středa 14. července 2021

Podvečerní s foťákem

 Občas si jdu pročistit hlavu na procházku po náměstí a okolo úřadu, kde bývají na záhonech kvetoucí rostliny, škoda, zatím se mi nikdy nepovedlo pořádně vyfotit včely, motýly a jiné hmyzí zástupce na těchto rostlinách. Momentálně tam rostou a mnohdy i kvetou takové třeba i nevýrazné, ale pro motýly a včely přitažlivé kytky.

Milé KOČKY, 

jsou tam, poletují, koupou se v květech a opylují, pilně pracují, to jen já jsem nemehlo a neumím je zachytit v jejich smysluplné práci. Nu, což, tak snad alespoň něco:


































Vůně si, prosím, domyslete.

16 komentářů:

  1. Krásně rozkvetlé město! My máme momentálně hmyzí orgie na levandulích. To je rachot, jak se tam pracuje :o)
    Jiřinko, měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, ráda ti to věřím. Já jsem včera na hřbitově v Milevsku slyšela včely na lípách a také to tam vřelo.Ještě, že ty včely máme.Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko,krásně vám to ve městě kvete.Turnov nekvete,pouze na náměstí,kde jsou velké mísy na kytky a jsou i na sloupech veřejného osvětlení.
    Měj hezký upršený den.U nás má aspoň celý den pršet

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, tak to u nás včera bouřka, jakou s mužem nepamatujeme, ovšem byla severně od Labe a tady jen dvakrát opravdu vydatný liják.Dnes budu doma a vůbec mi ochlazení nevadí. Jiřina z N.
      Apropo, měla bych se na Turnov opět někdy zajet podívat...

      Vymazat
  3. Jiřinko, hezky jsi se prošla a nafotila pro nás krásné kytičky. Moc hezky vám to ve městě kvete.
    Měj hezký den. U nás taky prší a ráno i zabouřilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, trávníky, keře a stromy jsou vděčné za každou kapku vody a tady, u nás, obzvlášť. Měj se hezky. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Krásně vám to tam kvete. U nás v parku jsou nádherné růže. Také je mám nafocené, ale jak jsem, a to hned dva dny za sebou, zasedla k počítači, tak vždy běžely aktualizace a tak jsem se ani nedostala k tomu, abych fotky probrala. To pak PC raději vypnu jdu se věnovat něčemu smysluplnějšímu než čučet na obrazovku, jak se tam na modré obrazovce točí kolečko...Měj krásný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, to chápu, nesnáším prostoje, hihi. Však ty nás svými fotkami těšíš každý den a ty růže ve foťáku nezvadnou, počkají tam na nás. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Krásně to u vás kvete, jen co je pravda.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, letos tam dali samé trávy a bylinky a takové nepříliš atraktivní kytky, ale pro hmyz jsou asi lákavé. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Máte to pěkně rozkvetlé!!!☀️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Jsem tomu ráda. Záhony před domem jsou zlikvidované, tak musím za barvami kousek dál. Renátko, hezký den.Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Je vidět, že i ve městech je možné nafotit spoustu krásných rozkvetlých fotek. U nás to je podobné, ale ne vždy to vydrží před rukama nenechavců.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, až bude těch slušných lidí více, než zlodějů a ničitelů, bude to fajn. Ale lepší se to. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko,hezky to u vás kvete.Dneska jsem byla po práci vyřizovat něco ve městě a taky jsem se dívala,jak máme pěkně rozkvetlé náměstí.Dopoledne u nás pršelo,ale je hrozné dusno,chtělo by to ještě,ať se pročistí vzduch.Měj hezký den.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, v mnoha městech to už vypadá dobře, někde musí přidat v úsilí. Mám vždy radost, když jsou kytky, fontány a jiné zkrášlující kousky v našich městečkách. Ovšem bude to ještě chvíli trvat...než to bude i u nás dokonalé. Měj se moc hezky!
      Jiřina z N.

      Vymazat