pondělí 5. července 2021

Spolehlivě

 Jak to udělat, abych se těšila domů, abych zase na věci dnes a denně viděné koukala jinak, abych si znova uvědomila, že se nemám špatně, že jsem vlastně v pohodě? Spolehlivě mi tohle všechno navodí návrat ze zájezdu do ciziny.

Milé KOČKY,

vím, že my ženy to máme každá trochu jinak, jsou osůbky, které sedí celý život doma a buď jsou tak uzpůsobené, že se jim nikam nechce nebo jim život tak naložil, že jim nic jiného nezbývalo, já to mám jinak a děkuji, že se mi dostalo té výsady, i když jsem začala jezdit po zájezdech až docela pozdě, manžel je spíš proti tomu, ale dovolí mi odjet třeba na druhý konec Zeměkoule, pokud nechci, aby jel také, a vítá každou osobu, která je ochotna to vzít za něho... jo, stalo se, že jsem ho vytáhla na nějakou zahraniční cestu busem a líbilo se mu tam, ovšem příště se zdráhal zas a znova..., sečteno a podtrženo: stejně jsem toho stihla už poměrně dost. Vážím si toho a kdykoli se vrátím domů, jsem vlastně spokojená. ( Ale!!!, na předělávky v bytě tím vůbec nepřestanu myslet a snít o změnách! To zas prrr..). Jiná kapitola jsou výlety po České republice, ty mi šly vždycky.

Kdo mě zná, ví, že mé touhy po poznání se drží Evropy, ne, že by mi nebylo milé navštívit Nový Zéland, Island, Maroko a Izrael, ale už mi má situace a věk a výše důchodu něco takového asi nedovolí, i když, kdo ví? Mám takový pomyslný seznam zemí a v nich oblastí, kam bych ráda ještě navzdory věku a stavu zavítala a dost možná se něco z toho ještě uskuteční. Můžete mi klidně držet palce, aby se tak stalo, protože! - fotky jistě přivezu a zveřejním a mohly by potěšit i ty z vás, které se ven nepodíváte.

Ráda třeba vzpomínám na moji druhou návštěvu Normandie, kde jsem byla s kolegyní Janou a převážně jsme se pohybovaly po hradech, zámcích, zahradách, smím vám nabídnout nakouknutí na takový zájezdík?










































Dnes je státní svátek, tak se patří blogu dát trochu sváteční tvář, ne?


21 komentářů:

  1. Jiřinko, tohle pozvání opravdu moc ráda přijímám, je to nádhera! Zamyslela jsem se nad těmi sny - už sním taky víceméně o Evropě, snad jednou vyjde Izrael, Petra, dál už asi ne. Moje dcera má procestovanou Asii, o tom už nesním hlavně kvůli letadlu. Létat se nebojím, jen kdyby tam nebylo tak málo životního prostoru. Má klaustrofobie zvládne tříhodinový let a mám dost...
    Měj pohodový den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, já brázdím kontinent busem, ale mám známé, kteří byli na Novém Zélandu a jiní v Číně a nebo v Patagonii a jejich zážitky moc ráda poslouchám, co zažili, další byli v Maroku i jinde v Africe a nebo třeba šlapali pánskou kolojízdu podél Dunaje.
      Já přeji každému, aby se mu plnily sny.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko,to je překrásné.co fotografie to skvost.Obdivuji tvoji cestovatelskou touhu,chce to i odvahu.Já jsem ráda,že jsme hodně cestovali do zahraničí,když jsme chodili do práce,chtěli jsme si dovolené vždy užít.Teď jsem ztratila odvahu a manželovi se nikam nechce.Ani na tu Istrii ho nedostanu.
    Sny jsou od toho,aby se plnily a tak ti přeji,aby se splnily i tvoje.
    Měj hezký sváteční den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, nejzajímavější moment je, když sednu do busu a nechám se odvážet za dávno předem vybraným snem - většinou to bylo lepší, než jsem si myslela.Jitko, ale stejně tak je krásná kolojízda kolem Jizery, to mi věř. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, díky za tu krásu, kochám se. Měj pohodový den.

    OdpovědětVymazat
  4. Jiřinko, díky za krásnou reportáž ze zájezdu. Obdivuji nádherné zahrady, zámky i staré domy. Já se bohužel za hranice nikdy nepodívala. Přesto mám jeden sen, jednu zemi, kterou bych chtěla navštívit. A když si prohlížím fotky v dnešním příspěvku, v té zemi je i místo, které bych chtěla vidět. Uhodneš, které to je? R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, že by to byla Paříž??? Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Byl by to Mont-Saint-Michel. A pak do Paříže.

