pátek 5. listopadu 2021

Neplánovaně

 Byla středa ráno a manžel mne vzbudil s dotazem: nechceš někam jet na výlet, venku je hezky a pršet má až navečer. Docela mne to zaskočilo, ale posnídala jsem a popřemýšlela u toho, kam by to mělo být, už nebylo zrovna časně, ale asi půl osmé a s přihlédnutím k omezením na všech silnicích, co jich okolo je, se mi nikam nechtělo. Nakonec jsem řekla, že z různých důvodů by nebylo špatné zajet do Turnova a k hradu Valdštejnu. Předně jsme tam nějakou dobu nebyli a pak, není to až tak daleko a mohlo by tam být hezky, i když bylo jasné, že třetího listopadu nebude hrad otevřený. Navíc, nejsem zrovna ve formě a z parkoviště to není náročné ke hradu dojít.

A jak to dopadlo - milé KOČKY?

Jasně, že jsem plány na nějaké práce v domácnosti střelhbitě a operativně přesunula na jindy a vzala fotoaparát, láhev s vodou a už jsem se sunula do naší staré, ale spolehlivé ( celá já! ) šunky na 4 kolech.

Užili jsme si to vrchovatě, sluníčko nám svítilo na cestu a dokonce jsme potkali několik nadšenců, kteří tam také směřovali.

Fotili jsme oba a budu na procházku spadaným listím ráda vzpomínat.
















zelené ponožky Dědoles:


























tady do té skály se ukryla honem víla, jen noha jí ještě kouká:










Pro neznalé: to není jeden kámen stokrát jinak, ale sto kamenů každý jiný...


16 komentářů:

  1. Jiřinko,překrásné fotografie.Mohli jste se stavět na kafe.ve středu dopoledne bylo docela hezky,ale po obědě už bylo velké chladno a zatáhlo se.
    Také jsem plánovala Vladštejn na podzim a jak koukám,barvy tam pořád jsou a je to opravdová nádhera.Jenže budu muset se sestrou a nebo kamarádkou.Manželovi zase opuchnul kotník a tak už s ním pomalu nic plánovat nebudu.Ale na Valdštejn půjdu klidně i v zimě.Kdysi jsme tam chodili i ve sněhu.
    Moc jsi mě potěšila.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš, Jitko, pravdu, někdy jsme chodili na kopce i ve sněhu a jak to bylo krásné, to pak i béžová tráva vykukující ze závěje udělá pěknou fotku. A co takový malý smrček pod sněhem...Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, to jsou nádherné fotky. Tvůj muž ví, čím Ti udělá radost. Ještě jste si užili barev. Taková procházky by se mi moc líbila. Už přemýšlím o víkendu, jestli bude hezky, mohli bychom také někam vyjet. už mi to chybí.
    Měj pěkný den. R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, ťapkala jsem pomalu a hodně fotila a nabrala jsem tam příjemnou energii.
      Ve čt se pak hodila!
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. To jste měli opravdu krásný - doslova kouzelný výlet. Počasí OK a ty barvy všude kolem !!!!
    Měj pěkný, klidný den, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haničko, to byly barvy! asi naposledy, neb u silnic už bylo hodně stromů holých, ale mezi Turnovem a Bakovem byla ještě paleta barev bohatá. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. …a dobře jste udělali i pro naše potěšení! Opravdu letošní podzim je velice vydařený (alespoň něco)😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výlet se vydařil, moc se nám v lese líbilo. Hezký víkend. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko to jsou nádherné fotografie. Tam se mi moc líbí. Znám tam cestu zpět do Turnova přes Hlavatici i dál na Hrubou Skálu a do Sedmihorek. Jen na podzim jsme tam ještě nebyli a je to opravdová barevná nádhera. My už teď bohužel kvůli zvyšujícímu se počtu nakažených covidem asi nikam cestovat raději nebudeme a začne zase procházkové toulání "kolem komína". Děkuji za nádhernou podívanou. Klidné dny Ti přeji i když se nám počasí pokazilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Járo, já tvoje pohnutky chápu a je to bezpečnější.Po těch zvěstech, co jsem slyšela, taky budeme zase opatrnější.
      Do té oblasti jsme dělali dříve s přáteli tolik výletů vlakem, z Turnova jsme to chodili přes Hlavatici, na Kopicův statek a Valdštejn nebo Sedmihorky a Hrubou Skálu a jindy zas Rovensko a Trosky a nebo z Mladějova - prostě křížem krážem nebo jsme si sedli na Kozákov a koukali na to shora.Pak ta cesta do Železného Brodu a také jiné. Jsem ráda, že jsme to oběhali, dokud to šlo. Hezký večer a mějte se krásně.- Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Parádní výlet i počasí! U nás celou středu lilo tak, že jsem si musela vzít na cestu do práce gumáky :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janinko, to je překvapení, k Turnovu od vás to není až tak daleko a takový rozdíl. U nás lilo ráno a dopoledne ve čt.
      Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, to je neskutečná nádhera! Manžel mě dobrý nápad. Nebyli jsme tam roky, v té zlaté - no nádhera, fakt...
    Měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, moc se nám to povedlo, to musím uznat.Už to letos nebude nikde tak barevné. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko,nádhera!Tam to máme prochozené,moc se mi tam líbí.Valdštejn,Hrubá Skála,Kopicův statek a dalších mnoho krásných míst.Nebyla jsem tam několik let,zrovna nedávno jsem vzpomínala,že bychom mohli na dovolenou,někam na Jíčínsko.Příští rok,pokud situace dovolí.Opět jsi sem dala nádherné fotky,kterými jsi nás všechny potěšila.Já moc děkuju,že jsem se mohla pokochat.Opatruj se,KOČKO!Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marťo, taky to tam máme prochozené a to v každé roční době, ale už si nakládáme menší porce, neb jsme staří.Tak ať ti to vyjde a ještě si Český Ráj do sytosti užiješ. Jiřina z N.

      Vymazat