úterý 18. května 2021

Jak vypadá jaro?

 To je po zimě pár sněženek, vylézajících ze zbytků sněhu, pak troška zelených lístečků někde v koutku u zdi, nějaká ta fialka, choulící se v trávě, poté vykvetou zlatice, přidají se tulipány, občas nějaký ten narcisek, v lužním lese vystrčí hlavičky dýmnivky, začnou zpívat po ránu ptáci, a když se zima nevrátí, přidají se další a další otužilci a vypukne to pravé jaro...

a nakonec to přijde i na Šumavu a už to nejde vrátit! Vážně, milé KOČKY!

Ve chvíli, kdy z Klíče je sice ještě vidět bílé vršky Krkonoš, u nás v Polabí už vše kvete a stromy nebo keře jsou obalené bílými květy, včely se můžou přetrhnout a lidičky noří ruce do čerstvě zryté hlíny až po lokte, nájezdy do zahradnictví jsou na denním pořádku, tehdy je to pravé jaro. Muškáty, fuchsie, spousta jiných květin a také sazenice zeleniny...majitelé zahrádek nešetří penězi, časem ani silami.

A my jsme se párkrát v ten čas vydali na Šumavu:















18 komentářů:

  1. Jiřinko,krásně zelená Šumava.My na ni měli smůlu.Jezdívali jsme tam často s dětma a i později sami na dovolenou.Manžel tam má sestřenici a na zahradě u ni jsme si postavili stany.Většinou nám dovolená propršela..Jednou během dvou dnů měly děti vše mokré a i stany byly promáčené.Tenkrát byla s námi i moje nejmladší sestra s dětma.Tak jsme to všechno mokré zbalili a vyrazili na Vranovskou přehradu.Tam na nás všichni koukali,když jsme sušili stany,tři týdny tam nepršelo.Šumava mám spojenou vždy s deštěm.
    Jiřinko,měj hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, to mi je líto, my jsme tam jezdívali několikrát za rok a docela pohoda, v zimě sníh, v létě sluníčko. Příště to snad budeš mít lepší.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Krásné fotky, Jiřinko!
    Opravdu nádhera!
    Dnes to vypadá na krásný den, tak si ho užij!
    Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, dnes byl výživný den a udělám z něj zvláštní vydání, hihi. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jaro se svojí svěží zelení- to je prostě něco !
    Moc hezké fotky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, ta jarní zeleň, to je parádní odstín! Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Šumava, jo, to je sen.... ono tedy zatím to spíš teplotně a počasově vypadá na zelený podzim, než na jaro... když si vezmu že na opravdu léto už máme jen tři měsíce, a pak zas podzim, tak mne to docela štve. Furt že sucho, sucho, sucho.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, zrovna jsem včera kňoukala, že v polovině června ( a to bude hrk frk )se sluníčko zase začně ubírat zpátky, a ještě jsme se neohřáli.No, dnes to nebylo špatné.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Oko fotografa opravdu zachytilo nádheru přírody👍
    Krásný je to pohled na ten svět!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takové obyč fotky a jakou vyvolají náladu, viď? Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Ó to je krása! Moc ráda jsem se podívala. Zdraví Marie

    OdpovědětVymazat
  7. Moc hezké fotografie Jiřinko. Jaro umí být stejně barevné jako podzim jen jsou ty barvy čerstvější. Nádhera! Krásné jarní dny Ti přeji Jiřinko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, já mám taky ráda, když kvete v pangejtech takový ten kozí pysk, ale i ty blatouchy u potoků, pampelišky na loukách...obyčejné a moc hezké. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko, nádherné fotky. 👍👍👍 Zejména ty od Černého jezera.
    Šumava je moje srdeční záležitost. Znala jsem jí z léta, kdy jsme tam trávili skoro celé prázdniny, z podzimu, kdy jsme tam párkrát zavítali i ze ze zimy, kdy jsme jezdili na běžky.
    Jarní Šumavu jsem zažila před dvěma roky. Bylo to úžasné.
    Měj hezký den.🍀💓🙏

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, to mě moc těší, Šumava je opravdu fajn, a hlavně, tam jednou vylezeš na kopec a už jdeš po vrškách, ne jako v Krkonoších, tam je to nahoru dolů.Jednou se sejdeme a probereme to.To bude kafí!!! Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Jiřinko,Šumava je nádherná,zelená.Byla jsem sice jen párkrát,my jezdili hlavně Krkonoše,Český ráj,ale hrozně moc se mi tam líbilo a chci se tam vrátit a jezdit víc.Stále říkám,u nás "doma"je prostě překrásně.Přeju ti moc krásný den.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, já jsem prochodila spíše Šumavu, Krkonoše méně.Ale i Jizerky a Lužické a Jeseníky znám, teď už bych tolik km neušla.Teď se plížím jako kontrarevoluce, ale pořád to ještě ujde. Bude hůř.Asi. Jiřina z N.

      Vymazat