sobota 27. března 2021

Květiny

 Včera, když jsem šla do Lídlu, měli tam velikou spoustu čerstvých květin všech druhů a barev, spousty tulipánů, a vůbec řezaných květin, tak dlouho jsem se rozhodovala, co si koupit, až jsem vybrala nepříliš barevnou kytici, ale jsem s ní náramně spokojená. Protože kytku do růžova nebo tmavě červenou jsem nedávno kupovala dceři a dalším lidem, šla jsem nyní do bílé, zelené a jemné s oranžovým nádechem. Doma to roští vždy rozeberu a odstraním různé nepěkné stonky, větvičky a zlámané listy, do vody si dám jen ty kvalitní rostliny a naaranžuji podle svého.Tak se,

milé KOČKY, 

stalo, že jsem dvě husté, zelené větvičky do kytice ani nevrátila a nechala jsem si je na ozdobu na stůl a kytku jsem si nechala v obýváku, na stolečku, před balkonovými dveřmi, kde není takové teplo a je tu světlo. Už jste na tu kytku zvědavé? - za ty peníze z toho můžete mít požitek přeci i vy!














Jelikož jsem velkým zastáncem květin a čokolády, i tabulku hořké s celými lískovými ořechy jsem do nákupu zařadila. Přeci se nemohu obejít bez první pomoci, kdyby přišla opravdu velká krize?

A takto vypadá tato kytice po dvou dnech u mne doma:




14 komentářů:

  1. Krásná kytice Jiřinko. Já jsem kupovala květiny na stul. Růže.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, já se přiznám, že kdyby bylo po mém, mám kytky na nejméně třech místech v bytě, ale...alespoň mám nějaké zelené v květináčích a pak v létě na balkoně muškáty.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, je moc krásná! Taky bych si vybrala jen takhle jemnou...
    Posílám pozdravy, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, tentokrát to byl těžký výběr, neb tam měli opravdu velikou spoustu květin.
      Jenom těch tulipánů všech barev!
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Já mám Lidl moc ráda, jezdím sem pro čerstvou zeleninu a ovoce.
    Nu a květiny, mají povětšinou bohatý výběr za skvělé korunky.
    Příjemnou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simonko, nikdy nelituji peněz za kytky, i když si to občas omlouvám, že jsou to jako dvě krabičky cigaret, ale nesmrdí to.Když není jiná možnost, natrhám si proutky někde venku a taky dobrý.Už ale nervu to, co je dobré pro včely.
      Odpočiň si, KOČKO. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko,krásná kytice!Já jsem si včera koupila tulipány,dělají mi radost u mně v pokoji na stole.Krásnou neděli ti přeju.Marta.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, tak ať ti radost z barev kytek vydrží celý týden. Musíme si dělat příjemné chvilky, když to nikdo jiný za nás neudělá, hihi.
      Opatruj se a zase na shledanou. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Krásná kytice, ať Ti dlouho dělá radost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, pevně doufám, že vydrží - vypadá čím dál lépe, na rozdíl ode mne. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko, nádherná kytice v něžných barvách. 👍🌺👍 Lidl je v tomhle ohledu prima, protože má slušný výběr a za velice příjemnou cenu.
    Měj hezký den. 🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, u nás je několik obchodů, ale pro kytky chodím jen do Lídlu nebo do Tesca. V Penny a v Bille a Albertu jsem snad ještě květiny nekupovala.
      U zelináře zas kupuji ty v květináčích, mívá tam pěkné macešky a muškáty.
      Jiřina z N.
      ty lilie pomalu nakvétají a jsou v kytici dominantní...

      Vymazat
  7. Kytice je nádherná a máš dobré nápady s tím pročištěním a rozdělením. Kytice jsou mnohdy tak natěsno svázané, že snad ani nemohou dýchat. nechám se tebou inspirovat pro příště. Milovnice hořké čokolády. Tak to jsi moje krevní skupina. Jo když je krize, tak to se kolikrát sní i co bylo určeno jako dárek pro jiného a pak musím kupovat znova. .-D

    OdpovědětVymazat