neděle 2. května 2021

Další čtení

 Dlouho jsem si to rozmýšlela a nakonec jsem objednala a koupila další knížky. Kdysi jsem je už četla a nyní jsem si potřebovala koupit Křižáky od Sienkiewicze znova, protože se mi původní knížka poničila. A tak, když už jsem objednávala, přikoupila jsem i další, nově jsem si přibrala i něco o Sultánovi Sulejmánovi a knížečku útlou Vladař. Na tu jsem opravdu hodně zvědavá. A protože je část knih polského spisovatele součást trilogie, nezbyde mi, než zkontrolovat knihovnu a dokoupit případně i další díly. Ale, zase bude co číst.

Milé KOČKY,

vše se děje tak nějak logicky, koukám se na Velkolepé století, já, takový odpírač seriálů, dávají ho už potřetí a já koukám poprvé a to odprostředka!!! - tak snad to budou jednou opakovat a chytnu a shlédnu díly zkraje. Proto ten zájem o Turky. A co že mi ten pošťák dovezl?










14 komentářů:

  1. Jiřinko, klasická literatura by měla být základem asi každé knihovny. Dobře si volila.
    Měj příjemné odpoledne, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, ještě si objednám Pana Wolodyjovského, abych to měla komplet. Ale nejdříve zkontroluju, jestli ji nemám doma nebo u dcery. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, hezky jsi doplnila knihovničku. V takové dny, jako je ten dnešní, se pěkná knížka hodí.
    Měj pohodové odpoledne. R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, tu knížku o 4 vladařích jsem včera celou přečetla, co přečetla, zhltala.
      konečně něco dějepisného podle mého gusta....Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, krásné knihy jsi si objednala. 👍👍👍 Milovala jsem filmy, které byly natočené podle románů Sienkiewicze. Jeho knihy jsem začala číst až později. Díky manželově babičce mám jeho krásně vázané knihy. Údajně by to mělo být jeho kompletní dílo.
    Měj hezký den. 🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, ono se mi nyní leccos propojilo, o Balkánu a některých zemích jsme se ne dost učili a tak si to nyní doplňuji...Jiřina z N.
      i když zrovna od Sienkiewicze jsem toho četla hodně...

      Vymazat
  4. Jiřinko,zajímavé knížky,to se bude číst.Při počasí,které bylo dneska,se stejně nic jiného nedá dělat.Taky jsem dneska po obědě vzala knihu,zalezla si s čajem,paráda!Hezký zbytek neděle.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, když čtu zajímavou knížku, neslyším, nevidím, jsem nepoužitelná...opatruj se Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko, mám pocit, že už jsi tu o těchto knížkách před pár dny psala. A tak Ti přeji krásné chvíle s oblíbenou četbou ve tvém ušáčku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, to jsme dávala na vědomí jen tobě v mailu, ale teď jsem to vyslepičila všem. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko, pane to máš pěkné knížky. Tak ať se Ti hezky čte. Taky mám knížky, které chci mít prostě doma a nestačí mě si je půjčit z knihovny. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, já mám úchylku, že některé spisovatele mám ráda doma, a zbytek mi stačí půjčit z knihovny. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Chtěla jsem říct že ti chybí Pan Wolodyjowski. ;-) Mě se moc líbil ten seriál co kdysi dávali v televizi. Všechny tyhle knihy už mám doma hodně dlouho zkompletované, nekupuju nové, ale hledám v antikvariátech. Já si teď probírám domácí knihovnu, páč ta obecní je zavřená a navíc otvírá v takový čas kdy jsem v práci a nemám šanci se tam dostat. Momentálně jsem dočetla Stříbrného jednorožce (o stavbě chrámu sv. Barbory v KH) teď čtu o Vilému z Landštejna, všechno L.Vaňková a pak se musím podívat kde mám toho Sienkiewicze a přečíst si ho znovu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Wendy, právě, že Pana Wolodyjovského chci ještě dokoupit, až po kontrole knihovny. Ty tvé knížky jsem nečetla a asi si je půjčím. Zapisuji do notýsku. Pac Jiřina z N.
      Landštejn dobře znám a Kutnou Horu také, tak to se hodí! díky za tip.

      Vymazat