středa 18. srpna 2021

Jestlipak

 U těchto fotografií si tak říkám: ví vůbec ten chlapec, kde je a proč?

Milé KOČKY,

vídáte také takové výjevy? aneb úlovky z Polska. ( u nás by to jistě také bylo snadné vyfotit ).




16 komentářů:

  1. Je to obrázek naší doby, telefon v ruce. Občas pozoruji rodiče s dětmi na hřišti za naším domem. Většina z nich má telefon v ruce místo, aby se dětem věnovali.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě, že jsme je my neměli, co já se nalítala po kopcích, po lese, za domem a měli jsme hezké mládí. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Těžko s tím asi něco udělat. Mobil světem vládne.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, o něco jsou ty děti teď ochuzené, asi. Pěkný den přeji. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Obrázek dnešní doby, je to tak a asi s tím nikdo nic nenadělá. Jsem ráda za svoje dětství a dětství svých dětí. Zdravím 🙁

    OdpovědětVymazat
  4. Jiřinko,i já se připojím k těm mobilům.Je to neřest dnešní doby a bohužel se s tím asi nedá nic dělat.Dneska jsme byli na hradě Lukov,psala jsem Ti,že tam pojedem.No a přesně jak píšeš.Rodina,kluci,já nevím,jeden tak deset let,druhý byl mladší a zatímco rodiče se kochali prohlídkou hradu,kluci seděli na lavičce a "jeli na mobilech".Je to smutné.Také já jsem moc ráda za čas,který jsme věnovali našim klukům.Mají spoustu zážitků a vzpomínek na dětství.Hezký den.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nechápu, milá Marťo, že to ti rodiče už hodně malým dětem dají do ruky. Vnučky mají 15 a 17 a když jsme na výletě, tak smějí mobily jen ve vlaku, aby jim cesta utekla.I tak to prokládám, třeba jsme hrály karty od Toulavé kamery, a půlhodinka nám utekla jako nic.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko,asi mu to je jedno,kde je.Zajímá ho víc,co je v mobilu.Je to hrozná závislost.Naštěstí to u mých vnoučat nějak nepozoruji.Já koukala do mobilu dnes u doktora v čekárně.Jak se tam jinak zabavit.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, také se měj hezky. U nás zataženo a já uklízím. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Chování dětí, pokud to tedy není fakt přes čáru, nehodnotím. Nepoužívám "to za našich mladých...", každá doba má své. Zodpovědnosti mají rodiče.
    Tohle mi vadilo u dospělých - sedí dva v kavárně a každý hledí do svého telefonu. Pak ale přišel covid a najednou vidím, že spolu lidi mluví a do řeči se dávají i s lidmi úplně cizími :o) Jasně, ne všichni, ta malá krabička totiž neodporuje a nemá oči, do kterých je třeba se dívat...
    Jiřinko, měj hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, asi by mi to bylo jedno a nijak mě to netíží, není to mé vnouče, ale hodilo se mi to vyfotit přes okno od kapitána, obvykle cizí děti nefotím.A jen si tak říkám, že ty mladé, tlusté lidi, co nevyjdou ven, lituji.
      Každý, ať si žije po svém a za své, jak říkával můj táta.Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Vnučky i vnuk mají také mobil stále v rukách, ale když někde jsou tak mobilem fotí a okolí si vychutnávají. Pak mi posílají fotky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maru, to je tou dobou. Ale mělo by to sloužit a ne vládnout. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Já to vidím často na mnoha místech. Děti víc zajímá telefon než krajina a památky. Vídám to i ve vlacích. My se vždy snažíme z okna pozorovat krajinu, ale mladí čučí na displej telefonu a sedíc vedle sebe si vzájemně posílají zprávy...Nechápu to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tohle mi vyráží dech, Járo. Vůbec mi přijde, že jsou k sobě lidi nevšímaví, ale jak kdo a jak kde.Ovšem ani přílišné sdělování, např. dlouhé hlasité hovory tlf. po dobu jízdy busu nebo vlaku nemusím.
      Holt jsme vyrostly v jiné době. Jiřina z N.

      Vymazat