pondělí 29. března 2021

Povedené pondělí

 Jak některé, milé blogerky, ode mne víte, dala jsem na blog dopředu spoustu příspěvků cestovatelských a výletních, aby tu něco denně bylo, když jsem se věnovala tapetování a ostatním přidruženým pracem v kuchyni. Jenže mezitím se dějou věci a tak mi nezbývá, než je začlenit mezi ty články a aktualizovat...alespoň není nuda, že? Při poslední návštěvě paní doktorky v Praze mi ta hodná duše vtiskla do ruky nějaké žádanky k různým dalším doktorům, snažila jsem se jednoho takového telefonem ulovit a objednat se, ale nepodařilo se. Je to marné, je to marné, je to marné.Tedy jsem v neděli dostala nápad, že dnes, v pondělí, ráno vyskočím, hopnu na bus a pojedu na Mělník, abych se tam buď protlačila nebo alespoň objednala. Vzala jsem sebou malý fotoaparát, kdyby bylo co fotit? Přišla jsem tam, chvilinku počkala, pak vyšla sestřička neurčitého věku a pravila na můj dotaz, že se mám nejdříve tlf. objednat a vyjmenovala mi tři dny v dubnu, to že bude objednávat na červen! Ptala jsem se líbezným hlasem, zda by mě nemohla zapsat hned, ale ne...Já na to, že se k nim nemohu dovolat už 14 dní a ona, že to mám zkoušet. Já jsem opáčila, že jsem onkologický pacient a že vyšetření doporučuje paní prof., mávám jí žádankou před obličejem a k tomu další glejt od CT vyšetření... ona se ptá: a dusíte se? Já: zatím ne ( asi by byla raději, kdybych se rovnou zadusila a měla ode mne pokoj?) Tak jsem jí poprosila, aby mi ty tři dny vhodné pro telefonování napsala na žádanku, už takhle mám v hlavě guláš a proč bych si to měla pamatovat? - pak jsem přehnaně zdvořile poděkovala, pozdravila a šla jsem do města, nafotit po stopadesátépáté Mělník. To mi spravilo náladu, že jsem se prošla a pak, cestu mám zadarmo a nepršelo. Jeden pán na vinici pod zámkem stříhal révu, obchody byly převážně zavřené, nicméně sluníčko mi svítilo na cestu a když jsem čekala na autobus, pěkně mi hřálo má stará kolena.

Milé KOČKY, pojďte se mnou na chvíli do Mělníka:

























































A komu se náměstí v Mělníku bude zdát povědomé, vzpomeňte na filmy o Básnících ... tady se to točilo.

18 komentářů:

  1. Poslední dobou často od známých slýchám, že se nemůžou k lékaři dovolat. Je to covidovou dobou? Doufám, že sestřička jen neměla den a není tak "příjemná" stále. Jsem zvědavá, jestli se dovoláš.
    Mělník neznám, a proto jsem si procházku s Tebou užila. Měj klidné odpoledne.R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, já jsem se snažila zůstat klidná a v pohodě. Chápu, že politiků je hodně a doktorů málo, zdravotní personál jede na rezervu a my, pacoši, jsme na chvostu systému, ale ne vždy.Tak dokud se nedusím, mám naději. hihi.V r.2018 jsem měla potíže se srdcem a taky měli času dost, dokud nebylo nejhůř.
      Uvidíme. Alespoň jsem si zase oběhala okresní město.Před cukrárnou na náměstí byla pořádná fronta, tak jsem to vzdala.Když nemohu sednout k šálku kávy a k dortíku, nehraju. Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Jiřinko, nádherné fotky, díky kterým jsem se vrátila do doby mého dětství, kdy jsem na Mělníku trávila část prázdnin a kam jsem jezdila pravidelně se svou babičkou. Dodnes tam žijí moji příbuzní. Úžasné jsou ty krokusy. Také jsem je kdysi mívala v trávníku, ale nějak se během let vytratily.
      S těmi doktory a objednáním se, je to tristní. To by opravdu člověk musel mít, obrazně řečeno, smrt na jazyku, aby si ho všimli. Moc držím palce. 🍀💓🍀
      Měj hezký den. 💓

      Vymazat
    3. Alenko, nejlíp to dělá můj muž, ten si léčí všechno sám, jen loni, když tady zkolaboval, zařídila jsem mu fofrem odvoz do Vinohradské, kde se po jejich odborném zásahu probral a nestačil se divit, kde to je... Jiřina z N.

