čtvrtek 11. listopadu 2021

Ohlédnutí za říjnem

Letos to zas bylo pěkně barevné, ale už jsou stromy hodně holé a těším se, až napadne první sníh, těším se na tu chvíli, kdy se vše ztiší, vše se náhle jeví čisté a uklizené,

milé KOČKY, jak to máte vy?

















20 komentářů:

  1. No ten sníh … za mě jen na horách a zde jen na 24 prosince a od 2 ledna zase bez. Už mě zmáhá uklízet sníh a že ho musím přemístit tuny, než se dostanu k civilizaci😅

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko: to zní zajímavě, chtělo by to nějakého svalovce s frézou!
      Měj se krásně a ať ti listopad uteče. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jelikož listopad je mým méně oblíbeným měsícem, tak s nastupující zimou problém nemám. Mám ráda zasněženou krajinu, už tedy méně když mrzne jen to praští, ale stále beru to, že zima má být. Odpočine si příroda, ale tak nějak i my.
    Hezký den, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já mám ráda zimu od poloviny prosince do poloviny února, když je modré nebe, sníh a sluníčko.Jenže, většinou je pod mrakem a šero.
      Teď si nejspíš máme užívat postel, deky, polštáře a knížky. Mám nově jednu zajímavou rozečtenou a s hrnkem horkého čaje je to snadné přežít, že je tma brzy.Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Je mi trochu líto, že ty barvy nevydrží déle. Pohled na zasněženou krajinu mám ráda, ale nemusím uklouzané chodníky.
    Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, Růženko, nejhorší náledí jsem zažila v Jablonci n.N., když jsem tam dočasně, jako svobodná, bydlela a pracovala. Led byl jako sklo na všem.Tam jsem poprvé viděla nesmeky.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, krásné detaily jsi nasbírala. Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martičko, vítám tě a zdravím.Mám z letošního podzimu hodně barevných snímků. Dnes už je hodně listí na zemi a nevypadá to nejlíp.Ale běh času nezastavíme a jako každý rok přijde zima a pak jaro a to nám dá zase novou sílu. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Mám ráda podzim,mám ráda i Listopad,jelikož jsem v tomto měsíci narozena.Těším se na zimu,jen se netěším na ledovku,hladké chodníky,kdy člověk jde jako na bruslích.Zimní příroda je také krásná,když mrzne nevadí.Jiřinko,pěkný den Ti přeju.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, Marťo, tak to ti předem k narozeninám gratuluji a přeji krásnou oslavu a pevné zdraví.
      Určitě si to se syny užijete.
      Měj se co nejlépe a budu se těšit, že se tu zase stavíš. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko, těším se na Vánoce. Přála bych si, abychom se ve zdraví všichni sešli. A když k tomu bude sníh, tak to bude bonus. Sníh k zimě patří, nemám ráda jen ledovatku na silnicích, když někam jedu. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, to je zvláštní, že si každý přeje na Vánoce sníh. No, tady v Polabí snad nikdy na svátky nebyl, ale když jsme bydleli ve Šluknovském výběžku nebo na Děčínsku, tak býval, a to bylo pro nás, děti, něco.
      My jsme měli brusle/šlajfky a běhaly jsme po potoce a tam, na větvích, visely rampouchy a byly to krásné, ledové ozdoby.My jsme s mobily v ruce tedy neseděly.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Krásné fotky, Jiřinko! Ano, taky se těším! Díky psovi se často i ve městě dostaneme na sníh jako první, to ticho je úplně jiné, takové vznešené...
    Přeji hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, naprosto souhlasím. S psíkem jistě zažijete ve sněhu spoustu legrace.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Moc hezké fotografie. U nás už je listí skoro dole i na psím víně. Dny jsou smutné, mlhavé, chlad leze až do morku kostí, že se mi ani ven jít nechce a to už je co říct !!!
    Měj Jiřinko příjemné dny, hlavně se opatruj.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jarunko, dnes jsem viděla na jedné zdi přísavníkové listí zpola pryč a zpola ještě na keři.Mlha byla celé dopoledne a vypadalo to dost strašidelně.
      Nejlíp je teď na gauči, pod dekou.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Jiřinko,krásné barvy,za chvíli bude po nich.Na sníh se těším,ale pochybuji,že se k nám dostane.Naštěstí to nemáme do hor daleko a tak si za sněhem zase vyjedeme.
    Měj hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, já na sněhu už nic nevyvádím, běžky jsou ve sklepě a nanejvýš se projdu s foťákem.
      Taky přeji hezký večer, i následující víkend. Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Moc pěkné fotky. Také se se těším na sníh.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marienko, tak to jsme dvě. Bude to chvíli takové čisté, ale vytáčí mě, když hned, co spadnou první vločky, začnou jezdit a rozhazovat sůl. Jiřina z N.

      Vymazat