sobota 2. října 2021

Jo, bejvávalo

 Onehdy jsem něco hledala ve starších fotkách a koukám, že jsme dříve jinak výletovali, to jsme se sebrali ve čt v poledne a davaj na jih nebo jinam:

popíšu tady jeden z těch výletů, kdy jsme se s mužem vždy na 4 dny a 3 noci někam vydali a pěkně tam okolí pojezdili a prozkoumali: ono by mne to bavilo i nyní, kdy už máme více času, ale...roky přibývají, nohy si myslí své a tělo je zdevastované, co si myslí hlava, ho nezajímá. Takže - už můžeme dělat jen kompromisy, výletovat ano, ale, jen lehce a opatrně.

Milé KOČKY: tento výlet začal  11. července 2011:

Vlašim:









hrad Šelmberk:




Chlum u Třeboně:






Třeboň - stokrát jinak:





















vesnice Mazelov:





21 komentářů:

  1. Krásný výlet, Jiřinko! Moc hezké vzpomínky! Ty si cestovatelka, jistě si brzo vytvoříš další...
    Měj hezkou sobotu, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, cestování mě baví a hlavně, ta příprava. Ale někdy, jako třeba dnes, mi kazí plány můj nejbližší. Brzy bude tato story na blogu, hihi. Jiřina z N.
      Krásný víkend.

      Vymazat
  2. Jiřinko, krásný výlet. Je opravdu na co vzpomínat. Ve Vlašimi jsme byli letos, v Třeboni před pár roky na prodloužený víkend. Manžel ho dostal k svátku.
    Měj pěknou sobotu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, manžel nikdy nedostal poukaz na dovolenou z práce a přitom měli v zámku ve Chlumu u Třeboně rekreaci!!! on si nikdy nepožádal. Já jsem tam byla na výletě s kolama asi 2x? Je to klidné a pohledné místo. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko,krásný výlet.Do Třeboně bych se chtěla taky podívat,ještě jsem tam nebyla.Jen kdyby toho času bylo víc.Snad jednou.Hezkou sobotu Ti přeju.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeboň a Jindřichův Hradec jsou mé stálice. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Výletovat s Tebou to je prostě paráda. I když je to jenom prostřednictvím fotek.
    Hezkou sobotu!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, když jsem zakládala blog, věděla jsem, že ho chci mít především o cestování a výletování, aby i lidičky, co musí sedět doma, mohli nakouknout.
      Jak uvařit bramboračku - to se dočtou jinde. hihi
      Moc tě zdravím a vítám Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko, jste úžasní cestovatelé. Obdivuji, co jste vždy zvládli navštívit, i když za čtyři dny se toho zvládne hodně. To je fakt, to mám také vyzkoušené. Fontánu ve Vlašimi znám jen z fotek, přesto, že tam jezdím celkem často. Asi ji budu muset dohledat a nafotit, moc se mi líbí.
    Krásné fotky od nás z jihu.
    Přeji pohodový víkend. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, těch výletů bylo jeden čas hodně ( zato teď jsme zvolnili ) a tak jsme zlítali kde co.A výletujeme hodně roků, tak se nastřádalo. Pa a opatruj se. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko, nádherné fotky krásných a milých míst. 👍👍👍 Jen ten Mazelov neznám.
    Měj hezké podzimní dny. 💓🍀🍂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, jeden čas jsme několikrát navštívili Blata a jiné vesnice tam na jihu a byla to nádhera, zrovna jsme o tom s mužem mluvili, že je čas tam zase někdy zajet a potěšit se.
      Mám k tomu sklony, táta pocházel ze Strakonic.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, to jsou překrásné fotografie. Ve Vlašimi jsme nebyli, ale znám některé budovy ( zvláště ty věžičky asi městské brány) z fotografií, které jsem viděla u někoho na blogu, možná že i u Tebe. V Třeboni jsme byli i na zámku. Stavovali jsme se tam, když jsme byli na jedné dovolené ve Staňkově, kdy jsme tam trávili týden v maringotce u Staňkovského rybníka. Byl to jeden týden, kdy mě sestra zastoupila v péči o rodiče. Fotografie sice mám, ale v albu. V té době fotil syn Pavel ještě na film, protože digitální foťáky ještě nebyly...Moc hezké fotografie. Krásně sobotní večer Ti přeji a příjemnou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, já jsem dávala Třeboň a okolí na blog vícekrát, jak říkám, stokrát jinak, ale co bylo ještě za Blog.cz, je ohledně fotek v nenávratnu a nehodlám se k tomu vracet.Tak, jako ti uřízlá ruka nedoroste, tak fotky na blogu už zpátky nebudou.
      Koukám raději dopředu, ale nikdy tu bezmoc nezapomenu, když ty fotky za mnoho roků práce zmizly.No, byly i horší situace v životě, než tohle.
      Jaru, věžičky jsou u zámku jako vstupní brána.
      Zdravím na sever. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko,to jsou všechno moc krásná místa.
    My výletujeme hodně poslední dva roky,protože manžel skoro do 70 pracoval u mladých v hospodě.Ne kvůli penězům,on má pěkný důchod,ale aby se hýbal.Co je doma je 2x takový,ale už tolik nenamítá,když navrhnu výlet.
    Měj se hezky
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, můj muž zase rád řídí auto a tak mě celkem ochotně vozí, ale se zastavováním u památek a zajímavých míst máme problém, co se líbí mně, to se někdy nelíbí jemu a tak se stává, že mi zastaví a sedí v autě a stepuje tam, dokud nepřijdu.
      Ale i tak je to výhodné pro mne. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Jiřinko, nádherné fotky z různých výletů. Pro mne velké lákadlo a inspirace. Já jsem nejvíc cestovala s rodiči, pak trochou s dětmi a užívám si to až posledních 15 let s nejmladším synem. Manžel už nemůže, tak dokud to půjde,ještě bych chtěla něco navštívit. S manželem už jen po blízkém okolí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maru, tohle jsou fotky z jednoho 4 denního výletu, kdy jsme se usalašili v Domaníně, kousek pod Třeboní a výletovali z této ,,základny,,.
      Takových jsme dělali více, já jsme tehdy pracovala od po-čt a pak, po poledni, jsem měla volno.
      Co jiný prokouří, my procouráme. Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Jiřinko, líbí se mě ta pampelišková fontána ve Vlašimi. Do Třeboně jezdím moc ráda. Pá Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fontána je opravdu hodna fotky. Jinak na Třeboň nedám dopustit. Pa Leni. Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat