sobota 26. února 2022

Bylo, nebylo - podzimní

Jak sedím doma, napadají mě z toho šedivého dne samé blbiny. Třeba teď jsem si vymyslela, že udělám 4 dílný seriálek a to - pohádkový. No, nebude to o čertech, ani o zlatovlasých princeznách, natož o líném Honzovi za pecí a buchtách, i když, 

milé KOČKY, kdo ví?! 

Aby to bylo trochu učesané, zkusím to udělat laděné jako jarní, letní, podzimní a zimní - a komu se to zalíbí, může si zašeptat: to je pohádka!

Tak tedy, zkusíme začít podzimním příběhem

Vzala jsem sestru Helenu a jejího vnuka Honzíka na výlet, dojeli jsme vlakem do Svoru a vystoupali jsme na Klíč, což je zdaleka viditelný špičatý kopec, ze kterého bývá vidět až do Krkonoš! Takže Honza tam figuruje a dvě buchty také! Když jsme se na vrcholu dostatečně výhledy pokochali, vydali jsme se na cestu přes kopce a lesy do Kytlice a odtud nás čekala cesta vlakem do Děčína, já ovšem jsem si musela nastavit cestování o jízdu domů,  do N.

Svor:












vidím v dálce město veliké: Nový Bor...

















na tomhle by Pyšná princezna kopec nesjela:







blížíme se ke Kytlici:






A zítra? milé KOČKY? něco od ledu?

20 komentářů:

  1. Jiřinko, Klíč je super a výhledy z něj až neuvěřitelné.Moc hezká vzpomínka. Pohledy na Ještěd, Hvozd,Ortel, Bezděz, Luž, Jedlová...to jsou úžasné výhledy do krajiny na všechny strany. Také tu cestu z Klíče do Kytlice znám. Jen ty lesy tam teď dostaly na frak, jako všude. Šla bych tam hned, ale tento kopec už manžel nahoru nepůjde a sama bych se bála a mladí, ti ženou jako o závod. Těm už nestačím. Měj hezký den..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, my jsme tam chodívali především na 1.máje nebo tak okolo tohoto data. Ale taky už mívám problém s těmi kopci. Tak ještě, že je mám v archívu. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko,krásné fotky a úžasné výhledy.Moc mně láká jet někam na výlet,ale ještě nejsem fit,ten zmetek semnou pořádně zamával.Dva roky nic a teď se rozhodl,že mně potrápí.To sluníčko na těch fotkách,lesy,kopce,už se nemůžu dočkat,až někam vyrazím.Měj krásný víkend!Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, to ti nezávidím, my s mužem zatím odoláváme, ale taky se držíme hlavně doma. Snad ti bude lépe a na nějaký pěkný, jarní výšlap najdeš sílu. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Ano je to krásná podzimní pohádka !
    Klidnou sobotu, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, myslím, že jsou to pěkné výhledy, ráda jsem se o to podělila. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. -Hezká pohádka, už se těším na další 👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, jsou tu pro vás, milé KOČKY, připraveny další tři. Tak na viděnou. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Krásný výlet. Hora Klíč kdysi dávno doporučila kamarádka z České Lípy, ale měli jsme hodně nabitý program a tak jsme tuto horu vynechali. Dívali jsme se na ní z vyhlídky ve Sloupu. Krajina je tam moc krásná. Moc se mi líbí ty roubené chalupy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, stoupání na Klíč ( i na jiné kopce ) mi dělá čím dál větší potíže, bývalo to snazší, hihi.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiří ko,děkuji za pěknou procházku.

    OdpovědětVymazat
  7. Krásná procházka a a snad ještě hezčí jsou ty roubenky. Paráda 👍😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, Honza tehdy nebyl zvyklý chodit a úplně se odrovnal po této tůře.Bylo toho na něho moc.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko,moc krásné fotografie z pěkných míst.Také jsme se tam někde pohybovali,ale na Klíč už bych nelezla.Ve svém věku už nemám potřebu si něco dokazovat.S manželem už jenom po rovince.
    Měj hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, ještě nedávno jsme byla jako kamzík a najednou to je minulost a i když si to nechci přiznat, začínám se ,,ulejvat,,.Můj muž s tím začal dávno, jak to bylo do kopce,nebo na rozhlednu, dělal nám raději hlídače batohů.Jenže už se píše s osmičkou na začátku a tak se jeden nediví.
      Ono je po rovince taky pěkných míst. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Krásná pohádka, milá, poetická!
    Těším se na tu další a přeji hezký večer, Jiřinko! Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, to bude co nevidět. Neděle je za dveřmi. Vybrala jsem má oblíbená místa se sněhovou peřinou.Pac a husu Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Jiřinko, já mám pohádky ráda, takže si to užívám a těším se na další. Dobrou noc. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, já už budu jako Božena Němcová, když jí bylo ouvej, psala Babičku.
      Tak snad se vše v dobré obrátí, už mi všichni brnkaj na nervy, covid a okolnosti kolem Ukrajiny a chemky a kdo ví, co ještě přijde. Jiřina z N.

      Vymazat