úterý 20. dubna 2021

Honem, rychle

 Dnes odpoledne, honem, než se k horšímu zase změní počasí, vyšla jsem si na malou procházku, opravdu jen na náměstí, nafotit nějakou veřejnou zeleň, pak k poště a do obchodu pro pár brambor, abychom nestrádali, hihi. Bylo teplo, slunečno, mladí už chodili v kraťasech a tričkách s krátkým rukávem, vypadala jsem mezi nimi jako babka kořenářka. Ale, co bych, 

milé KOČKY, 

povídala, já vás vezmu rovnou do té barevné nádhery, k vyvýšeným záhonům na náměstí, před úřad. Je to tam osázené vším možným, napřeskáčku, a už se to tím sluníčkem pěkně zbarvilo.


























Nu a počasí se pomalu začíná měnit, k horšímu, jak už to tak bývá. Jiřina 


10 komentářů:

  1. Jiřinko, to je krása jak u vás všechno kvete. U nás to zatím na kraťasy nebylo. Zítra půjdu na kontrolu na endokrinologii a ještě do města, tak si vezmu foťák s sebou. Muž mi z chalupy hlásil jaké tam jsou krásné mlíčáky, tak že bych mohla dojít za barák a donést něco zeleného želvě. Mlíčáky jsem žádné nepotkala, ale kvetou nám tu fialky, dva malé keříky zlatice. Želvík bude muset počkat. R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Držím palce, milá Růženko, aby to u doktora dobře dopadlo, já tam jdu v červnu, na dřívější termín mají plno. Pampelišky trhám morčátkům, když jedu k mladým. Mají dvě morčátkové holky ...Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko,vy máte krásně rozkvetlé město.Já jsem se vypravila včera fotit sakury v Nádražní ulici a jsou asi odkvetlé.Prostě nekvetly.Akorát jsem zmokla.Ve městě na náměstí tam určitě něco kvete v kamenných mísách,ale jinde bych pátrala marně.Ale dnes,když jsem byla venku se psem,tak jsem s radostí koukala,že se příroda i u nás začíná probouzet a je to krása.
    Hezké dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, jiné roky už ty sakury byly odkvetlé a ,,špendlíky,, také, letos se to o nejméně tři týdny zpozdilo.Jiřina z N.
      Zrovna dnes jsem váhala, jestli si nemám vlakem zajet do M.B. nebo k vám do Turnova, ale
      pak jsem si to rozmyslela a počkám na kamarádku, samotné se mi nechce. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko,to je nádhera.Ty barvičky.U nás se na náměstí začínají klubat narcisy,jsou ale ještě malé,nerozkvetlé.Pomalinku se začíná jaro hlásit,ale je pořád zima.Nicméně naděje tu je....Měj se moc hezky.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady u nás, milá Marťo, jsou určité druhy narcisů v květu a jiné teprve jako poupata.
      Leze to z toho štěrku postupně. Jiřina z N.
      Jestli se pochlapím, najdu fotky z jiného roku, jak to ve stejný termín bylo vše v květu.

      Vymazat
  4. Krásné fotky! Přijde mi, že některé květiny teda neznám :D Mamka se dneska stavila z práce a šly jsme spolu s pejskem na procházku. Jak to krásně kvete ale i voní, je to super :) Ale nebylo úplně moc sluníčko... chvilinku i trochu krápalo...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za pochvalu a za asi první návštěvu na mém blogu. Nevím, kolik ti je, ale asi budeš blíž věkově k mé vnučce, zkus se podívat na Adélin bláznivý svět...tady nalevo.
      Hezký den Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Tohle jarní kvetení mě skutečně fascinuje! Taková nádhera!
    Jiřinko, měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, já neumím fotit květiny, které se bambelají ve větru a to před úřadem fouká pořád. Navíc mě bolí záda a záhony jsou sice vyvýšené, nicméně se musím ohnout. Tak i přesto se pokouším rozjasnit své a blogerčí dny.
      Jiřina z N.
      Přeji ti, Helenko, povedené dny a nějakou tu procházku s pejsanem.

      Vymazat