středa 26. května 2021

Sovinec

 Byli jsme na dovolené s rodinou dcery v Jeseníku, bydleli jsme týden v jedné chatě na kopci nad Bobrovníkem, a jak je naším zvykem - někdy jsme někam šli či jeli všichni, jako třeba společně jsme podnikli výlet na Praděd, nebo třeba nahoru do Lázní, do tvrze ve městě Jeseníku, na Rejvíz či Zlatý Chlum...jiný den mladí jeli do Aquaparku a my s manželem jsme to napřímili jinam. Třeba do města Šternberk a pak na hrad Sovinec a posléze ještě k Rešovským vodopádům. Dodnes lituji, že jsme ten den dceru a hlavně vnučky nepřemluvili a nevzali je sebou! Já jsem si na hradě užila, foťák cvakal opravdu hodně, hrad byl parádní a nikam jsme nespěchali, vodopády byly osvěžující v horkém dni.

Milé KOČKY, mohu vás teď všechny pozvat na malou prohlídku?

Rejvíz:





Šternberk:








Sovinec:















Rešovské vodopády:











Děkuji vám za návštěvu a doprovod na pěkném výletu. Hezký den vám přeji, milé KOČKY.



22 komentářů:

  1. Krásná místa i fotky! Už dlouho jsem ti chtěla říct, že máš na focení dobré oko 😊.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janinko, moc děkuji a já sama si říkám, jaké mám štěstí, že mi oči slouží, od r.2009, co jsme šla do důchodu, čtu bez brejlí. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  2. O Sovinci jsem kdysi četla u Vaňkové, dcera tam byla, stejně jako na Rejvízu a Šternberku. Já bych tam taky s foťákem řádila jak divá...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, o tom nepochybuji. Jeden turista mi tam podal svůj foťák, abych mu cvakla vodopády s jeho postavou a koukám, měl stejný foťák jako já. To byl veselý zážitek. Manžel na to tam vzpomíná rád, neb po vodopádech jsme skončili v blízké vesnici a dal si tam moc dobré, pečené koleno.
      Opatruj se. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Máš Jiřinko mnoho krásných vzpomínek. Krasne fotografie. Moc rada jsem podívala . Přeji krasny den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, tam by se ti také líbilo, zdravím do Rbk. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Krásná místa, Jiřinko! byla jsem tam jako malá, moc ráda bych si to zopakovala...
    Měj pohodový den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, moc mě baví vymýšlet, kam se podívat a pak se manžel mnohdy ptá, kdes to ,,vyhrabala,, - do teď jsem o tom neměl ponětí.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko, navštívili jste krásná místa. Takovou dovolenou bych si dala říct.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, ty toho ještě uvidíš spoustu. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko, moc krásné místo jste navštívili, také jsme tam byli a hrad Sovinec to je paráda. Zrovna se tam konala výstava známého fotografa, ovšem nyní si nevzpomenu vím je to ostuda. Ten fotograf hodně fotil obyčejné lidičky, ba dokonce bezdomovce a byly to zajímavé fotografie, takové ty hodně na přemýšlení. Moc zdravím a přeji pohodové dny. Fukčárinka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fukčarinko, tak jsem ti chtěla tady napsat jedno jméno fotografa, který se mi hned vybavil, ale taky jsem si nevzpomněla na jméno a je to ostuda.Myslím takového vysokého člověka asi ze Šumavy.Ta paměť!
      Každopádně jsem moc ráda, že ti mé fotky přišly vhod. Jiřina z N.
      Poslední dny moc nestíhám, ale zase se brzy vrátím do normálu.

      Vymazat
  7. Jiřinko, nádherné fotky z míst, kde jsem ještě nikdy nebyla. Sovinec a Rešovské vodopády znám jen díky fotografiím. Je to další krásný kout naší země, který stojí za návštěvu.
    Měj hezké a pohodové dny.🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, přitom jsme se tam podívali trochu náhodou, bylo hrozné vedro, tak manžel odmítl jít na prohlídku hradu ve Šternberku a jeli jsme k vodopádům.Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko,u Rešovských vodopádů jsem byla,když jsme byli na výletě v Jeseníkách.Je to už sice asi deset let,ale pamatuju si,že jsem byla nadšená.A Sovinec znám,jen jsem tam ještě nebyla.Každopádně stojí za návštěvu a určitě se tam podívám.Vždycky žasnu kolik krásných míst máš procestovaných,pokud budu hledat tip na výlet,vím,kam jít pro inspiraci.Měj krásné dny.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejda, milá Marťo, to je velká pocta! Pravda, dost jsem toho navštívila, ale hodně toho ještě sama chci vidět. Tak, ať máš šťastnou ruku při vybírání cílů.Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Jiřinko,v Jeseníkách jsme byli týden na dovolené,všechna místa jsme navštívili,líbil se mi Rejvíz,Rešovské vodopády,na prďák na Zlatý Chlum nezapomenu,ale na hradě Sovinec jsme nebyli.Koukala jsem na mapu,ale spíše jsme se orientovali více na sever.Byli jsme ubytovaní v Rudné pod Pradědem.Hrad je moc krásný,škoda.
    Měj hezké dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeseníky mne vzaly hodně za srdce, Jitko, já jsme tam jela nejprve do Lázní a pak jsme tam jezdili rádi na dovolenou, Praděd a okolí se nám velmi líbí.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Jiřinko, jezdím do lázní do Jeseníku, tak mám tohle okolí docela zmapované. A je tam tak krásně, a tolik možností, kam se podívat a co vidět...Už se těším na říjen, doufám, že to dopadne a já si zas pojedu na měsíc dobít baterky do Jeseníku. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, jak Jeseník, tak Karlova Studánka jsou prima kout republiky.Jiřina z N.
      Jen mě naštvalo, že zrušili tamní trať.Jiřina z N.

      Vymazat
  11. Řekl bych, že hrad tam mají krásný, ale bylo by to nošení sov do Sovince :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, Petře, je to rozhodně blíž, než je nosit do Atén.
      Měj se krásně! a co tvoje vánoční stromečky, schnou? Jiřina z N.

      Vymazat