sobota 23. ledna 2021

Změna

 Abyste se, 

milé KOČKY, 

podívaly na hrad Kumburk i v jiný čas, než když je schován pod haldami sněhu, ukáži vám, jak to vypadalo, když jsem tam vzala vnučky, to bylo o prázdninách, trávili jsme prázdniny na Jičínsku a objížděli památky a přírodní krásy okolo. Na hradě nikde nikdo, tak jsme si za branou udělaly u stolu s lavicemi piknik. Měli jsme tehdy s dědou a vnučkami hrad pro sebe. Přijeli jsme autem od Nové Paky a šli jsme lesem, bylo docela horko a tudíž jsme stín lesa uvítali.

Tak konec povídání a tady je trocha toho pokoukání: koláče jsme koupili a svetr medvídkovi jsem upletla den předtím.












22 komentářů:

  1. Jiřinko, tak tohle se nám taky občas povede, mít nějakou památku jen pro sebe. Zážitek má pak úplně jiný rozměr! A ten piknik...ach!
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, my jsme kdysi s mužem na Vranově n.D. měli průvodkyni jen pro sebe, byli jsme ráno první a jediní zájemci.A paní byla milá a vodila nás po zámku o půl hoďky déle, než normálně. Super zážitek. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Tak to jste si pěkně užívali. Mít hrad jen pro sebe!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Ono vevnitř hradu to asi není to pravé ořechové - je lepší strávit čas u hradu a u "stolu" ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kitty, ono to tam tehdy bylo nějaké rozestavěné nebo polozbořené? Nedělalo to dobrý dojem, ale nakonec se nám tam líbilo. Kdysi to byl ale pevný hrad.Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, to byl zase hezký výlet. A mít hrad jen pro sebe je fajn. No a piknik s koláčky..., paráda. Ty bych si teď dala k snídani. :o)
    Přeji pohodový víkend. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášenko, dnes přišli hosti, jedna rodinka s dětmi a shodli jsme se, že jsme byli před asi dvěma lety na stejném místě na dovolené u Jičína.To jsou náhodičky. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Krásné fotečky. Takto jsme si my užívali Oparno a Putnu v Michalovicích u Ml. Boleslavi. Také jsme tato místa vychytali tak že jsme tam byli sami.V Michalovicicich se objevili turisté, až když jsme odcházeli na vlak do Ml. Boleslavi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, vidíš, Járo, Opárno ani Putnu jsem vnučkám ještě neukázala, ač jsme tam byli vícekrát.Možná je vezmu na Zvířetice, tam taky ještě nebyly.Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko, krásné fotky.👍👍 Mohla ses chvíli cítit jako hradní paní a vnučky jako dvě princezny.
    Měj hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, vyskládala jsem vše z batohu a každý si dal, na co měl chuť.Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko,moc pěkné fotky.Mít hrad jen pro sebe,hm,to muselo být fajn.Ty koláčky bych si dala,ale spíš k snídani,večer už ne,musím se hlídat.Přeju hezký večer.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, to byl rok, kdy o prázdninách nebylo zrovna moc vos, jiné roky to bylo horší, tak na jídlo nelítaly.Vnučky sebou nosily plyšáky a tak jsme si tam ,,ustlaly,,.Bylo to příjemné zastavení. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Hrad Kumburk se mi moc líbil.Je opravený a jsou tam dvě krásné dřevěné vyhlídky.Byli tam s námi manželé v našem věku.
    Jiřinko,hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, tak ze tvé zprávy mám opravdu velkou radost a že to tam je opravené mě těší.Vypadalo to dole u brány rozkopané a opravované. Podle zpráv byl tento hrad v minulosti jeden z hodně zajímavých.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Určitě to byl krásný zážitek, když jste byli hradními pány. R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, líbily se mi tam ty daleké výhledy. Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Krásné letní fotky, už se těším na letní procházky, výlety a hlavně barevný svět.
    Krásnou neděli, Jiřinko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simonko, už jen pár týdnů a jaro přijde, možná jen opatrně a pozvolna, nicméně kdo si počká...
      Já pak vítám každou prťavou pampelišku nebo podběl v pangejtu.
      Měj se krásně. Ať rostou Fazolky a babičky se na ně těší! Jiřina z N.

      Vymazat
  11. Na tomto hradě jsem nebyla. V Nové Pace jsme myslím přesedali cestou do Lázní Bělohrad a nyní nevím, zda jsme v Nové nebo Staré Pace byly v muzeu drahokamů. Už je to hoooodně dávno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marie, nevím všechno, ale ve Staré Pace se asi přestupuje z jedné trati na jinou, a je tam k vidění Stará škola, roubený dům, v Nové Pace toho je z hlediska turistiky daleko více, dřevěný kostel, plus více lákadel, ale já muzeum s drahokamy znám jen v Turnově.
      Dobrý večer Jiřina z N.

      Vymazat