pondělí 26. dubna 2021

Výzva Járy

 Tak se přiznám bez mučení, že jdu na třetí pokus do výzvy Jaro u Járy. A Jára to skvěle zařídila, že termín posunula. Dnes jsem totiž jela odpoledne s manželem na jeho první očkování ( rozhodoval se dlouho a pomalu ), vzala jsem si tedy sebou aparátek a něco nafotila, snad to tématicky zapadne do zadání Járy. Musím uznat, že ač v noci a brzy ráno bylo pod nulou, jakmile vylezlo sluníčko, šla teplota nahoru a když jsme jeli busem do Prahy, krátce po obědě, rozkvetlé stromy bílé a růžové zdobily krajinu od nás až do Kobylis.

Milé KOČKY, 

tady jsou naprosto čerstvé fotečky - něco od nás a něco z Prahy.

pohled z kuchyňského okna:


snímky od boku cestou k busu:








záhon u zastávky:





a jsme v Praze:










zelená se neokouká:



15 komentářů:

  1. Překrásné jarní fotečky.A ty barvy!U nás teda žádná paráda,jaro si dává načas.V sobotu i včera svítilo slunce,ale fučel hodně studený vítr.V sobotu jsem byla venku jen chvilku,ale včera jsem si to vynahradila pořádně.Pěkně jsem se vyvětrala,přišla jsem nabitá,vyčistila jsem si hlavu.Příroda dělá divy.Měj se pěkně,Jiřinko.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, z tram 22 jsem zahlédla zajímavé místečko, kam se jistě brzy vypravím!!! Byla bych tam šla s fotoaparátem už dnes, ale když jsem tam byla jako doprovod, musela jsem se přizpůsobit mužovi. Tak příště. Hlavně, aby to tam mělo tak hezkou atmosféru, jako dnes.
      Zdravím Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko SKVĚLE! Krásně ses s tím poprala a jak jsem psala: ... Jaro nemusí být jen o květech, ale i o proměnách krajiny, o počasí. Všechno je možné do výzvy zařadit. Současné, hodně opožděné jaro, pohledy do krajiny, lze použít vše, co se komu líbí. Děkuji Ti za krásné fotografie, které mě potěšily. Myslím, že jsi první.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, šla jsem cestou nejmenšího odporu, hihi. Jiřina z N.
      Hanička byla asi rychlejší!

      Vymazat
  3. Jiřinko, krásné fotky. U vás je už co fotit. V Jihlavě jsem viděla hlavně zlatici. Moc fotek tati nemám. Navíc se mi notas odebral do věcných lovist a dnes jsem odvezla stolní počítač do servisu, aby mi nainstalovali Windows 10. Tak mi zůstal jen telefon. Snad budu mít ve čtvrtek počítač hotový. R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omlouvám se za chyby. Telefon si píše co chce.

      Vymazat
    2. Růženko, to vypadá, jako by covid napadal i počítače, už jsi asi sedmá, kdo má s tím problém!
      U nás konečně barevné jaro, ale vám to dýl vydrží, když postupuje pomalu.Dnes jsem v tramvaji potkala paní, jela s lyžemi a hůlkami asi z Krkonoš a vypadalo to legračně.Mezi těmi tulipány venku. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Úžasná záplava květů, ... a těch barviček. Nádhera. Jiřinko, letošní jaro se nějak toulá, ale se sluníčkem už je vše veselejší.
    Přeji fajn dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášenko, pořád byly stromy kolem cest jen tmavé proutí a dnes vše rozkvetlo ( ještě ne jabloně a hrušně ) a bílá či růžová nádhera byla od nás až do Prahy kolem cest a silnic moc krásná, hodně slibující.
      Přeji hezký týden Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Krásné, Jiřinko!
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, až se poperu s leností, vezmu fotoaparát a dojdu ke Trojce škole nafotit nějaké růžové potěšení, abych ty stromy zachovala alespoň na fotkách ( chodím tam každý rok ), pak zaprší a bude po parádě. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko, to je nádhera. Tolik barev u nás ještě není. Já jdu dneska možná do parku nafotit poslední část pro výzvu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marie, my tu sice máme jaro dříve, než jiní, ale zato zimu žádnou. Každý si dělá iglů a sáňkuje od září do května a my? jak padne víc jak sedm vloček, už to slavíme.
      Tak se opatruj a zase na viděnou u tebe nebo u mne na blogu, KOČKO. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko,to je květů to koukám.U nás tolik záhonků s květinami není.A to jsem prošla město.Ale sakury jsem stihla,oni teprve rozkvétaly.Naštěstí se příroda probudila a tak jsem našla pár květinek v přírodě.Výzvu jsi splnila dokonale.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já jsem byla šplhna už ve škole, přeci si od Járy nedám dát pětku za nesplněný úkol. Jiřina z N.

      Vymazat