neděle 16. ledna 2022

Hádanka 5

 Už jste zkušené znalkyně, takže dnešní hádanka nebude pro vás, milé KOČKY, žádná tajenka,

a směle se pustíme do luštění, odkudpak to je focené:














Ti kominíci to nemají snadné!

19 komentářů:

  1. Tak doufám, že to je Mostecká věž. Pod ní jsme v létě seděli na zahrádce hotelů U tří Pštrosů obdivovala jsem ty silné, zčernalé, středověké zdi.
    Jiřinko, měj pohodovou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, oproti Staroměstské mostecké věži je tato, jak správně píše pod tebou Vendy, Malostranská mostecká věž. Já tam byla prvně s dcerou a matinkou kdysi v r.1983 a lezly jsme nahoru a funěly...ale ty výhledy!
      Další etapa lezení po pražských věžích byla pak kolem r.2000 a dnes by mi to dalo dost práce.Ale, kdo ví, co mě popadne zjara?
      Krásné zimní dny. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Malostranská mostecká věž. Kdysi jsme tam byly s pár spolužákama z devítky když jsme zdrhli z prvomájovýho průvodu :D. od té doby jsem tam už nebyla a budu to muset napravit. největší prča byla, že když jsme si kupovali lístky tak mne pokladní říkala slečno učitelkob ;-) :D :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, ty abys to nepoznala, to bych se divila. Já s výškami problém nemám, ale v tomto věku už musím pomalu a hlavně při sestupu opatrně. Měj se fajn. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Nebyla jsem si jistá, počkala jsem, co napíše někdo přede mnou, abych si to potvrdila.
    Klidnou neděli!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, moc tě zdravím a jsem ráda, žes navštívila můj blog. Snad se ti snímky z výšky líbí. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, netuším, ale fotky se mi moc líbí. Přeji hezkou neděli. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášenko, to nevadí, proto jsem to sem dala, i když fotky pocházejí z doby, kdy jsem ještě blog nepsala.Třeba se ty fotky z věží někomu budou hodit jako lákadlo a sami si nahoru vyšplhají, až do Prahy pojedou?
      Krásně si s Mírou užívejte na dohled od Č.B. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Že je to v Praze jsem poznala, že je to na nějaké věži mi také došlo, ale netuším na které, protože takový znalec Prahy nejsem. Ale jk nyní čtu v komentářích, jsem již poučena. Hezký den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, tak nakonec to není až tak důležité, ale pohled na Karlův most z výšky mi přijde docela zajímavý. Pac a husu Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Foto, jak dělané dronem… díky, že jsi ty schody vyšlapala za mě. Hezký je to z věží vzhled na ten “Staropražský svět”👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, tolik věží v Praze, tolik rozhleden po republice jsme navštívili, teď bych to už asi nedala, a představ si, že tu věž v Jičíně pořád ještě mám v plánu a nejsem schopna tam vylézt.
      Měj se hezky. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  8. Ani já jsem to nepoznala, ale hádanka už byla rozluštěna.

    OdpovědětVymazat
  9. Jé Jiřinko, koukám, že jsem komentář místo z na mobilu omylem smazala. Tady to tipuji Malostranskou mosteckou věž , ale opravdu přesně nevím...Je to tip. Měj se moc pěkně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvůj tip je přesný, Járo. Jak ten most vypadá z výšky zase jinak, viď? Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Nebyla jsem si úplně jistá,z které věže v Praze koukám na Karlův most.Teď už to vím a děkuji za tip,až se konečně dostanu,vyšlápnu si.Praha je prostě nádherná.Měj se krásně,Jiřinko!Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, ty věže po Praze jsou zajímavé asi všechny, což? Dovolená s ubytováním kousek od Prahy a v dosahu vlaku nebo busu by nemusela být špatná, co říkáš?
      Jiřina z N.

      Vymazat