pátek 30. dubna 2021

Poslední den dubna

 Poslední den dubna bývá považován za svátek čarodějnic, ale já ho klidně vezmu za svůj, oslavovat cokoli je fajn. Tím určitě nemyslím se opít, leda tak vůní právě kvetoucích rostlin. Kdyby někoho zajímalo, co jsem dělala 30.4.2005 - mohu mu to sdělit a ukázat tak, že jsem se rozhodně neflinkala. Jeli jsme s přáteli na výlet a to vláčkem do Mníšku pod Brdy a dobře jsme udělali, (už by bylo na čase se tam brzy zase podívat, zeptám se kamarádek, co si o tom myslí). 

Milé KOČKY, 

loni jsme si s Marcelkou, mojí přítelkyní, plánovaly výlet i do sousední Dobříše, ale covid nám to zhatil, třeba na to dojde letos? To mi připomnělo, jak jsem jednou s kamarády jela do Dobříše vlakem a odtud jsme na kolech jeli přes Strž ( Muzeum K.Čapka ), Nový Knín a podél Kocáby do Štěchovic, pak k Sázavě a najednou jsme vedli kola do kopce, do obce Petrov a já už jsem měla dost, ale čekalo nás ještě dojet na Jižňák do Prahy a bylo to dost náročné. Nakonec jsem to dokázala a po pár dnech odpočinku už ten výlet vypadal dobře, i když netuším, jak jsem ty poslední kilometry zvládla! Jezdit na kole po silničkách v mdlobách nedoporučuji.

Pojďme raději do toho Mníšku, drazí:


















Dlužno dodat, že jsme si pobyli nahoře na Skalce, zašli na oběd do hospůdky U Káji Maříka a nebyli spokojeni v cukrárně vedle. Výlet to byl tehdy díky počasí skvostný. 

10 komentářů:

  1. Tak v r.2005 jsem chodila do práce a o víkendech hlídala děti od dcery,protože oni chodili makat na různé rauty.Tak jsme také,jak to šlo vyráželi někam do přírody.Ale čaroddějnice jsme slavívali u mladých na zahradě grilováním.Pokud bylo hezky.
    V roce 2005 podle tvých fotografií bylo krásně a teplo.Dnes to asi na triko nebude.Do Mníšku pod Brdy bych se ráda podívala, zaujala mě krásná křížová cesta.Budeme v nich zase pokračovat.
    Jiřinko,opět si nám představila krásné místo.
    Měj hezký čarodějnický den a celý víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, hlavně, že budete pospolu. Já snad pojedu k vnučkám ve středu, ještě to doladíme.
      Starší bude mít narozeniny, dárky mám a tak jen koupím kytku a něco upeču. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Pěkný výlet za školou s Kájou Mařikem😊 Bylo by na čase si pořídit elektrokolo, aby jsme mohly obdivovat přes tvůj blog i nadále krásy vlasti😅

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však dnes, když jsme šla do sklepa pro rýč, kolo na mne dělalo obličeje, proč si ho víc nevšímám.Jenže já si sama netroufám, co kdyby se něco stalo? Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, když slyším Mníšek pod Brdy, vybaví se mi Kája Mařík. Jako malá holka jsem ho četla a moc se mi jeho příběhy líbily. A líbí se mi i váš jarní výlet do Mníšku. R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, já - stará ješita - jsem vždy na konci výletu ráda slyšela: že se mi výběr místa pro výlet povedl. Ale ono to není tak těžké, když je jaro, pěkné počasí a svěží zeleň, dobrá parta a veselá mysl zúčastněných, to už je pak skoro jedno, kam se jde.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, děkuji za další krásný výlet a moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Jiřinko,to jsou krásné fotky.Mníšek pod Brdy,se mi také vybavuje hlavně s Kájou Maříkem,kterého jsem četla.Tvůj výlet byl moc pěkný a vyšlo vám i počasí.U nás je dneska zataženo,sluníčko asi nevyleze,nicméně i tak se půjdu projít.Nechce se mi sedět doma.Tobě přeju moc hezký víkend.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, už je květen a ještě jsme se moc neohřáli, ale lístečky na keřích a stromech hodně slibují, procházka venku člověku prospěje.Měj se hezky a odpočiň si. Jiřina z N.

      Vymazat