pondělí 27. září 2021

Nedělní odpoledne

Dnes bych si mohla, spolu s Pavlínou Filipovskou , vyzpěvovat: Včera neděle byla, včera byl hezký čas...

milé KOČKY, neděle byla a byla krásná, slunečná, teploučká, kdoví kolik dní ještě bude tak pěkných ?

Jedna kamarádka je na chalupě u Nové Paky, jedna se koupe ve Slovinsku v mořské vodě a já v nedělní odpoledne jsem si řekla, že by to chtělo jít ven - sama? ne, s foťákem!, ponechala jsem manžela v rachotu sportovních závodníků u telky, vydala se na nádraží a dala jsem něco málo vydělat Arrivě, dojela jsem do Mladé Boleslavi, prošla známá místa, nasekala pár fotek a zase Arrivou dojela domů, aniž by manžel cokoli podezřelého zaznamenal. Pravda, mohla jsem zůstat doma,  muže nafotit, jak tráví nedělní odpoledne na sedačce, ale to bych na blogu moc neuspěla...

Mladá Boleslav mi v tom slunečném dni přišla poněkud hezčí, než posledně, kdy jsem tam byla s kolegyní v adventní čas a kdyby všechny továrny od nádraží až pod hrad nebyly s takovými děsnými názvy, prozrazujícími, že jsou asi v rukou cizinců, byla bych raději.

Nepustím na svůj blog negativní energii a tak nebudu probírat historku, která se mi stala s řidičem hrom.dopravy přímo před nádražím, asi chlapa bolel zub nebo ho nebaví jeho práce, já jsem se díky němu pěkně prošla a zadarmo.

Teďy se vám chci pochlubit se snímky z nedělního odpoledne v Mladé Boleslavi: vyzobala jsem snad na Starém městě to nej???






































 
































Vím, že toto město toho nabízí více, ale něco musím nechat na vás, třeba Muzeum škodovek, Michalovickou Putnu a další...( oboje už na blogu bylo )...

18 komentářů:

  1. Jiřinko, díky tobě vidím Mladou Boleslav jinak. Naposledy jsme tam byli na nějaké výstavě, tak jsem z ní moc neviděla a přiznávám, že mě nijak extra nezaujala. Navíc můj muž tam studoval, tak jsme se koukli na jeho známá místa spíš než na něco jiného. Měj pohodový vstup do nového týdne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, vzhledem k tomu, že tam žijí i nepořádníci, tak se tam dá najít lecjaký kout, ne příliš obdivuhodný, např. haldy vajglů ( nedopalků ) a pod. Ale já jsem optimista a věřím, že to někdo někdy uklidí.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, tak já znám právě to Muzeum Škodovek. Kdysi jsme tam byli s Adamem a jeho kamarádem, kluci si to fakt užili.
    Děkuji za nakouknutí do města a přeji hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, my na přání manžela do Muzea jezdíváme ( občas ) a minule jsme byli překvapeni, že je to celé předělané, na blog jsem to dávala.Jen se vždy více bojím, aby mne, vzhledem k věku, pustili ven.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko,krásně jsi Boleslav nafotila.Jsem tam několikrát do měsíce,ale když vidím těch lidí,tak se mi po památkách nechce.V neděli byl zdá se kupodivu docela klid.
    Měj hezký celý nový týden

    OdpovědětVymazat
  4. Jiřinko, Mladou Boleslav neznám a tak se kochám krásnými fotkami z Tvé procházky městem. Nevím, co dřív obdivovat. Třeba se tam někdy s mužem vypravíme. A snad nebude vadit, že Ti uloupím fotku Té nádherné rudé růže.
    Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji za jiný pohled na MB. Mám ji zafixovanou z 60-80 let, jako šedivé, průmyslové město s kasárnami plných Ruských vojáků. Budu tam muset zajet a opravit si dojem. 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, to bylo všude, Děčín, MB a Nerátky a Milovice a kde co.Ale, někdy mám dojem, že je sice Kocáb vyhnal, ale stihli se navalit do Prahy.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko moc hezké fotografie jsi pořídila. všechna ta místa jsem poznala, protože to tam máme také prochozené přesně od nádraží až právě po tu Michalovickou Putnu. Jen na louku se syslíky v Radouči jsme se už nedostali, protože bylo posledně málo času. Na věž radnice jsem vystoupala a mám i fotografie shora. Uložené je mám na "Zonerama" z 1.6. 2019. Byla jsem i v Templu a zrovna tam mimo běžnou prohlídku byla i výstava paličkovaných krajek. Děkuji za hezkou podívanou a pro mě i probuzené vzpomínky na hezký výlet. Měj se moc hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, já jsem u Templu byla vícekrát a dovnitř jsem zatím nenakoukla, chyba.V Boleslavi jsme byli vícekrát, tentokrát jsem to prošla sama, příště se podívám do té druhé poloviny, tentokrát už jsem musela zpět na nádraží.Přeji pěkný večer. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, krásné fotky ze staré části Mladé Boleslavi. Bohužel tudy v poslední době jen projíždíme a přitom je to centrum tak krásné. Oživily ho kašny a vodotrysky, které tu nebývaly. Jakoby celé to centrum rozkvetlo.
    Díky za báječný tip na další výlet. 💓
    Měj hezké dny. 🍀🍂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, nedávno jsme totiž jeli autem kolem těch kašen a vodotrysků a nezastavovalo! - tak jsem si sem zajela vlakem sama a měla jsem program podle svého.
      Zdravím na B.H. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko,v Mladé Boleslavi jsme byli kdysi v Muzeu Škodovek.Byli jsme tam se synem a jeho kamarádem,Boleslavi jsme jen projížděli,ale muzeum jsme stihli.Takže děkuji,snad si ji někdy projdu sama a líp.Přeju krásný den.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, my tam také rádi občas jezdíme, obvykle v zimě, kdy je to pro nás vlakem jednoduché. Mají tam pěkné kousky. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Jiří ko, děkuji za představení tohoto města. Ty vodni prvky jsou úžasné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marie, je to legrační, ale kamarádka, která byla ve Slovinsku, když jsem sama procházela M.Boleslav, mě dnes odpoledne zlákala na návrat a tak pojedeme na Michalovickou Putnu, do Kosmonos a do Mladé Boleslavi. Já prostě doma budu za chvíli muset ukazovat občanku, že sem patřím. Jiřina z N.

      Vymazat