středa 12. května 2021

Po opravách

 Milé KOČKY,

já jsem tak ráda, že se dozvídám i dobré zprávy, jako například: že bude přístupná od 1.7. francouská zahrada u zámku v Dobříši, opravená je zahrada u hradu Pernštejn a už se pracuje na Křížové cestě - zdejších kapličkách v Římově, viz foto dole:

tak jen doufám, že se na ta místa stihnu opět jednou podívat a udělat si radost. Kéž by bylo více peněz a lidí, kteří mají takové znovuzrození památek v popisu práce.

Také dostavba v Mariánské Týnici je hotova a už se nemohu dočkat, až se tam zase jednou podívám -  a Dášenka, v rámci služební cesty,  jistě také ...

Pak, že nebude na co se těšit!










17 komentářů:

  1. Moc hezké památky. Také se těším a doufám, že bude možné se i ubytovat. Hezká je tvá nabídla i když ta místa vůbec neznám. Krásný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, tento týden jsem měla nápad na dva další výlety, a to s mužem autem a místo toho sedíme doma. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Ta zahrada na Dobříši je přístupná už od loňského roku, byla jsem tam fotit 20.8. Jen ještě nebyla hotová ta obří freska na oranžerii, ta by měla už být letos hotová a co by mělo být zpřístupněné je právě oranžerie. V ní by měla být nějaká expozice a kavárna. Co přesně tam ale bude, nevím, pán který se o to stará sám nevěděl přesně co to bude. Co jsem četla na stránkách zámku před rekonstrukcí, tak tam měla být expozice zámecké zahradní architektury, pán nám říkal že snad muzeum Krtečka (což by dávalo smysl, na zámku už jedno muzeum pohádek je) nebo muzeum vody.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. MILÁ VENDY, JÁ JSEM TAM VOLALA A PÁN MI ŘÍKAL, ŽE V SOBOTU ( MINULOU ) BUDE PŘÍSTUPNÝ JEN ANGL.PARK A FR.ZAHRADA AŽ OD 1.7., TAK JSEM HO POSLECHLA A JELY JSME DO TEPLIC.
      Ale ujít si ji nenechám. Oranžerie prý ještě přístupná nebude.
      Jiřina z N.

      Vymazat
    2. To je divné, leda že by zas ještě něco upravovali, ale já tam byla v tom srpnu, protože tenkrát už měli na stránkách že je fr. parku znovuotevřen po rekonstrukci. Mám na blogu i nějaké fotky. https://worlddandie.blogspot.com/2020/08/probrani-z-komatu.html. Jestli ti to tedy půjde se podívat. To mne docela štve, už jsem se zas těšila jak si tam vyrazím až se na chatu dostanu...

      Vymazat
  3. Krásné fotografie, pro mně jsou to také neznámá místa a zároveň tip kam se podívat.
    Měj krásný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, podobné zprávičky zapisuji do hlavy a pak k nim přihlížím při svých choutkách po výletech. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Už se taky potřebuji rozjet a vidět něco hezkého. Snad se to brzo podaří! Děkuji za info a přeji příjemný den, Jiřinko!
    Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, my máme štěstí, že tu je v republice vždy kam zavítat a kde se potěšit.Jen ten covid nám škrtnul plány, ale snad už od něj bude trochu pokoj. I tak se ale vyplatí být opatrný.Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Také mám vždy radost, když se podaří rozjet opravu památky, stojí to za to je uchovávat. Já letos raději ani výlety neplánuji, nechci být zase zklamaná jako loni. A hlavně se obávám návalu lidí všude, všude, všude...
    Jiřinko, ale až budeme chtít někam vyrazit, nejprve prolistuji tvůj blog a budu zde hledat tipy, ty jsi báječná cestovatelka s bezvadnou dokumentací :-).
    Opatruj se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, děkuji za pochvalu, je nás takových hodně, neboj. Dnes konečně i nás spadlo pár kapek a tak jsem chvíli koukala na nějaké výletní zajímavosti na Slovensku.Jela bych už dnes...Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Na zahradu i zámek Dobříš se chystáme už nějaký rok. Doufám, že už se konečně dočkám 😄

    OdpovědětVymazat
  7. Jiřinko,tak to mě opět zajímá.Opět krásná místa.
    Píšu si,dokonce jsem si koupila nový,velký sešit.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, já bych moc ráda viděla všechny ta místa a ty zahrady u Pernštejna - na ty jsem obzvlášť zvědavá. A hned bychom to vzali i na Veveří, kde jsme byli a nebyli na celém hradě.
      Ten velký sešit, to je dobrý nápad.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko, krásné fotky, které lákají k výletům. 👍👍 My loni v červnu navštívili anglický park u zámku v Dobříši a na francouzské zahradě se pilně pracovalo. Letos si to určitě zopakujeme.
    Měj hezké dny. 🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravují, dávají do toho hodně peněz, tak to, Alenko, musíme vidět výsledky. Hezký večer Jiřina z N.

      Vymazat