sobota 20. listopadu 2021

Jeden zimní

 Úsměvné je, že občas ve starších fotkách natrefím na výlet, který jsme odkráčeli paradoxně v zimě a přitom na něj vzpomínáme docela rádi, a už jsme zapomněli, že nás třeba zábly ruce nebo jsme toužili po hospůdce s horkým čajem nebo snad grogem?

Jeden  z takových, povedených, ač mrazivých výletů jsme podnikli vlakem, jeli jsme sami s mužem do Ledče nad Sázavou, hrad byl v té době v dost neutěšeném stavu ( to je naštěstí dávno pryč ) a my jsme po prohlédnutí si památek ve městě a návštěvě hradu, resp. jeho rozlehlého nádvoří,  šli zasněženou krajinou přes Vilémovice a Benetice do Světlé nad Sázavou, odkud nás vyhřátý vlak zase odvezl domů.

Tady je důkaz:



























A že jsme tehdy nezmrzli, to dokazuje, že jsem nyní dala tyhle fotky a zmínku o výletu na blog.
A jak vy, milé KOČKY, výletujete i v zimě? 




16 komentářů:

  1. Jiřinko,fotky jsou nádherné a z míst,které jsem měla v plánu,když jsme vezli vnučku na intr,ale manželovi se nechtělo stavět.Třeba jindy.
    My jsme venku pořád za každého počasí.Hlavně já se psem a tak mokneme,ale ještě jsme nemrzli.
    V zimě se určitě někam podíváme,většinou to jsou známá místa v Českém ráji.Mám ráda,když jsou opuštěná,má to své kouzlo.
    Měj hezký víkend a opatruj se

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, to je tak, tamní kraj má manžel rád, neb odtud pochází, po válce ale bydleli v Kam.Šenově, tak k tomu má také vztah. Já ráda nahlížím všude možně, proto jsem s takovým výletem svolná.Kolem Sázavy jsme navštívili už kde co.
      Hezkou neděli. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko,pěkné zasněžené fotky.Jsou to nádherná místa.Já se snažím být venku taky co nejvíc,co taky v paneláku,že?V zimě chodím taky hodně na procházky,mám ráda snížek,klid,kdy si pěkně vyčistím hlavu,přemýšlím si nad svými věcmi,kochám se zimní přírodou.Přeju Ti krásnou sobotu.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, to ti chválím, pokud to máš do přírody nedaleko, proč sedět jen doma?
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Velké výlety v zimě nepodnikám, ale toulat se okolní zimní krajinou to mám ráda.
    Měj klidnou sobotu!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, doba, kdy mě známí vytáhli na pořádný zimní výlet je dávno za mnou. Teď jen menší a kratší trasy, ale pokud mi to chodí, občas se nechám vyhecovat.Návrat domů s prokřehlýma rukama do tepla k jablečnému kompotu, nebo štrůdlu je ovšem něco.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. My výletujeme i v zimě, ale ne tak často jako v létě. V zimě ráda jezdím na Pustevny, ale spojení tam není tak úplně ideální, většinou se bijeme s davem o autobus zpátky. Už jsem si říkala že tam nepojedu, ale když je nyní opět postavený Libušín po obrovském zničujícím požáru, tak mě to tam zase láká. A vlastně mě láká i ta rozhledna, ale v zimě bych na ni asi nelezla, když by byla namrzlá. Váš zimní výlet se mi moc líbí. I ty staré záběry z hradu, zasněžené kamenné zábradlí a schodiště.... Můj syn by řekl, že je to romantika. Zimní výlety si docela užívám, ale pak jsem šťastná doma v teplíčku. Hezký víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marie, mám to podobně, jen s tím rozdílem, že u vás je Lysá Hora a Radhošť a u nás krtina Říp.Jo, byly doby, že jsme i v zimě lezli na Klíč, na Jedlovou nebo na Lovoš.
      Hezké dny. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Romantický výlet, rámovaný “ Ladovskou zimou”. Já a zima? V mládí zima=lyže, tudíž výlety do hor, ve stáří = zima hezky doma u kamen a “ listování” výletů na Tvém blogu.🙂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, ty jsi šibalka. Já a běžky - to ano, ale jen se na ně chodím dívat do sklepa.Stejně jako na své milé, horské kolo. A hledí na mne delší dobu vyčítavě!!! Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko, ty už nás připravuješ na tu pravou zimu. Bílá sněhová peřinka, to se mi líbí. B ohužel, v Praze se o bílé peřince většinou mluvit nedá 😜

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, to je stejné jako tady u nás. No, občas v Čakovicích nějaká vločka vydrží, ale jinak je bílá zima jen sen.
      Na Vysočině, nebo na Tanvaldsku by mluvili asi jinak.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Páni, to je sněhu! Ten pocit mám moc ráda - vymrzlá po procházce spěchat na něco dobrého, horkého!
    V Ledči jsme byla už hrozně dávno, chci se tam znovu podívat, líbilo by se mi to takhle v zimě, to bych měla pocit, že jsem se ocitla v pohádce Anděl páně II.!
    Jiřinko, měj hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, mně se tam líbily ty křivé rampouchy, neboli střechýle. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko, to jsou moc krásné fotografie. My už v zimě moc necestujeme, a když ano, tak jen po okolí, protože člověk nikdy neví, jak pojedou vlaky a stát někde hodiny a v otevřené zastávce, a čekat na vlak nebo autobus, to už pro nás není. Dříve nám to nevadilo, ale s přibývajícími roky...Měj se moc pěkně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, my už taky ne, tohle jsou krapet starší fotky. A nyní, kvůli covidu, mi manžel do vlaku nechce a do hospody jakbysmet. Jiřina z N.

      Vymazat