pondělí 19. dubna 2021

Reparát

 Byla jsem moc zbrklá a na výzvu Járy jsem reagovala přehnaně zběsile, načež jsem byla upozorněna, že se má myšlený příspěvek zveřejnit až v určitém období, proto jsem se rozhodla, že Járu tentokrát poslechnu a dodržím pravidla, udělám jiný pokus, nový a čerstvý!

Milé KOČKY,

v mém věku to vypadá, že nevím, co dělám, ale je to částečně tím, že jsem moc hrrr, a taky vím, že mi za to nikdo hlavu neutrhne. (asi), jinak bych si dala větší pozor.

Tak tu máme JARO 2021 druhý pokus, ale ne poslední....mýma očiskama: a taky mým fotoaparátem -




Jaro? co pro mne znamená? modrou oblohu a pár plujících bílých mráčků, vlahý vánek, vlající vyprané prádlo, koberce fialek, spousta sedmikrásek a optimistických myšlenek, velké plány na výlety po republice, na louce housátka, kuřátka, jehňata a kůzlata, hříbátko? chápete? bydlela jsem jako dítě chvíli na vesnici! Přerovnání skříně, kabáty a svetry a kozačky uklidit, šaty a sukně a halenky vybalit...A taky vracející se vlaštovky, čápi, kvetoucí meruňky, pouť na Říp...výlet na Lovoš, pálení čarodějnic, a ... prvního května výlet na Klíč.




sólistka:



návrat z procházky kolem Labe...




a víte, že se těším na vaše pojetí výzvy???


Ani tento pokus z čerstvých  fotek není ten pravý, do výzvy. Udělám pak, v prodlouženém termínu, úplně nový, podle situace, jaká bude, až to Jára spustí. Do té doby se , milé KOČKY, opatrujte a těšte. Jiřina 


8 komentářů:

  1. Jiřinko to jsou skvostné fotografie. U vás už to krásně kvete. Původní termín jsem odložila kvůli počasí, protože by mnoho děvčat nestačilo skoro nic nafotit. Vždyť i tu u nás byl ještě předevčírem sníh. Ale moooc se těším na tvůj další jarní příspěvek nebo příspěvky ( klidně jich může být víc) a to od pondělí - 26. 4. do pátku 30. 4. 2021. Děkuji za účast a mám radost, že fotíš to krásné, co se teď začíná probouzet a co už kvete. u nás toho ještě moc není, proto chci pak dát koncem května další výzvu a ta bude třeba o květech. Ještě to promyslím. Tak měj krásné dny a dobré světlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, to víš, když sleze sníh, pokud tu nějaký je, ukážou se i nevábná místa, jako odpadky a pod., ale já to nerada fotím, chci vidět to dobré a hezké. Nehodlám si kazit život ošklivostmi. Přeji i vám na severu teplo a sluníčko. Chtěla bych si zajet podívat se na novou stavbu na Luži...Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Nejsi sama hr..., napsala jsem komentář a místo na "publikovat" jsem ťukla na "starší příspěvek". Tak znovu. Opět krásné fotografie, moc se mi líbí sólistka a kozička na té poslední.
    Zimní oblečení a obutí jsem už také uklidila, ale jedny zimní boty jsem opět vytáhla. Doufám, že v nich nebudeme chodit až do léta.:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, mně se moc líbí, jak ta jarní zvířátka poskakují a radují se ze života.
      Třeba hříbátka v Kladrubech je radost pozorovat. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Čím víc, tím líp! Jaro je letos velmi nesmělé, třeba ho tak povzbudíš!
    Já jsem se ještě ani nezamyslela, mám max fotky z naší zahrady...
    Jiřinko, měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, trochu zapršelo a hned povyrostly listy kosatců a už se to tam chystá, jsem zvědavá, kolik toho letos vykvete. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, krásné a hlavně optimistické fotky.👍👍👍 Jaro mám také ráda, je to probuzení po zimě a to nejen přírody, ale i moje. Do výzvy bych se ráda též zapojila, ale zatím mám jen pár fotek ze zahrady.
    Bundu a jedny zimní boty mám stále v pohotovosti. Dnes jsem byla poprvé v poloborkách a samozřejmě bez foťáku. 😂🤣
    Měj hezký den. 🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, jednou jsme jeli vlakem navštívit matku mého muže do N. od nás z Výběžku a když jsme 30.4. pozdě večer jeli zpátky domů, padal ve Svoru sníh a když jsme dojeli kolem půlnoci do V.Šenova, bylo ho asi 3 cm.
      Takže letos asi nic neobvyklého. Příroda to pak asi dožene. Potřebovala bych kytici pivoněk na 23.5., kdy má dcera svátek, hihi...
      Jiřina z N.

      Vymazat