neděle 4. dubna 2021

Pod vlivem

 Tak nějak bych mohla nazvat tento, dnes již třetí, příspěvek na blogu. Doufám, že mě to časem přejde, ale dnes si nemohu pomoct a dám sem čerstvé novinky. Po obědě jsem nakoukla na několik oblíbených blogů a inspirovaly mě procházky přírodou mnohých z vás a proto jsem plánované aktivity pověsila dočasně na hřebík, věděla jsem, že manžel by se mnou nešel, tudíž jsem požádala Janu, aby šla se mnou ven, ale hrála si zrovna na babičku ( znám to důvěrně, vnoučátka mají přednost ) a proto jsem vytáhla paty z domova sama, doprovod mi dělal pouze malý foťáček. Vydala jsem se k Labi a pak k tůni, cestou po okraji Lobkovic jsem si všímala kvítků, už rozkvetlých, také jsem si stihla natrhat čerstvé kopřivy a dokonce pár podbělů, nakonec jsem toho nachodila víc, než jsem měla v úmyslu. Jít ještě dál, mohla jsem se stavit na kafe u švagrové v Kostelci, hihi. Svítilo sluníčko a foukal studený vítr, čepice mi nakonec přišla vhod.

Milé KOČKY,

jste li zvědavé, jak to vypadá mezi Kostelcem a Mělníkem, tady si můžete udělat představu...

na záhonku před domem:


 
v našem městě je spousta siláků:


a jdeme dál:





































tančící strom:









Nakonec jsem tam nebyla sama, procházela se spousta lidí a mnozí pojížděli na kolech, venčili psy, poklusávali ve dvojicích a nejvíc jich jezdilo a chodilo na druhém, Mlékojedském břehu. Tam byly vidět i maminy s kočárky. Vlastně jsem si užila a to díky jiným blogerkám, které mě ovlivnily.

12 komentářů:

  1. Jiřinko,to jsem ráda,že jsem první a mám u tebe co dohánět,když je tento už třetí příspěvek.
    U nás je docela pořád hezky a tak courám venku.Dnes i na kole s kamarádkou,manžel se mi uležel u televize.Měla jsi krásnou procházku a některá místa i znám.Kvete toho u vás nějak více.Já koukám a koukám,ale nic nového,rozkvetlého.
    Krásné fotografie.
    Měj hezký sváteční večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, vítám tě tu, to mě těší, že jsme si obě našly cestu do přírody.Můj muž taky polehával a pospával u telky a když jsem přišla kolem půl sedmé konečně domů, ani se nedivil, že jsem byla tak dlouho pryč. Tak si užij pondělí a zase nashledanou. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, u Tebe toho už kvete. Jste nějak napřed...Já jsem dnes byla u rybníka, tam bylo žab. Zítra bych se chtěla vydrápat na kopec na fialky, mám tam takové svoje místo. Hezký zbytek Velikonoc. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, žáby teď asi finišují, znám dvě lokality, kde není pro žáby kam šlápnout.Jen jsme nerada vysvětlovala dětem, proč jedna žába musí vozit druhou ...
      Hezkou dobrou noc před velikonočním pondělím. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Bylo mi jasné, že není vliv jako vliv.
    Krásná procházka, jaro se předvedlo. Bohužel, dnes má bohužel zase sněžit.
    I přesto si užij velikonoční pondělí. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, neuschnu, už mě přišel dopoledne pomlázkou vyšlehat Honzík ( s jeho tátou ) - ale jen mě pošimral, i když jsem z legrace hlásila, že mám na pozadí od osmi ráno polštář.
      Krásný den ti přeji, Helenko, a zase nashledanou. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko,moc pěknou procházku jsi měla a hezky jsi vše nafotila.U nás je taky pěkné, sluníčkové i když chladné počasí.Pravda je,že zlatý déšť nám před domem moc pěkně kvete.Odpoledne se půjdu taky projít,načerpat trochu vzduchu,sice hlásí sněžení,ale sedět v paneláku se opravdu nedá.Přeju ti,Jiřinko moc pěkně velikonoční pondělí a samozřejmě i tvému manželovi!Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, u nás to dnes ,,voní,, jako na čarodějnice, manžel si přál cmundu, tak jsem toho udělala hodně a k tomu polévku z droždí, ty čuchy, co tu panují, musíme delší dobu vyvětrat, ještě, že je venku takový vítr.Ani to nebylo sváteční jídlo, ale v našem věku...my to tak nebereme.
      Pozdrav posílám tam k vám. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Moc hezké fotografie Jiřinko. Včera jsme se také toulali po venku celé odpoledne. Na některých místech už to také kvete. Je už mě to chodit pořád jen po okolí města nebaví fotit i když jsem stejně pár snímků nafotila. Ještě je mám ve foťáku. Dnes nám ale sněží. Přeji Ti krásný zbytek svátečního dne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, u nás dnes trochu pršelo a teplota šla dolů a kvečeru manžel hlásil, že padá pár sněhových vloček! Tohle dlouho nevydrží. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Pěkná procházka. Jarní vyhlíženi. 🙂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marie a nejvíc se mi líbilo, že jsem si natrhala nové kopřivy na čaj a staré jsem už vyhodila. Jiřina z N.

      Vymazat