sobota 9. ledna 2021

Okolo komína

 Tohle jsem často používala jako název pro večerní projížďku na kole. Spolanský komín je díky své výšce vidět zdaleka a ani chladící věž není žádná prťavka. Včera přivezl zeť vnučku, tu mladší, a protože dnes dopoledne manžel vařil pro sebe v papiňáku hlavu, nikoli svoji, ale vepřovou, a jelikož bylo docela pěkně a slunečno ( konečně) a jelikož jsme se chtěly projít a popovídat si, a jelikož manžel od 10 - 12hod. hulákal do vysílačky, (správně bych měla napsat radiostanice ), vše nahrálo tomu, abychom odsud odešly do přírody v okolí města. Šly jsme na pískovnu u Tišic, dlouho jsem tam nebyla a dokonce jsem si nezapomněla fotoaparát. A tudíž, 

milé KOČKY, 

mohu vám tady a teď zprostředkovat výletík za hranice města. Ještě jsme na zpáteční cestě stihly malý nákup v Penny a už sedím doma, je tu vyvětráno!, děláme si dobrůtky s vnučkou a dědouš je spokojený s hlavou, kterou snědl. Tedy její část. Jestli sem nakoukne Jana, určitě pozná, že jsme se vracely podle jejich zahrady.

Sluníčko už zakryly mraky a nám je to momentálně u stromečku a kafíčka jedno.

























doutníky nejsou kubánské, nýbrž mlékojedské...

8 komentářů:

  1. Jiřinko, udělaly jste si s vnučkou moc hezkou procházku a já se kochám krásnými fotkami. A trochu vám holky závidím. No, musím vydržať a zase budou i procházky.
    Mějte hezké odpoledne. R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, já jsem to potřebovala opravdu už nutně vypadnout z domu.I ten krátký čas se sluníčkem a modrým nebem mi přišel vhod. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Krásnou procházku jste si udělaly a moc hezké fotografie jsi pořídila. U nás bylo celý den zataženo a tma. Do rána připadlo trochu sněhu, ale jinak to přes den zase povolovalo. O sluníčku si zatím můžeme jen snít. Přeji Ti krásný zbytek dne a pohodovou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, u nás jsme našly loužičku s kouskem ledu asi 10x10 cm a sněhu bylo na jednom keři asi na sáňkování pro 2 mravence.
      Musíme být skromní. U vnučky prý je sněhu docela dost.A přitom k nim není odtud daleko.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko,pěkný výlet jste si udělaly.A fotky jsou hezké.U nás bylo dneska zataženo,šedivo,ráno mrazivo.Přeju Ti hezký večer.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, přiznám se, že procházka mi udělala dobře. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jsem moc ráda, že u vás všechny hlavy sedí pevně na krku a děkuji za parádní procházku!
    Jiřinko, měj příjemnou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, vnučku odvezl zeť dnes kolem 17té hod. a já jsem odstrojila stromek, uklidila ozdoby, dala vyprat ručníky a pod. a pak jsem si uvědomila, že je neděle a že jsem to chtěla dělat v pondělí.Zítra budu mít tedy fóra a přidou na řadu výměna povlečení a další věci.Jiřina z N.

      Vymazat