      Vymazat
    4. Obávám se, že tohle nebude covidem... Nejspíš bych vzal telefon a zavolal sestřičce z čekárny. To by mohlo platit, ne? :-)

      Vymazat
    5. Petře, ona mi dala tři datumy v dubnu, kdy mohu volat a se objednat!!! jinak - pokud se nedovolám, mám smolíka.A volat můžu třeba z okna. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Koukala jsem a říkala si, to znám, ano znám, v létě jsme Mělník navštívili a kdysi dávno jsem se tam narodila :)
    Měj se hezky. J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to je podařená náhodička!!! Jiřina z N.
      Já jsem byla v Mělníku poprvé v r.1969, když jsem si tam jela pro kočárek, tehdy se špatně sháněly a já čekala dceru.

      Vymazat
  3. Jiřinko,to je otřesný zážitek.Člověk si přeje,aby mu nic nebylo a nikam nemusel.Že praktici ordinují celou dobu jen přes telefon to už vím,ale jak se chovají na odbornějším pracovištím je děs.
    Mělník je krásné město,také bych se tam ráda zase podívala.Záhon krokusů je nádherný.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, až jednou sednu, asi o zdravotnictví napíšu knížku, ale nejprve bude první díl o České dráze, hihi.Bráchové mi prominou, dva u Dráhy pracovali. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Je to současnou dobou, bohužel.
    Vše se směřuje na pandemii a zbytek se odklání. A i v krajských špitálech.
    Říkají mi to bývalé kolegyně.
    Jiřiáno, ty krokusy, ty jsou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simonko, na té loučce u autobus.nádr. jich bylo a byla to barevná smršť. Jiřina z N.
      Ohledně zdravotnictví - pokud se nejedná o něco hodně závažného, beru to s humorem, zatím. Jsou to jen lidi.

      Vymazat
  5. Aneb české zdravotnictví v praxi...
    Ale děkuji za fotky jarního Mělníka.
    Jiřinko, měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, asi to nebyla zbytečná výprava, i když to ,,zvonkajšku,, tak vypadalo. Udělala jsem si vlastně výlet a prošla Mělník zase malinko jinak.A tu šť. žlázu vyvezu zase jindy.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Koukám, že Mělník je také krásné město, ale žije tam sestřička, která už má asi všeho plné zuby. Skoro se mi chtělo brečet, jak je mi tě líto. Naštěstí jsem se s takovým přístupem setkala jen telefonicky při shánění nového zubaře, když má lékařka odešla do důchodu a naštěstí jsem našla jiného. Sice ještě nevím, jaký je, ale na sestře strašně moc záleží. Nyní se všechno podřizuje covidu a všechno ostatní se odkládá, odsouvá. To je tak strašně beznadějná doba. Zajímavé, že chřipka už úplně vymizela. A za covid jsou prachy ve zdravotnictví prý navíc. Obdivuji tě, že jsi měla v takové situaci ještě chuť fotit. Jsi statečná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marie, už jsem něco podobného, ale více naléhavého, zažila v r.2018, takže nyní už to beru jako epizodu a nenechám se otrávit. Normálně bych tam fotit nejela, i když to tam nemám daleko, a tak to beru spíš jako neplánovaný výletík.
      Třeba tam v ty určené dny zavolám a hned mi to vezme a objedná mě a červen není tak daleko, haha.Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko,Mělník neznám,nikdy jsem tam nebyla.Velmi ráda jsem se podívala,ta první fotka s těmi krokusy,teda to je nádhera!S tou sestřičkou,jsem si říkala,ano přesně,dnešní doba!Vím,že toho mají moc(kdo nemá),ale trochu ochoty,vlídnosti by neškodilo.No,je to bohužel o lidech!A i já si myslím,že to není covidem.Jiřinko,přeju ti krásné dny a děkuju za pěknou reportáž,zase jsem se prošla někde,kde jsem ještě nebyla.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To víš, já si tam přijedu, pod plachetkou osoba a chci zázrak do tří dnů, tak takhle by to, milé děti, nešlo.Já už, Marťo, nemám sílu na blbosti, musím s ní šetřit.Tak se už ani nehádám a neprotestuji.
      Výhody té cesty jsou ty fotky, snad ten doktor tam ještě vydrží.Pa Jiřina z N.

      Vymazat