čtvrtek 25. listopadu 2021

Mimořádné vydání

 Tramtadadááááá ... prémie pro milou, zanedlouho narozeninovou Růženku z Jihlavy:

milé KOČKY,

po návratu z Karláku jsem si celé odpoledne poležela, pospala a už se cítím krapet lépe a jelikož jsem se dnes  setkala na blogu s vašimi dobrými ohlasy na plyšáky a jiné hračky a jelikož Růženka z Jihlavy bude brzy oslavenec, vybičovala jsem se a našla staré fotky jednoho z mnoha povedných adventních zájezdů, konkrétně tento byl do Salzburku, jezerní oblasti kolem Wolfgangsee a do Kremsmünstru, Štýru a i jinam, na betlémy a vánoční trhy...

posílám Růžence mnoho pozdravů, přání všeho nejlepšího a pevné zdraví a několik - doufám - že příjemných fotek z tamních, tehdejších výloh.






Přidám i nějaký ten betlém, a téměř si navodíme vánoční náladu...









( omlouvám se, je to focené přes sklo a to dělá problémy )

Jo, to byla doba, dala jsem si pražené mandle, svařák a případně capučíno a skvělý, malinový dort. Kde jsou ty časy. A Janě, mé druhdy kolegyni, děkuji předem i zadem za to, že mi vždy důvěřovala, spolehla se na můj instinkt a na zájezdy se mnou jela, ač netušila, co to obnáší. Místo mytí oken a slepování cukroví vyrážela ráno za tmy do Prahy na nějaký dobrodrůžo zážitek.










Dobrou noc.

10 komentářů:

  1. Jiřinko, Ty jsi zlatá. Ještě jednou Ti moc děkuji i za krásné přání. Panenky jsou krásné a Betlém také. Marcelka Tě dobře zná a ví, že na cestách zažijete spoustu krásných zážitků.
    Měj klidný večer. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, ráda jsem to pro tebe vyhledala, a máš pravdu, sice tady děkuji Janě, ale i má kamarádka Marcela se mnou ráda výletuje, po letošku však už do ciziny nechce a jen po ČR je ochotna.Mám v zásobě ještě i sestru.
      Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, kouzelné, krásné. Z výlohy bych si taky vybrala ! A zájezd to musel být moc hezký... Opatruj se. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Jiřinko, tak tomu říkám adventní zážitky!
    Krása!
    Měj pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, poprvé jsem jela na adventní zájezd v prosinci 2007 a od té doby na mnoho jiných, ale nepřitahují mne ty trhy jako spíše nazdobená,osvětlená města v cizině i u nás.Především v německy mluvících zemích a v Polsku.Letos jsme si myslely i na Budapešť, tam jsem sice byla, ale ne o Adventu.
      Krásné, i když temné dny přeji. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko,nádhera.Letos si můžeme o nějakých trzích nechat zdát.Radši se víc nebudu k tomuto tématu rozepisovat...Krásný den!Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, jsem zvědavá, jestli nám zruší 4.12. zájezd.Covid s námi cvičí. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Moc krásné fotografie. Tento příspěvek mi nějak unikl a tak jsem si ho prošla teď . Přeji Ti hezký večer a měj se pěkně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, to nevadí, ve Štýru, když jsem tam byla prvně, jsem měla dobrý pocit a podruhé jsme tam byly 4 kamarádky a taky to nemělo chybu.Hezké adventní chvíle ti přeji.
      Jiřina z N.

      Vymazat