pátek 16. července 2021

Dobře zamaskovaný motýl

 V sobotu jsem krom jiného zkusila nafotit i nějaké ty plevely a dokonce u Mariánské Týnice na kvetoucích lipách motýla, jenže byl hoch nějaký hladový, křídla u sebe a nasával, z lipových květů nektar. Na mé snahy o portrét nereagoval. Jo, kdyby tam byla Jára z Rbk a nebo Jitka z Turnova, to by se jinak předváděl!...hihi

Milé KOČKY 

a tady máme tu zeleň:











slyšíte to bzučení, včely se mohou přetrhnout, jak pracují:






16 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Helenko, byla bych si počkala i déle, kdyby se najedl a roztáhl křídla, jenže můj šofér zas nebyl až tak trpělivý a už chtěl jet.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, moc hezké fotky. Motýl se mi líbí jak si pochutnává na lipových květech.
    Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, na lípě jsme motýla viděla poprvé, většinou bývají na okraji polí a na loukách. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. No bzučení valem ubývá. Když jsem ještě tak před třemi lety vyrazila do lesa a zastavila se na cestě, bylo slyšet jen bzukot a bzukot. Teď? Ticho. Jen občas nějaký pták. A na lípách které jsem potkala na výletech ani včela. Hmyzu valem ubývá, za to mi přibývá na zahradě mrtvých ptáčat. Nikdy jsem jich tolik neposbírala jako letos.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, to může být krajové, co jsem letos byla někde, kde kvetly lípy, bylo tam včel hodně.Moje vzpomínka na dobu, kdy jsem jako dítě bydlela na Strakonicku jsou vyhřáté meze s mateřídouškou a spoustou včel a čmeláků...to samé v Benešově nad Ploučnicí, ale to byla padesátá léta...a těch motýlů, co poletovalo...Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko,pobavila jsi mě.I se mnou si hrají motýli na schovávanou,však se tak bude jmenovat můj další příspěvek.Pár motýlů jsem nachytala,ale je to fuška.A kde myslíš,že byli? Na květinkách ne,na škvárové cestě.
    Pořídila jsi krásné fotografie.
    Měj hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, můj muž zase párkrát nafotil můry ( tím teď zrovna nemyslím mne a kamarádky )a nebo zelené koníky, někdy třeba najdu a zveřejním? Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Hezké fotky i tak. Ale je tam ! Motýl !
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  6. Motýla jsem tam nepotkala, zato vůně lip tam byla, až omamující😊
    Jak se ti tam líbilo?
    Mě moc☀️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tam čím dál lepší, před lety jsem tam málem nad stavem budov brečela, to když jsem objížděla stavby Santiniho ... od té doby jsme tam byli asi 4x a stále je co objevovat.Zajímavý je i kostel v Kralovicích. Hezký den a výletům zdar! Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Hezké fotky,motýl na lípě se jen tak nevidí.Ale,jak jsem psala už kdysi,ubývá jich.Sem tam nějaký přeletí,ale málo.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, motýli se líbí asi každému a přitom jsou zblízka, když odmyslíš křídla, docela ošklivky.
      Měj se hezky Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Hezké fotografie Jiřinko. Babočku admirála jsem našla. Pořád nebyli motýli vidět a teď jich je všude plno. Měj krásnou a pohodovou sobotu i neděli..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, ty a Jitka máte na motýly a různé hmyzí modelky štěstí. Líbí se mi i takové ty jako můry s dlouhým sosákem, tak zvláštně zamotaným.
      Taky přeji hezký víkend. Ať vám tam moc neleje. Jiřina z N.

      Vymazat