sobota 3. července 2021

Středohoří

 Pokud chceme někam jet a nemá to být daleko, ať již to je v létě, na podzim, v zimě nebo snad na jaře, jedeme do Středohoří a máme tam místa už několikrát navštívená i taková, na která jsme si vyšlápli jen jednou. Lovoš jsme vylezli 11x , kdežto na Milešovce jsme byli jen 4x, na Varhošti asi 6x, na Košťálově 3x, na Kamýku jednou! A právě tam vás teď,

milé KOČKY,

vezmu. Litoměřicko je sympatické a přeje jak náročným turistům, tak lenochům a málo zdatným. My jsme měli pěkné počasí a skvělou viditelnost, to se nám to fotilo a výletovalo! Díky tomu můžete právě teď na ten výlet se mnou:

















Pití a jídlo si přineste, lavička na posezení tam je, výhledy také. A komu je to málo, může se odtud rozjet k Ploskovicům, do Velkého Března, případně jinam. Jejich zámecké parky jsou příjemné!

Teď si vzpomínám, jak jsme jeli na Boreč a jindy na Bořeň, jen se mi to trochu plete, co je u Lovosic a co u Bíliny, nakonec to přeci jen vždy dám dohromady.


21 komentářů:

  1. Jiřinko, díky za ukázku dalšího výletu. Jak Ty si pamatuješ, kolikrát jsi kde byla. A je vůbec někdy den, kdy nikam nejedeš ? Hezké léto přeju. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, poslední dobou to je podezřele mnoho dní, kdy trčím doma, ovšem hodlám to napravit.Uklízet doma nemá smysl každý den, stačí 2x za týden.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, hezky jsem se s Tebou po ránu prošla. Také obdivuji, jak si vše pamatuješ. Vedeš si třeba nějakou evidenci o vašich výletech a dovolených? Moc se mi líbí poslední fotečka.
    Měj pěknou sobotu. R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, já si takové věci pamatuju a taky lze hodně vyčíst z fotek, tam mám přesná data.Dokonce obvykle i vím, kdo tam byl s námi. Ale, co bylo včera k obědu bych musela vzpomínat.
      Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Hezky se mi to s Tebou šlapalo. Určitě bych si sedla na tu lavičku a kochala bych se výhledy kolem mne.
    Pohodovou sobotu, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, na šesté fotce je dvourohý kopec a pod ním můžeš sledovat dálnici z Prahy do Německa, což ale není to hlavní u této zříceniny hradu. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Dostala jsem se sem náhodou a jak čtu v profilu, že Tě (snad mohu tykat) baví dějepis, zeměpis, fotíš a máš ráda ty uvedené ruční práce - říkám si, tohle je podobná nátura! Fotky moc hezké, vybíráš si pěkné záběry.
    Přeji pěkný víkend ☺.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, tykání je tu vítané! i když budu spolehlivě starší, no a co, taky jsem byla mladá.Za pochvalu díky, pletla jsem kdysi často a pilně, jednou po MDŽ i nohama ...zábavou je mi čtení, výletování.
      Vítám tě tu a přijď častěji. Zdraví Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Děkuji za přivítání. Jsem ráda, že jsem objevila Tvůj blog a budu se vracet, proto si Tě dávám do oblíbených. Postupně si to tady projdu. Zdravím, Hana ☺.

      Vymazat
  5. Jiřinko to je moc hezké místo. Na Kamýk koukáme cestou vlakem z Lovosic. Jen od vlaků je to ze všech stran dost daleko a nevím,zda by manžel ten kopec zvládl. Každopádně tam je krásně všude.Krásné fotografie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, to máš pravdu, ta cesta Portou Bohemikou je pěkná autem i vlakem.My jsme měli období, že jsme tam lozili po kopcích každou sobotu, teď už se častěji přibližujeme autem, tehdy pěkně pěšmo od vlaku.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko, děkuji za krásnou procházku. ☺

    OdpovědětVymazat
  7. Jiřinko,moc krásné fotky,spousty barev.Vlastně mně by taky zajímalo,zda si vedeš nějakou evidenci,kde jsi byla a kolikrát,kde jsi nebyla a chceš se podívat.Protože,jak často cestuješ a výletuješ,já osobně bych se ztratila v tom,kde všude jsem byla.Jinak děkuji,že jsem se s Tebou opět podívala na místo,kde jsem ještě nebyla.Přeji krásnou neděli.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, já jsem ráda běhala po venku už jako malá, jako vdaná jsem začala více jezdit na kole a jako hodně středněvěká jsem lítala na kole jako čarodějnice na koštěti - často a pilně.Takže pěšky nebo na kole ... téměř každý týden.Někdy s přáteli, jindy sami dva, pomalu jsem si plnila své sny.Něco se povedlo a něco ještě na mne čeká. Jiřina z N.
      Vodítkem na zapamatování jsou mi fotky, kde je datum uvedeno.

      Vymazat
  8. Jiřinko, krásná reportáž prostřednictvím tvých fotek. Měj pěknou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, díky. Krajinu kolem Litoměřic mám opravdu dost ráda. Hezkou neděli. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Děkuji za tu pozvánku, Jiřinko. Přesně tohle je kraj, který nemáme probádaný skoro vůbec.
    Měj hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, ono to není na jeden den, ale na více výletů, ale stojí za to. Pa Jiřina z N.
      ( to ale téměř všude v ČR, viď? )

      Vymazat
  10. Tady to neznám,podívám se na mapu.
    Vypadá to lákavě a děkuji za seznámení.
    Měj Jiřinko,hezké dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, Středohoří toho nabízí poměrně hodně, stačí píchnout do mapy a nemůžeš zvolit špatně. Jiřina z N.

      Vymazat