čtvrtek 17. února 2022

Jak to vypadá

 Pokud byste byly, milé KOČKY, zvědavé, jak to u nás v okolí N. vypadá, tak vám předvedu, jaké je to kousek za městem na místech, kde bylo staré koryto Labe. 

Zjara tam ráda chodívám na procházku, kdysi tam manžel rybařil a tak jsme se tam zdržovali poměrně často. ( komáři to vítali )

Takových tůní je kolem Labe docela dost, mohlo by se vám tam také líbit: to víte, teď, v únoru, to tam vypadá poněkud jinak.

prosím: Jiřická tůň









Vždy zjara, když roztál led, se u břehu mrskaly štiky a bylo zajímavé ty jejich námluvy sledovat.

12 komentářů:

  1. Tak tam by se mi určitě líbilo.
    Klidný den, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, manžela zase bavilo, že ráno přišel ze Spolany a šel na ryby ( máchat vlasec ) a odpoledne jsem na kole přijela za ním a udělala malý ohýnek a upekla mu tam něco dobrého a večer jsme pak jeli spolu na kolech domů.
      Divočina kousek od města.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Renátko, jednou jsme tam pozorovali něco tmavého a obrovského, jak to plave před námi ve vodě, manžel na to zůstal koukat, tak jsem mu řekla, že to je jistě ponorka a dodnes si z toho dělá legraci.Rusalka bledá tam bude asi až v noci?
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko to je nádherná tůň a ty žluté kosatce vodní... to je nádhera. Na Racku jsou také a také je ráda fotím...Měli jsme je i na zahradě. jak je trochu mokro, tak se rozrůstají. je to jako plevel, ale krásný...Děkuji za hezkou podívanou a vtipný článek. Přeji ti krásné dopoledne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, když kvetou kolem Labe a na tůních kosatce, mám ráda ty procházky kolem vody.K tomu Racku bych se ráda podívala, až bude hezky.Zdali se spolu s rybníkem poznáme, po tolika letech?
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, nádhera! Takhle si tedy Neratovice opravdu nepředstavuji. Je dobré vědět, že tam jsou i taková místa...
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, vtipné je, že mnozí zdejší obyvatelé o tom nemají tuchu. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko, to je hezké místo. Tůňka, kosatce... A ještě když jsi přivezla koš s proviantem a repelent, co víc si přát ? Ahoj Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, repelent asi ne, ale dovezla jsem buď jídlo hotové v kastrůlku, nebo maso syrové, zabalila ho se zeleninou do alobalu, dala pod ohýnek, který jsem dlouho přiživovala a nakonec se ohýnek uhasil, rozhrabal a bylo uvařeno. Senzační jídlo ... kouř z ohýnku vadil komárům, tak ožírali raději jiné rybáře. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko,pěkná tůň.Taky jsem si představovala Neratovice jinak.Ale líbilo by se mi tam,na komáry bych si vzala nějaký odpuzovač.Přeju krásný páteční den! Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, Nerátky jsou stará vesnice s přízemními domky, pak Spolana - velká, kdysi známá fabrika a nyní množství paneláků a dobré spojení do Prahy.Nyní by v té továrně mohli Američani točit rok co rok horory...
      Spolana už nesmrdí, lidí tam pracuje už jen pár.
      Jiřina z N.

      Vymazat