pondělí 24. května 2021

Aktualita

 Milé KOČKY, při pondělku jsem si vyšla na malý nákup, především pro brambory a zeleninu ( ty brambory, které jsme s mužem minulý týden koupili, nestojí za mnoho i když jsme za ně docela dost zaplatili ) a jak je mým zvykem, vzala jsem si sebou fotoaparát a vyfotila aktuálně svůj záhon ( města pozemek), pak kytky na místním pidikulaťáku a pak jsem zašla do obchodu, abych se poté, ve vůni právě všude kvetoucích šeříků odebrala domů ( vařit a tak...)  a už to začalo, kopají náš chodník a rejou v zemi, prý dokonce budeme mít místo trávníků a živých plotů parkoviště! No, neptejte se mne na názor, ani místních vrabců, ani jiných malých zpěváčků!Pohled z okna kuchyně už je i tak dost okraden o zeleň, leda, že bych vyhrála a koupila si park v Průhonicích i se zámkem.

nakoupeno minulý týden:



u nás před domem:












u nás v ulici: už to začalo!




přes záclonu balkon:




u LŠU:















šla jsem tam fotit krásně žluté, zlaté kosatce, ale už jsou pdkvetlé, představte si to! 

(omlouvám se za druhý článek v jeden den)




16 komentářů:

  1. Jiřinko, jaro v plném rozpuku!
    Přeji příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Jiřinko, to je hezkých kytiček. A tyhle všechny zmizí? To by byla škoda...Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, chodníky jsou k dnešku už pryč. Jedna parta tvrdí, že budou dělat nový chodník a druhá parta, že nám místo chodníků udělají na NAŠÍ straně ulice parkoviště a ukrojí zelené plochy, tedy i záhony, tak potěš p...h.Jdu do vrtule. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, u vás toho tolik krásně kvete. Snad tu zeleň při budování chodníků úplně nezničí. U nás to v některých ulicích vyřešili tak, že jeden chodník zabrali jako parkoviště. Jestli si vzpomenu, tak to nafotím. Bohužel všude přibývá aut a parkovací místa nejsou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, asi to tak dopadne i tady, jsem z toho na prášky. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. To jsou barvičky!Byla by škoda,kvůli parkovišti přijít o takovou nádheru.Taky mám pocit,že přibývá parkovišť,protože je hodně aut,ale i kvůli výstavbě,protože se musí stavět stále další a další sídliště.Za našim domem,když jsme se přistěhovali bylo pole.Pěstovalo se tam obilí,potom se tam nepěstovalo nic,jen se tam sekala tráva.Před necelými třemi lety,tam najely bagry,náklaďáky a nyní tam je celé velké sídliště.Jsou tam byty,za nekřesťanské peníze.Takže příroda musela ustoupit.Z jedné strany sídliště,z druhé strany,taky sídliště.Ach jo....Měj se hezky,Jiřinko.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naše ulice byla střídavě domek - zahrada, nyní místo zahrad nastavěné nové hnusné krabice, kam chodí spát lidé, co jsou celý den v Praze.Místo zbytku zeleně jim udělali parkoviště na jejich auta.Takže zaprší a voda se tu nezdrží. Dokonce i ty studny, co tam byly v zahradách, zrušili.Bože, kam dali rozum?
      Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko nádherně Ti to kvete. Doufám, že o ten vymazlený záhonek nepřijdeš.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, naše malá džungle má namále. Už budu jen vzpomínat na malá rabátka ve Francii a v Anglii, kde si zeleně váží. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko, krásné fotky. 👍👍 Už kvetou i kosatce, které miluju.
    Tu rekonstrukci ulice vám nezávidím, nás to čeká taky. Bude se předělávat voda a kanalizace a my budeme opět chodit s botama od bláta. Každý pozná, odkud jdeme. 😀
    Měj hezký den. 🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, letos mi kvetou bíle i dva proutky šeříku, kterých mi několik různých před dvěma lety darovala Jana, naštěstí se uchytily, stejně, jako 9 ibišků a běda tomu, kdo na ně sáhne. Hlídám je jako Cerberus.
      Vidím bagr a mám rudo před očima. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Koukám, že budu muset své květinové portfolio rozšířit i o další kakosty a hlavně o máky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kočko, to bys nemusela, jistě máš hodně květin? - ale vypadá to dobře, ta směska, ty jsou z malého kulaťáku u LŠU a jediné, co to tam hyzdí, je spousta vajglů od kuřáků na zastávce busu.Tu fialovou divnou kytku, kterou neznám, jsem vyfotila především pro tebe. Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Tak já o mácích uvažuju už dlouho, kakosty mě taky lákají i v jiné barvě než mám, a místo je taky kde je mít, navíc se starají sami o sebe. Pokud myslíš takové ty fialovomodré kouličky (je to bohužel dost mázlé, protože aparát zaostřil jinam) tak to je s největší pravděpodobností plnokvětý orlíček. Mám pár takových jedinců, akorát že tyhle s květy nahoru ne.

      Vymazat
    3. Tak to mě nenapadlo, že by to mohl být orlíček, ale je to možné, je tam toho druhu jen jedna rostlina a nikdy jsem to neviděla, vítr s ní cloumal a lépe se mi to vyfotit nepodařilo. Jiřina z N.
      Počíhám si tam na semínka!

      Vymazat