neděle 4. července 2021

Z obrazovky

 Nedávno jsem se dívala později večer na televizi a dávali pořad o vesmíru i zkusila jsem nějaké obrázky nafotit pro Honzíka, kterého občas hlídáme, to je velký fanda vesmíru, bude totiž kosmonautem, protože chlapi mezi 6 - 7 rokem to tak mají a pokud nechce rozšířit řady popelářů nebo řidičů metra, bude jistě létat do vesmíru, mluví o tom přesvědčivě a často, jinou variantu nepřipouští.



Milé KOČKY:

 Chopila jsem se aparátu i na pár obrázků, když dávali regionální vysílání a Mělník z výšky, to běžně nenafotím,

 



stejně tak jsem zkusila cvaknout pár snímků pozvánky na výstavu motýlů:

aby bylo v dnešní době také něco pěkného:







můžete si to přeložit jako půlnoční řádění Trvalky Dahlie...( Jitka z Turnova a Jára z Rbk se jistě smějí pod fousy, jak jsem líná jít nafotit motýly někam na louku ) ...

16 komentářů:

  1. Buď v klidu, ony Jitka a Jára o půlnoci s foťákem určitě nikde nepobíhají. Takže náhodou tvému půlnočnímu řádění nelze nic vytknout. Je to hezké podívání.
    Pěknou neděli, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, jsou to takové náhlé nápady, nic kvalitního, ale Honzíkovi přišly snímky vhod. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, takové noční řádění nikoho neruší a výsledkem jsou hezké fotečky. Hlavně motýli jsou nádherní. Měj pěknou neděli. R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na motýlí farmu se chystám už dlouho, až pojedeme na jih, vím o jedné, kam mne to táhne.
      Růženko, jestli se to povede, dám tady vědět. Jiřina z N.
      Už jsem jich navštívila několik.

      Vymazat
  3. Je to výborný nápad fotit obrazovku. Nikam nemusíš a fotky jsou originální. Také jsem to zkoušela, spíš jsem chtěla vidět, jak to pak vypadá. Možná jsi inspirovala více lidí.
    Přeji pěknou neděli ☺.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, už před lety jsem to zkoušela fotit z obrazovky u Tour de France, nebo když dávali
      něco z mořského prostředí.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Myslím, že “motýle” na louce jen tak nenafotíš… letos jsou nějak vzácní. Přeji hezký let “kosmonautko”😁😁😁

    OdpovědětVymazat
  5. Také občas fotím obrazovku,vnuka Míšu jak cvičil v Dobrém ránu ČT Ostrava,domov seniorů,kde zrovna předávali dopisy v době Covidu,ten můj ��ukázali n kameru. Pak také nejstaršího vnuka v medailonku Olgy Lounove a posledně snídani primátora na níž pozval seniory předsedy klubů seniorů. Takže vlastně sebe,jasné jak facka,poslala jsem to svým dětem.Fukcarinka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to jste televizní hvězdy, téměř celá rodina. Já v telce nebyla a asi nebudu, to by museli dávat hodně temné téma, aby si na mne vzpomněli, hihi.Ale, spala jsme u druhé babičky a z okna jsem koukala na Kavčí Hory na budovu televize, ona tam bydlí a od neteře dvojčata prý hrála v jednom díle seriálu o nějaké nemocnici, já to nesleduji, tak o tom mnoho nevím.Kluci byli zvědaví, jak takové natáčení probíhá.
      Měj se hezky. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko,bezva nápad fotit obrazovku.Motýli jsou pěkní,je pravda,že naposledy jsem viděla motýla před dvěma lety na dovolené na Šumavě.U nás snad ani už nejsou,nebo je jich tak málo,že prostě nejdou vidět.Měj se moc pěkně.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, motýli asi jsou, ale na některých rostlinách. Na neposečených loukách, na kraji lesa nebo na mýtině, v zahradách, třeba je přitahují motýlí keře, když kvetou. Přeji ti venku, na procházce, setkání s nějakými krásnými motýly. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, tak myslím, že to byl skvělý počin. Jistě tvé snímky s Honzíkem řádně proberete.
    Měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, byl nadšen. On toho tolik o vesmíru ví, fandíme mu. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko tak obrazovku TV jsem fotit ještě nezkoušela , ale Tobě se to povedlo bezvadně. Jsi šikulka. My jsme se během čtyř volných svátečních dní věnovali výletům, také synovi a opravdu si to užili. Proto komentuji opožděně.
    Krásné dny si užívej v pohodě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, to mě těší, že jsi měla zajímavé dny s rodinou syna, rodina má vždy přednost před vším ostatním.Měj se krásně i nadále. Jiřina z N.

      Vymazat