      Vymazat
  5. Jiřinko,to je opravdová nádhera!Sny o cestování jsem měla taky a bylo jich moc!Bohužel bývalý na to nebyl a sama jsem s klukama,pro klid v rodině radši necestovala.Teď si sem tam zajedu na dovolenou se synem,pokud se mu chce,po naší zemičce,která je taky krásná.Nicméně ven se už asi nedostanu,není s kým a taky z finančních důvodů.Jinak na nějaký jednodenní výlet,si sama zajedu,to celkem často,dělám si malé radosti.Proto se ráda podívám na Tvoje fotečky a kochám se tou nádherou!Přeju Ti Jiřinko,ať se ti splní všechny cestovatelské sny!Měj krásný sváteční den.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, ono je to někdy složité, původně jsme s mužem taky museli šetřit a chodili jsme jen po kopcích a rozhlednách,však jich tady máme hodně, ale já jsem v devadesátých letech využila možností dotovaných zájezdů od podniku a namlsala jsem se, manžel do zahraničí nechtěl a tak to začalo, Známý mi říká, že kdybych necestovala, že jsem mohla mít barák. A jen bych ho uklízela, odvětím já.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Využila jsem po revoluci docela dost nabídek k poznávacím zájezdům po Evropě. V době předrevoluční toho bylo méně, ale byla jsem i na soukromé návštěvě v tehdá SSSR v Tatarské autonomí republice v hlavním městě Kazani. (dnes Tatarstan). Teď se mi už chce cestovat za hranice nějak méně. Spíš mámm pocit, že jsem toho hodně neviděla u nás. Takže víc přemýšlím o tom.Ohledně cestování s životním partnerem to teď mám asi tak, jak píše Jitka :-))
    Ale Tvoje fotky ty si tedy jsou.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, za totáče jsem v cizině byla jen jednou a to na severu NDR u Stralsundu, a jak se mi tam líbilo.Ale ráda jsme četla o pyramidách a jiných velkých památkách , no a vidíš, ani jsem do Egypta nakonec nikdy neletěla a už bych tam nechtěla.Zaměřila jsme se jinak. Oblast, o které píšeš, se mi zdá velmi zajímavá, sama moc ráda koukám na filmy z bývalých zemí S.Svazu... Arménie, Gruzie - jejich kostelíky na kopcích, a dál na východ. Některé ty mešity jsou naprosto úchvatné. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, krásné Tvoje zájezdy a výlety, šup sem s nima. Mám moc ráda cestomànie v televizi i ty Tvoje. Tak nás klidně zásobuj, se zájmem si to prohlížím. Já cestuju taky ráda. Ahoj Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, já jsem ráda doma ale když mě to popadne, moc ráda někam jedu. A vždy se delší dobu těším, co mě tam čeká. Škoda, že neumím cizí řeči, takhle jsem odkázaná na org.zájezd. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko, je neuvěřitelné, kolik jsi toho procestovala. Pro mně je Normandie destinace naprosto neprozkoumaná. Díky Tobě a Tvým skvělým fotkám jsem nakoukla do krásných míst této země.
    Přeji hezké sváteční dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášenko, zdá se, že jde o chladnou a ponurou zemi, ale opak je pravdou. Byla jsem tam dvakrát a pokaždé to bylo jiné.Pravda, vozili nás po zámcích, hradech, zahradách a pěkných, historických městech, ale také jsme navštívili kozí farmu, sýrárnu, výrobnu likéru a spoustu kostelů.Nádherné křídové útesy, malá, půvabná městečka u moře s bárkami...za mne spokojenost. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Je to krásné ... Měla jsem období, kdy jsem jezdívala do Francie a dost jsem ji poznala. Fotek a zážitků mám také dost. Pokud člověk může, má cestovat, ne cesty odkládat. To je moje zkušenost. Ovšem i u nás jsou krásná místa, já bych jela ráda i na Slovensko. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, to mi mluvíš z duše. O Slovensku jsem si předpřipravila na několik dní příspěvky na blog a tys mi kápla do noty.Já osobně bych chtěla ještě udělat výpravu na vých. Slovensko - vidět jejich dřevěné kostelíky zapsané v UNESCO a taky projet Halič. Stejně, jako mám v seznámku několik míst po Evropě, kam bych ráda nakoukla. Ovšem to záleží na zdraví a financích.Vyskakuji totiž jen do výše svého důchodu. Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Jiřinko, to je opravdová nádhera. Poznala jsem akorát St. Michel, ale i ten znám jen z fotografií a televize. Francie je nádherná země. Zámky i parky jsou skvostné . Díky za úžasnou podívanou, kterou jsi mi poskytla, protože tam se já už nepodívám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, to bych netvrdila, nikdy nevíš, co na tebe kde čeká.Přeji ti, ať jsou to jen pěkné zážitky. Jsi ještě mladá a schopná. Jiřina z N.

      Vymazat