Jablíčka máme s manželem rádi,jezdíme si pro ně do Čtveřína,to je kousek,bohužel po poslední úpravě zubů se už nezahryznu.Tak strouhám a teď jsem si udělala křížaly,které mám moc ráda.
    Měj hezké dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, to ti chválím, naše mamka vykrájela kdejaké jablíčko a hrušku a nasušila a měli jsme křížal hodně. A taky zavařovala ( pomalu i borové šišky ).
      Tak si nech chutnat. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Krásné malebné zákoutí, které oku lahodí. Zvláště teď v zimě.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani,. dnes u nás padá sníh a koukám z okna, abych si to užila.Jenže jsou dva nad nulou! Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Kouzelná fotografie, keramika se mi moc líbí. Štrůdl miluji, však mám na něj těsto v lednici a také si vařím kompot. Od malička jsem měla raději jablíčka než hrušky. A co jsem jich snědla. Pamatuji si jejich vůni v zadním pokoji bytu rodičů, kde se netopilo a jablíčka tam byla v bedničkách uložena. Bohužel se před pár roky ukázalo, že na ně mám alergii a někdy mě po syrovém jablku tlačí žaludek. Tepelně upravená mi nevadí.
    Přeji Ti hezké odpoledne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, Růženko, u nás zase jeden příbuzný nemůže syrová jablíčka, protože ho pálí pusa. Včera kvečeru jsme čekala, že přijede zeť a přiveze mladší vnučku, tak jsem odpoledne upekla linecký koláč s nastrouhanými jablíčky a kousek jsem poslala k nim domů a byla pochvala.Kousek jsem nám nechala na dnešní snídani.Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Moc krásné zátiší Jiřinko. Já mám také ve váze sušenou mochyni, jen teď už nebudu mít čerstvou, protože na zahradě zůstala a zahradu už nemáme. Ale nebaví. Vždy se dá cokoli do vázy nasušit. Jablíčka mám také moc ráda na všechny způsoby. jen někdy ty, co se dovážejí bývají bez chuti. To pak opravdu skončí v kompotu, protože ani na štrůdl dobrá nejsou. Měj krásný večer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, např. včera jsem koupila velká, krásná jablka v Bille a dnes je Honzík a vnučka jedli a chválili, také jsem jedno snědla. Do lineckého koláče jsem nastrouhala malá, co jsem koupila jinde. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko, krásná výzdoba. Obdivuji keramické kousky, jsou fakt nádherné. Od Lenky ještě nic nemám. :o)
    Přeji hezký víkend. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášenko, ty máš jistě jinou keramiku, když chodíte na ty trhy. Hezký víkend. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko,moc pěkné zátiší,keramika je pěkná,taková jemná.Také mám ráda jablka,vařím z nich kompot,péču buchtu,kluci to mají rádi.A sušená jablka,křížaly,to je mňamka.Měj pěkný víkend a užíj si vnučky.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, mám tady jen Adélku, starší vnučka sice s tatínkem také přijela, ale po jídle odjeli. Dnes si táta pro mladší přijede.Nejraději bych si je tu nechala obě na pořád, hihi.Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Ta keramika je opravdu moc pěkná. Nevzpomínám si, že bych takovou "vyřezávanou" viděla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marie, já jsem si ji před lety od Lenky koupila a to víc kousků a zatím mi slouží a líbí se.Dokonce jsem zjistila, že bydlí blízko a tak jsme si tam zajeli, Lenka se mezitím odstěhovala do nového domečku kousek dál.Ani nevím, jestli ještě píše blog, ale na Fléru asi ještě je.Jiřina z N.

      Vymazat