pátek 18. února 2022

Pod Řípem

 V zimě to výletování někdy nemá ty správné grády, daleko lepší je sedět někde v teple v chatě, u kamen s hořícími a praskajícími poleny, s výhledem do lesa nebo zasněžené krajiny. S čajem s pár kapkami rumu? pro ty, kdo to mohou pít. Protože,

milé KOČKY,

 když se drápete do svahu po zmrzlém povrchu a jste celí zkřehlí, nemá to ty půvaby, jako jarní procházka v lese, kde zpívají ptáci a prosvítá mladými lístečky sluníčko. 

Pohled od paty Řípu vám napoví, co tím myslím. Už nejdu 1.ledna vícekrát na Říp! hihi.











14 komentářů:

  1. Chodíme skoro za každého počasí, ale je jasné, že mám raději, když je hezky...
    Jiřinko, měj se moc hezky, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, když jsme na Říp tehdy lezli, bylo hodně kluzko a my starší modely se bojíme zlomeniny. Jinak pohodička, mráz kopřivu nespálí. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Taky chodím za každého počasí a docela mě to baví,když je doma pes nejde to jinak.Ale zrovna na takový kopec by se mi nechtělo.Včera jsem myslela,že mě vichr s Bleky odnese.
    Ale nad sluníčko jasně není.
    Jiřinko,měj hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, včera tady na náměstí byla taková vichřice, že jsem se motala, jako bych šla z hospody. Mít široké rukávy, odneslo by mě to do Brandejsa.
      Ahojky: Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, že je zima mně venku při procházkách nevadí, ale déšť a velký vítr ano. Měj se hezky. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, já se bojím chodit venku jen při náledí, nebo v létě při bouřce... odjakživa jsem se bála zlomenin. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko,taky chodím,tak často jak jen to jde.Přiznávám ovšem,že někdy jsem tak utahaná z práce,z ranního vstávání,že příjdu domů,uvařím si čaj a pokud nemusím,nic nedělám.Prostě si jen vezmu knížku a čtu si.I takové dny jsou.Měj se moc pěkně.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, jen jsem chtěla dát najevo, že je výlet hodně ovlivněn počasím, čím jsem starší, tím víc to tak vidím. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko chodím 4 x týdne na procházky kolem bydliště 4-6 km a výšlapy v Beskydech, a to do kopců, aby se mi zregenerovaly plíce po kovidu. Loni v srpnu jsem se drápala na Říp, a mohu říct, že se mi šlo hodně špatně v tom teple. Takže za mne, žádný Novoroční výšlap na Říp by mi nehrozil. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iwko, Beskydy jsou krásné a pamatuji si na náš výšlap s přáteli na Lysou Horu, dnes bych tam asi nevylezla? Nebo ano, ale trvalo by to...Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Chodím ráda, ale šplhání do kopců se mi nějak přestává, spíš přestalo líbit. :-)
    Prostě mi už není 20. Ale na kopci bydlím. :-)
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, taky si říkám, že je na čase ubírat, však jsme se nachodili po rozhlednách až hanba. Ale jen sedět doma nebudu. Přaji hezký víkend. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, tam je hezky. My jsme s rodinou byli na Řípu před pár letyna 1.máje a byla mlha stejně jako na Tvých fotkách, jen se kolem všechno začínalo zelenat. Budu muset někde vyhrabat fotky. Děkuji za připomenutí a přeji ti krásný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, to udělej, my jsme se po přestěhování ze Šluknovského výběžku do N. setkávali s mými rodiči a rodinou bráchy vždy na Jiřího na Řípu ( jezdili jsme ale i jeden ke druhému domů )a šli jsme nahoru k rotundě.Mamka se vždy dobře bavila, když cirkusáci volali - pojďte zápasit - anakonda dva roky stará...stánky, a ten mumraj okolo já ale nesnáším.Nebo spíše nevyhledávám.
      Jiřina z N.

      Vymazat