středa 9. června 2021

Jako ponožky

 Manžel povídal, že ty špitály střídám jako ponožky, má pravdu, v pátek jsem jela na Karlák na CT a potom do laborky na krev, v pondělí jsem se dopoledne vydala do Mělníka na endokrinolínu, odpoledne jsem doprovázela manžela do Prahy do Vinohradské nem. na druhou včeličku proti covidu,v úterý jsem měla rande na Karláku s paní profesorkou, která vymýšlí, jak ztrestat mého Vetřelce, dnes, ve středu, jsem jí byla nevěrná s doktorem na Bulovce, kde mi kontrolovali kardiostimulátor. A zase bude pár dní klídek. Doufám!

Milé KOČKY, 

ono je to na jednu stranu fajn, že to máme do Prahy 35 minut busem a podobně na Mělník, ale to čekání na místě, to už tak veselé není. Co nadělám. Jsem třeba objednaná na 9,40 a vezmou mě dovnitř skoro v půl dvanácté a pak zase čekání než něco pojede zpátky k nám, přitom jsem tam jela s předstihem, takže tím strávím spoustu hodin a obvykle nalačno.Ještě, že mám tukové vrstvy na opravdu hodně dlouhé čekání!

Dnes jsem měla sebou malý fotoaparát a nějaké obrázky jsem stihla nafotit, máky jsem sledovala cestou busem na mnoha místech, krása nesmírná a tak jsem po odchodu Honzíka před pátou nebyla líná jet asi 3 zastávky k jednomu poli s mnoha vlčími máky a v předešlém příspěvku některé ty červené záplavy jsou.Líbí se mi zralé obilí, modré chrpy, červené máky a kopretiny, taková česká klasika.

Panelák pro mšice:


















12 komentářů:

  1. Jiřinko, tohle putování po nemocnicích rozhodně není žádná zábava. Obdivuji tvůj přístup a nadhled. Hlavně, ať všude říkají alespoň uspokojivé zprávy!
    Moc tě zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, paní prof. na onko mi říká, že jsem přírodní úkaz, ale co mi zbývá?
      Rozhodla jsem se neduhy sice léčit a nezanedbat, ale tak trochu ignorovat, aby mě nebrzdily příliš.Plakat v koutě nemá smysl, žít se musí teď a tady. Pac Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Asi si dokáži představit záživnější činnost, než vysedávání po čekárnách, ale co se dá dělat, hlavní je, že je to potřeba a že to bereš docela v klidu a humorem. Tak hlavně, ať je dobře! 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janinko, sedět v čekárně, kde je spousta pacientů, není zrovna potěšující místo a zábava.A to nemluvím o těch rouškách, ze kterých mám na puse pupínky jak v pubertě!
      Jenže, když to musí být...
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, máš i můj obdiv, jak ke zdravotním problémům přistupuješ. A navíc ještě při čekání nafotíš něco pěkného. Já jdu dnes na alergologii a zítra ke své obvodní. Naštěstí to nemám daleko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, tak ať ti to dobře dopadne a nestrávíš tam mládí. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, takové ježdění do Prahy za tímto účelem rozhodně není záviděníhodné. Jsi statečná holka a plná optimismu. Alespoň navenek to tak cítíme. Nafotila jsi moc krásné fotky. Já jsem snad makové pole ještě neviděla. To musí být nádhera. Včera jsem byla také na 2.očkování a dneska jsem chtěla jet na zahradu zalévat. Začala mě bolet ruka, a když jsem si představila tahání konví a nebo cestu na zahradu do kopce s trekovka,tak jsem tam poslala manžela a já se vyvaluji na gauči. V pondělí jsem posekala celou zahradu a ještě i část louky pod zahradou, domů jsem přijela k večeru úplně zbitá. Ale zalévala jsem hadicí. Čerpadlo je na heslo, které nám zapomněli sdělit, reklamace dopadla na výbornou, jen to heslo by to chtělo. 🙂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maru, heslo by se šiklo k nějakému naditému sejfu!
      Měj se krásně a foť, ať je na co koukat. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko pořídila jsi krásné fotografie. Ty návštěvy z lékařů jsou vždycky otravné a člověk tam stráví spoustu času i kdyz je objednaný , což je fakt. Zrovna teď v jedné čekárně také sedim...Měj příjemný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, občas mám pocit, že ty sestřičky, co to tam řídí, v tom nemají právě systém, ale teď má moje paní doktorka na onku šikovnou, i tak to tam trvá, berou přednostně ty, kteří jdou na chemku, někdy se tam sedí hodiny.Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko,moc pěkné fotečky.Obdivuju tvůj pozitivní přístup k návštěvám lékařů.Já taky,když jsem objednaná k nějakému lékaři a čekám tam já nevím jak dlouho,tak si říkám,na co vlastně to objednání je,když to stejně nefunguje a člověk tam stráví půl dne.Naštestí nechodím po lékařích moc často,tak se to dá vydržet.Měj pěkný den.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím si, milá Marťo, že je to po celé republice podobné. Když jsem jezdila na kontroly do Liberce, tak to byla jiná káva.Jenže, do Prahy jezdí lidé pomalu z celých Čech.
      To je také téma na dlouhé povídání.
      Jiřina z N.

      Vymazat