sobota 27. března 2021

Veveří

Na tento výlet jsme se jednoho krásného, časného rána s mužem vydali poté, co jsem se kdesi dočetla, že na hradě Veveří bude Jarmark či něco podobného, ten mě sice nelákal, ale návštěvu hradu jsem měla v plánu už dlouho. Hrad jako takový ale otevřený ještě nebyl, jen jeho část, ovšem to mi nikterak nevadilo. Je to od nás pěkně daleko a tak jsme se vydali na cestu hodně brzy. Výsledek nás oba překvapil a moc jsme se tam potěšili, dokonce jsme si obešli i část hradeb. Nicméně, obrázky tradičně ukáží víc: pojďte se mnou: 

milé KOČKY...


















na hrad samotný bych se moc ráda jednou ještě vrátila...i pohled dolů na přehradu si chci znova dopřát...

cestou domů malé zastavení pod Zelenou Horou:








výletování zdar...

16 komentářů:

  1. Jiřinko,to je pěkný hrad,ale také pěkně daleko od nás.Tak tam se nepodíváme.
    Jarmarky jsem měla vždy ráda a docela bych se na nějaký podívala.
    Zelená Hora je krásná viděla jsem o ni pořád v televizi a tak bych se tam také ráda podívala.
    Děkuji za seznámení.
    Měj hezký víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, na Veveří jsem byla jen jednou a ještě ne úplně na hradě, prý tam byl W.Churchill na svatební cestě a povídá se o tom hradě spousta pověstí. Na Zelené Hoře jsme byli vícekrát.Je dobré projít si i dole zámek a okolí.Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, další pěkný výlet. A trhy mi začínají docela chybět. Měj pěkný víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, já jsme na rozdíl od sestry nikdy nebyla jarmarkový a kolotočový typ, lunaparky a pod., ale na focení jsou takové akce dobré.Nikdy jsem třeba nebyla na Mělníku na Vinobraní.Ale neberu to nikomu.Moc ráda se ale dívám na výrobky, jako je keramika a další, na těch trzích. Hezký den do C. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, zatím co Zelenou horu znám důvěrně a barokní most miluji a pokaždé kroutím hlavou když vidím, jak po něm jezdí nepřetržitá řada náklaďáků, na Veveři jsem nikdy nebyla. Nevím proč, líbilo by se mi tam a manželovi ještě víc, kór, kdyby tam stál ten uzenářský stánek :o)
    Moc tě zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, však jim tam můj manžel nechal nějakou tu korunu, za polívku, a taky nějaké výrobky domů si vezl.Já jsem si ukořistila spoustu fotek. A procházka po hradbách byla super. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Tak výlet prima po všech stránkách :-)
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, ale bylo to na jeden den dost daleko, chtělo to někde přespat a udělat si výlet i cestou zpátky. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko,je to od nás daleko.Hrad je pěkný,ráda bych se po dlouhé době na nějaký podívala.Jarmarky mám ráda,když u nás nějaký byl,vždy jsem chodila.Bohužel letos nic,tak třeba příští rok.Přeju krásný víkend.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, tou krajinou jsme s mužem cestovali vícekrát, ale ještě tam mám místa, která chci vidět a navštívit.Kdysi jsme na Velikonoce byli asi 4 dny v Jedovnici a to jsme si cestovatelsky ,,pošmákli,, - stihli jsme to tam pojezdit a poznat více.Taky jsme byli u známých v Brně a jezdili do okolí a jsem vděčná, že jsme toho dost stihli, když to ještě bylo možné. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko, krásné fotky z dalšího prima výletu. 👍👍 Na Veveří jsme byli v roce 1995. při našem pobytu v Brně. Ale jarmark tam bohužel nebyl. 😢 Zelená Hora stále uniká mé pozornosti a přitom jí mám v plánu cest už spoustu let. Snad to někdy vyjde.
    Měj hezký den. 🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, byli jsme na Zelené Hoře vícekrát, ale jen jednou uvnitř. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, brala bych výlet i s tím jarmarkem. Jarmarky miluju, ale ty poctivé jako jsou ve skanzenech...Ne lunaparky... Brala bych vlastně každý výlet. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, já tím, že nejím uzeniny, jsem na tom Jarmarku byla trochu v nevýhodě, ale i tak to hemžení stálo za pár fotek.Přišlo mi, že bych to mohla tady dát ,,do placu,,.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Já bych se zase moc ráda někdy podívala na Zelenou Horu. na veveří už jsme byli dvakrát a vždy se tam necháme dopravit lodí po přehradě. To se mi moc líbí. vždy si tak nějak v duši vylovím vzpomínku na dětství, když jsme tu plavbu absolvovali jako malí s bráškou a rodiči. Hezký de, Jiřinko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marie, na této přehradě brněnské jsem na lodi nebyla, ale na Vranovské jsme to kdysi absolvovali. Pa Jiřina z N.

      Vymazat