pátek 7. května 2021

Sušice

Moc ráda jezdím do Sušice, těch důvodů je hodně, mám ráda vystoupat na Svatobor nebo si sednu ke kostelíku Anděla Strážce a dívám se dolů na město, na řeku...jeden čas jsme sice přespávali v Hrádku u Sušice u prababičky, ale nejčastěji jezdíme k jedné paní v Sušici poblíž jezu a odtud podnikáme výlety - do Domažlic, do Klatov, na Modravu anebo jinam po Šumavě. 

Milé KOČKY, 

hrad Rabí jistě poznáte: okolo se poté, co navštívíme nejprve Horažďovice, případně zbytky hradu Prácheň, vždy prosmýkneme a jsme v Sušici, ubytujeme se a pak už se věnujeme výletům.





Sušku fotím ráda:










Svatobor:


V Sušici jsou dva židovské hřbitovy, stejně, jako v Brtnici a nebo v Roudnici ( nejvíc jich je v Praze ).

22 komentářů:

  1. Jiřinko opět hezký výlet a opět místo, kde jsem nebyla. Chci Ti říct, že se mě moc líbil časosběrný dokument z Tvého života a komentář od synovce ! Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, moji příbuzní z tátovy strany jsou všichni Jihočeši a tak tam znám snad všechno, co stojí za řeč. Vlastně za to nemohu, hihi. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, Rabí jsme zvládli v pohodě a v Sušici byla tak šílená bouřka, že se nedalo jít ani na krok... Děkuji za tvé kroky a moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, počasí hraje důležitou úlohu na cestách a dovolených.Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Moc krásné fotografie.Také jsme se tu o dovolených toulávali a jezdili do Horažďovic za manželovým bratrem,který tam byl na vojně.
    Jiřinko,hezký den i víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Horažďovicích se stavujeme, to musí být, Jituško.Prostě, naše jízda někam je samé přískoky.Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Také jsem se kdysi plánovala ubytovat v Sušici, když jsem to chtěla mít blíž do svého rodiště, ale nakonec se našlo ubytování přímo v Horšovském Týně. Sušice je krásné město. Podle pěkných fotek se pozná, že sis ho zamilovala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, Maruško, a Horšovský Týn je také krásný a ještě i bude. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Hmmm, jak já bych chtěla někdy na Šumavu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Vendy, jak já jsem ráda, že jsem Šumavu pochodila ( a trochu na kole pojezdila ) když mi to ještě docela běhalo a využila jsem každou příležitost.Na rozdíl od Krkonoš, těm jsem zas tolik nedala.
      Pošlu ti tip na dovolenou: Elsyn Dvůr a odtud to je na všechny strany na výlety akorát...a vezmi sebou vnučku, mají tam krytý bazén, když třeba prší, můžete dovádět ve vodě...Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Holt Jiřa v Sušice, škrtne a jede😊😊😊!
    Zase jeden hezký tip na dovču☀️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přiznám se, že jsme tam jezdili soukromě i s partou od podniku a nakonec i s mladými a vnučkami a vše mělo něco do sebe.Dnes bych ovšem trasy po horách 20-25km denně neušla a nebo jen jednou a pak bych ležela ve špitále ve Vimperku, haha.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Před lety jsme byli na dovolené v Nezdicích. Počasí nám tenkrát nepřálo, ale měli jsme štěstí, že s námi byl řidič z Jihlavanu i s autobusem a tak jsme alespoň jezdili na výlety. Byli jsme i v Sušici a na Rabí. Moc ráda jsem se tam díky Tvým fotkám znovu podívala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, my jsme bydleli buď na Modravě, nebo na Kvildě, nebo v Sušici a případně u prababičky v Hrádku u Sušice.
      Růženko, krásný víkend Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko, krásné fotky z míst, která miluju. 💓👍 Vzpomínám na hotel Fialka, kde plavaly živé ryby a kde byli schopni ti dle výběru rybu vytáhnout a upravit. Dnes je tam nějaký gril bar, kam prý ani místní už moc nechodí. Vedle věhlasná cukrárna, kde se z odpalovaného těsta dělaly labutě. Nikde jinde jsem je neviděla, než tam. Cukrárna tam je, nese jméno Fialka a je o kousek dál, než ta původní. Ale už bez labutí. Když jsme tam byli před dvěma roky, na labutě jsme se ptali. Jedna z obsluhujících si na ně také vzpomněla.
    Takže jsem na Sušici zavzpomínala v gastronomickém duchu. 😀😀
    Jsou místa, kam se ráda vracím. 💓
    Měj hezký den. 🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko a kousek od náměstí jsem kupovala švestkové koláče, velice dobré.A v jendé prodejně Pekařství jsme si vždy kupovali velký pytel kmínu.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Moc hezké fotografie Jiřinko. Tak tuto část naší země vůbec neznám. Chtěli bychom tam letos využít vánoční poukaz, na prodloužený víkend. Tak uvidíme, zda bude možné ubytování a stravování, abychom mohli jen jezdit po památkách a výletit....Měj krásný víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, v tom případě ti popřeji krásné počasí a skvělé zážitky. Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Když jsem byla malá,tak jsme s rodiči a sestrou byli na dovolené v Sušici.Pamatuju si právě na to,že jsme tenkrát byli na Svatoboru,na Rábí,navštívili jsme Antýgl,Boubín.Taky muzeum zápalek Solo Sušice.Moc ráda,bych se tam zase podívala,předloni jsme byli na Kvildě,tam jsme taky se synem prošli,co se dalo.Loni v Jizerkách.Letos uvidím,plánů mám spousty,jen jsem zvědavá,jak to bude letos s dovolenou,co se týká ubytování,stravy,zda bude možné vůbec něco navštívit.Na fotečky jsem se ráda podívala,jsou krásné.Měj pěkný víkend.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, kéž by to šlo někam se zase volně podívat. Přeji to tobě, ostatním blogerkám a v neposlední řadě i sobě. Jiřina z N.

      Vymazat
  11. Jiřinko, tak tam už jsem taky dlouho nebyla. Díky za připomenutí. Měj pohodový víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, já bych nejraději jela všude zas a znova a podívala se, co je nového. Jiřina z N.

      Vymazat