čtvrtek 29. dubna 2021

V Mikulově

Kratší dovolenou jsme si před lety také jednou udělali v Mikulově, cestou tam jsme se stavili ve Znojmě, které jsme si ( pořádnou prohlídku ) nechali na jindy a pokračovali jsme k zdevastovaným Uherčicím, zdejší zámek mi tehdy vyloudil málem slzy, jak byl zničený! - ...v Mikulově jsme se usalašili  asi na 5 dní, stihli jsme navštívit nejen město a Svatý Kopeček, rovněž na Turold jsme si udělali procházku, do synagogy jsme zavítali, ale dojeli jsme i k Novomlýnským vodním plochám a do obcí Pavlov a Dolní Věstonice.  Jeden den jsme věnovali Valticům a Lednici, ovšem v Lednici jsme vše nestihli, pouze zámeckou zahradu a okruh k Minaretu, tam bych se opět ráda podívala a pořádně si vše prohlédla, Janův Hrad a další stavby v okolí. Při cestě domů jsme cestou navštívili také několik míst, však je po trase toho přemíra zajímavého.Třeba zámek v Moravském Krumlově?

Mikulov: 
























Valtice:













Lednice:















zastavení ve Znojmě:










18 komentářů:

  1. Jiřinko,to je opět krásné a zajímavé místo.Umíš si vybírat.Já,pokud se pamatuji,tak jsme jezdívali přes Mikulov na hranice,kde jsme přecházeli někam dále.Z auta byly vidět na kopci vinice a to už jsme věděli,že bude přechod.
    Měj se moc hezky

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotografie jsi zase představila . Tam jsme byli tak před 30 lety na jedné dovolené v kempu Apollo v Lednici. Procházeli jsme to tam pěšky, protože tam je vždy kam jít a co objevovat. Děkuji za krásnou podívanou a za možnost vracet se ve vzpomínkách na místa, která si trochu pamatuji. Přeji ti krásný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, já jsem si vzpomněla na historku, jak kamarádka ze Šluknova jela na dovolenou k Mikulovu a lilo jim tam týden, oni spali se synem ve stanu a když se vrátila domů, tak její starší syn, který byl doma, říkal, že to bylo sedm dní, kdy ve Šluknově bylo teplo a slunečno.A ještě přijeli s mladším synem doštípaní komáry.
      Ale je tam krásně, to jo. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, každoročně jezdíme na Pálavu pracovně. Většinou v květnu. Snažíme si alespoň podvečery užít, je tam tak krásně. Uvidíme, jak to bude letos...
    Děkuji za krásné fotky a přeji příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, na mne tam působí to teplo a vinice, je mi ta krajina sympatická.
      Tak ať vám to i letos vyjde, květen bude coby dup. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jířo přibrzdi, mě už bolej nohy😅😅😅

    OdpovědětVymazat
  5. Jiřinko,v Mikulově jsme byli před třemi lety na dovolené.Ubytování jsme měli v hotelu Zámeček.Prošli jsme toho tenkrát dost.Na Svatém kopečku,na zámku v Mikulově,synagogu jsme navštívili,Lednici,tam jsme byli celý den,zámek,zámecký park,ten je nádherný,Minaret.Také zámek ve Valticích,v zámecké vinotéce jsme kupovali víno jako dárek,ale i domů.Bylo to krásných pět dnů,hodně jsme toho viděli,navštívili.Už tenkrát jsem si řekla,že se tam chci někdy vrátit.Děkuji,že jsem se mohla podívat s Tebou.Pokochala jsem se krásnými fotkami.Měj pěkný den.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, naprosto ti věřím, já jsem byla také nadšená dovolenými tam na jihu, naposledy jsme byli týden v Kuželově a objezdili taky pořádný kus Moravy.Dokonce i do Skalice a Holíče jsme zavítali, jela bych tam ještě dnes. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko, měli jste moc pěknou dovolenou a navštívili jste krásná místa. V Lednici jsem kdysi byla s kamarádkou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, kdo tam nemohl zatím zavítat, tady dostane impuls. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, tato místa jsme už také navštívila, mimo Znojma, a bylo zde nádherně. Máš úžasné fotky, ráda jsem si výlet na Moravu připomněla.
    Přeji hezký večer. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, tahle část Moravy láká hodně lidí a taky se rádi vracejí. Aby ne!
      Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko to je moc hezký kraj, co jsi nám tentokrát ukázala. Taky to tam mám ráda. Měj se hezky, zdraví Tě Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, tak to já zkusím dát i tu dovolenou do Znojma? Taky tě zdravím. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Jiřinko, Znojmo doporučuji,narodila jsem se tam a prožila své mládí.Mista,která jsi navstivila znám. Fukčarinka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak se u nás řekne Znojmo, mám před očima nezaměnitelné okurky ve skle.
      Mamka tam s Benarem jezdívala na nějaké slavnosti autobusem, vždy byla z toho města nadšená. A já jsem si obešla hradby a nadšení se dostavilo.Jiřina z N.

      Vymazat