pondělí 11. ledna 2021

V zahradách

 S Janou jsme si ( před časem ) zase jednou udělaly výlet do Prahy a vzala jsem ji do zahrad pod Pražským hradem. Šly jsme odspoda nahoru a moc se nám tam líbilo. Jakmile to bude trochu možné, doporučuji vám,

milé KOČKY,

podívat se tam také.

Ráda mám i zahrady kolem Letohrádku královny Anny s fontánou. Do Prahy s Janou nebo s Marcelkou, případně se sestrou či s vnučkami moc ráda jezdívám, ráda ji procházím křížem krážem, v každé roční době a dá se směle tvrdit, že i v každém počasí. S manželem jsme prošli jarní Prokopské údolí, jindy, také  zjara, údolí Šárecké, nebo zase na Bílou horu ke Hvězdě, když se zbarvilo podzimně listí, nebo na Petřín a dále ke Strahovu. Také jednou na 1.máje k soše Žižky na Vítkově. Od Vyšehradu na Staré Město či od Karlova po schodech dolů...

Ale k těm zahradám: moc jsme si to tu užily a je to zajímavý prostor, krásně se tu fotí:




















tady to mám taky ráda:



Je mi jedno, zda se do Prahy jdeme jen projít, nebo cílem je některé muzeum, ( a že jsme jich viděli, Muzeum kávy, Muzeum panenek, výstavy medvídků, Muzeum nočníků, Muzeum Barbín, a kdejaké výstavy, ach, jaké skvosty jsme měli možnost shlédnout!  )


22 komentářů:

  1. Jiřinko, díky za krásnou reportáž. Kochám se, už jsem tam dlouho nebyla. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, ono ve velkém městě jedna návštěva nestačí, však víš. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko děkuji za úžasnou procházku Prahou. Máš ji tedy projitou možná víc, než místní. Ti jezdi všude metrem, tramvajemi nebo autem a mnozí ani neví , co mají kolem sebe. Vím to od manželovy sestřenice. Ti chodili do práce, nakoupit, na víkend jeli na chatu do Lhotky a to po celý rok a Prahu vůbec neznali, jen tam bydleli na Smíchově vedle pivovaru v těch starých domech, kde byly pavlače. Nakonec se do Lhotky odstěhovali úplně. Krásné fotografie. Přeji ti krásný nový týden.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, ráda se tam procházím a objevuji stále něco nového. Už to trvá spoustu let,dokonce mám ještě i černobílé fotky!
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko,ještě pár tvých fotografií z Prahy a jedeme tam.
    Vybrala jsi opět nádherné.Příjemné osvěžení v zimních dnech.
    Měj hezký začátek týden

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, poté, co mi smazali všechny fotky za asi 6 let, můžu vlastně lovit v archivu bez obav.Pomalu bych mohla psát jen o Praze, hihi. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, také áchám. To je zase nádhery, krásná místa a úžasné fotky. Pokochala jsem se a koukám stále dokola. V těchto zimních dnech je to takové barevné pohlazení.
    Přeji krásný týden. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášenko, ráda bych blogerkám z daleka udělala průvodkyni.Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Krááásné fotky. Jelikož do Prahy často nejezdím, tak se na její krásu vždycky ráda podívám.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  6. Jiřinko,moc krásné fotky Prahy.Bohužel,moc často tam nejezdíme,máme to daleko.Ty to máš blízko,to je velká výhoda.Máš ji pěkně prochozenou.My se chystáme na jaře,tak uvidíme,zda se to podaří.Děkuji za to,že jsem se mohla pokochat.Tvoje příspěvky jsou vždy pohlazení na duši.Měj pěkný den a opatruj se.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, přeji ti brzkou návštěvu Prahy bez covidu a plnou sluníčka. Pac Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Děkuji za to, že jsi mě vzala na procházku kvetoucí Prahou. Jsem ráda, zase vím o Praze o trochu víc. Přeji ti zdraví a lepší časy, aby se dalo chodit všude. Určitě se ráda podívám zase na nějaké pro mě neznámé koutyPprahy ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kitty, ráda jsem to pro tebe i jiné blogerky udělala. Podzimní barvy mám moc ráda.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko, nádherné fotky. 👍👍 Zahrady pod Hradem mám moc ráda. 💕
    Ale, jsem opravdu ostuda. Ještě nikdy jsem nebyla v Letohrádku královny Anny, natož u Zpívající fontány. A to jsem prosím jezdila tramvají kolem každý den. Asi bych to měla napravit.
    Měj hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, teď to asi možné není, ale já tam byla prvně, když tam byla výstava nábytku, tuším, že ji měla na svědomí paní Klausová? Tak to už bude pěkně dlouho. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Jiřinko, i já jsem milovnicí krásných zahrad obecně, ty pod Hradem jsou skutečně krásné. Děkuji za nádherné fotky a přeji hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, mám výhodu, že jsem v Praze za 25 min. busem nebo za 50 min. vlakem.A v Praze na okraji bydlí naši mladí, i když na druhé straně, než se jede k nám.Tak pokud není covid nebo kalamita 2 cm sněhu u Muzea, můžu si jet do hl.města kdykoli.
      Pa Jiřina z N.
      a děkuji za návštěvu na blogu...

      Vymazat
  10. Jiřinko, krásné fotografie ze zahrad. Je vidět, že máš Prahu prochozenou a víš co neznalému návštěvníkovi ukázat. R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, ta nabídka stále trvá a jen co bude jaro, něco spácháme. Jiřina z N.

      Vymazat
  11. Já tyhle zahrady objevila teprve!!! předloni.... na to jak jsme courali furt po Hradě, okolo letohrádku a Petříně, jsme tam nikdy nebyli.... zřejmě už v té době byly nepřístupné, jinak si to nedovedu vysvětlit, protože můj děda - kytičkář by je neopomněl navštěvovat. Ovšem jsem ráda, že jsem je objevila, protože to je zas jedno z míst kam se budu ráda vracet. Navíc už snad bude hotová rekonstrukce Ledeburské a Velké Kolowratské tak se tam vypravím znovu. Tedy pokud bude možnost....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, to je právě to, že některá místa znám úplně náhodou a jiná, ač se tam chystám vícekrát, mi stále unikají, protože je buď opravují nebo se něco natáčí nebo jsou zavřená z jiných důvodů.Fakt ale je, že v Praze je pořád na co koukat a mám už zase místa v pořadníku, kam se chci zjara podívat.A dosud jsem o nich nevěděla. Jiřina z N.

      Vymazat