sobota 8. ledna 2022

V Paříži

 Jak jsem včera napsala, poslední den mého prvního zájezdu do Normandie jsme strávili v Paříži a tak mám nápad: pro ty z vás, milé KOČKY,

 které jste zatím neměly to štěstí se tam osobně podívat, co kdybych vám sem pár obrázků z tohoto nejnavštěvovanějšího města Francie dala? Byla jsem tam tehdy prvně a oči jsem měla navrch hlavy. 

Ale, jelikož jsem holka zběhlá, poradila jsem si i tam. Chodily jsme s Dášou s panem průvodcem a ještě s dcerou pana řidiče a krásně jsme den v hlavním městě Francie zvládly.

Pojďte se projít kolem Seiny se mnou:









Z okna busu těsně před odjezdem domů:


20 komentářů:

  1. Milá Pařížanko, děkuji za tu atmosféru. Kochám se a užívám si ranní kávu...
    Jiřinko, užij si hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, mne tam okouzlily ty kavárny s posezením venku.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, tak v Paříži jsem byla na
    zájezdu o Velikonocích v roce 1993. Byl to můj jediný zahraniční zájezd v době, kdy jsem tady měla povinností nad hlavu a v péči o maminku mě na týden vystřídala sestra. Jen jsem tehdy ještě nefotila a tak mám jen leporela, která jsem si tam koupila a pět grafických listů zarámovaných na zdi v obýváku. Vzpomínky přesto zůstaly. Bylo tam krásně, hlavně v noci kdy zhasínali Eifelovku postupně od spodu tak, že to vypadalo se letí do oblak. To byl tedy zážitek, na který nezapomenu. Moc se mi tam líbilo, hlavně večerní prohlídka kolem Moulin Rouge, Sacré-Coeur, Náměstím Malířů přes Montmartre dolů. To už je tak dávno...Děkuji za připomínku. Přeji Ti příjemný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Járo, do Paříže, Říma a Londýna by asi měl jet každý a vidíš, já jsem v Římě zatím ve městě nebyla.I když kus Itálie jsme už s Janou viděly.Ono záleží na tom, s kým tam jedeš, co zažiješ a jaké je počasí.Věřím, že sis Paříž užila a máš hezké vzpomínky. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko,krásné fotografie a připomenutí mé návštěvy Paříže.byla jsem tam se sestrou,která o Francii snila,protože se učila od mládí francouzštinu.Nakonec tam byla několikrát,já jenom v Paříži a jednou.
    Měj hezký víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, to se počítá, třebas jen jedna návštěva.Nevím proč, ale ve Francii se mi líbilo všude. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, já to štěstí zatím neměla a tak se kochám. Ty si jako zkušená cestovatelka poradíš všude.
    Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, nejprve jsme cestovat nemohli, pak jsme to hrnuli jeden zájezd za druhým a teď, škoda mluvit!Zatracený covid.
      Mezitím naskakují roky a hlásí se neduhy.Ale já si nestěžuji. I u nás máme kam chodit obdivovat krásy. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko, já byla 2 x v Paříži. Poprvé jsem byla hodně nadšená, ale podruhé to bylo horší. To už bylo město plné uprchlíků, vojska a policie. Tmaví uprchlíci se chovali na můj vkus tak strašně, že jsem byla znechucena. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iwko, to by mě taky namíchlo, já tohle zažila v Marseille, ale naštěstí to dobře dopadlo.Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Když manžel začal s prodejem a servisem kopírek, tak se mu poštěstilo že byl jeden rok za odměnu na víkend v Londýně a další rok v Paříži....samozřejmě že byl na Eifelovce a před odletem i v Moulin Rouge. Jen mě štve, že zrovna on, kdo nemá tohle vůbec rád ....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu tě, Vendy, protože to je jako by tam jel ten můj pan Bručoun, zkrátka měl delegovat tebe a hned by bylo plno fotek a zážitků.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Do Paříže vedla moje úplně první svobodná cesta za hranice a za další dva roky jsem tam strávil týdenní svatební cestu. Naposledy jsem tam byl před deseti lety, ale to jsem tam stihnul jen přestoupit na letadlo do Tokia :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tomu říkám historie návštěv! Parádní - já bych bez průvodce nebyla schopna ani projet se jejich metrem.
      Když tam naposledy letěla dcera s rodinou, den předtím vyhořela katedrála. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. V Paříži jsem nikdy nebyla a ani si myslím,nepojedu.Proto jsem se ráda podívala.Loni jsme cestovali málo,díky covidu jsem se nepodívala kam jsem chtěla,letos uvidíme.Krásnou neděli,Jiřinko.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, snad to bude lepší, už to trvá dlouho a každého to omezuje a otravuje.Přeji ti spoustu zajímavých cest. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Na chvíli léto s vyhlídkou, díky. Hezkou neděli měj. J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes tu bylo ráno bílo, až mě to překvapilo. Ale během dne se sníh rozpustil.Letos ten nástup zimy je pomalý, tak snad o to dřív přijde jaro. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Jiřinko, Paříž bych chtěla navštívit, a taky Provence. Obojí mám v plánu, učila jsem se francouzštinu a teď čtu u Tebe, že tam má jet každý, takže to musím... Pá Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Provence a Toskánsko, to také doporučuji.V Provenci jsem byla na dvou zájezdech, pokaždé jinde a nemělo to chybu.Leni, tam by ses potěšila. Jiřina z N.

      Vymazat