pondělí 7. února 2022

Neuklízejte!

 Byl čtvrtek odpoledne a mne vzalo uklízení, tedy ne jen tak ledajaké, pustila jsem se do třídění a likvidování starších účtů a ,,papírů,, - též časopisů o bydlení a věcí všeho druhu, probírka vlny a přízí, co to na mne skočilo tak náhle, netuším, ale přemohlo to moji vrozenou lenost a pěkně jsem si naběhla.

Jak že to myslím, milé KOČKY:

já totiž při takové ,,práci,, začnu číst i starší časopisy, jestli tam není něco, co by stálo za opětovné uschování a vida, bylo, v jednom z nich se nacházela stránka s recepty na dobroty z máku a už to jelo. Hned k večeru jsem ten makovec upekla a sklidila jsem ovace a pochvalu od manžela.

Sice můj známý obvykle říkával: máte rádi mák? po máku se blbne!

ale já blbnu i bez máku a tak jsme si na buchtě, kterou jsem upekla na pekáči a nikoli v bábovce pochutnali a ještě jsme kus dali dál.

pro zvídavé: recepis dle časopisu:




dávka pro manžela a na vyžádání dostal meruňkový džem:
( taky jsem mu to mohla vykrájet formičkou ve tvaru srdíčka? )


Krásný nový týden, děvčata.

14 komentářů:

  1. Uklízím docela ráda,ono se dvouma chlapama,kočkou a psem je pořád co.V týdnu jsem třídila staré fotky z dětství,že zase trochu každou ze sester podělím.
    Makovec nebo bábovku dělávám,máme ji rádi.Mák ještě mám a tak možná upeču.
    Jiřinko,hezký nový týden

    OdpovědětVymazat
  2. Jiřinko, hezké i vtipne zamyšlení se sladkou koncovkou. Také bych měla probrat skříňky, povyházet zbytečnosti, ale nějak se mi pořád do toho nechce. Asi se budu muset donutit. Jinak s těmi mými dvěma andulackymi opeřenci mám také práci každou chvíli. Mám pocit, že celou zimu pelichají...a zrníček je také pořád mimo klec plno...ale jsou to zlatíčka. Krásný den ti přeji.

    OdpovědětVymazat
  3. Jiřinko, naštěstí tě moji chlapi nečtou :o)
    Prý uklízím pořád - nevím, ale pořád je co. Mám ráda ve věcech řád.
    Makovec miluji, bábovka mě moc láká, mám tu novou formu, ale Adam nemá mák moc rád a je přece jen hlavní strávník :o)
    Přeji pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Jiřinko, někdy je potřeba přebrat staré papíry a udělat v nich pořádek. A občas se objeví i nějaká zajímavost, jako třeba recept na nějakou dobrotu. Makovou bábovku bych ráda ochutnala, ale mák mi nedělá dobře, tak si nechám zajít chuť.
    Měj pěkný den. R.

    OdpovědětVymazat
  5. To vykrojení do srdíčka, můžeš ještě stihnout na Valentýna😁
    Třídění tohoto typu věcí - nemá konce…když to člověk začne znova číst 😉

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to já znám. Jakmile třídím starší časopisy, tak v nich začnu listovat a pak to je těžké rozhodování - nechat či zlikvidovat.
    Recept na makovou bábovku se mi líbí a určitě bych si já pochutnala. Nevím proč, ale ti ostatní z naší rodiny, kterým bych kousek nabídla, o mák nestojí :-(.
    Jiřinko, měj se !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  7. Jiřinko, musím se smát. Jsem na tom úplně stejně jako ty. Pak takové uklízení nebere konce a v závěru zjistím, že jsem skoro všechno nastrkala zpátky. Tedy až na ty staré výpisy z účtů, ty jdou do skartovačky a pak mám zase obavy, jestli jsem neskartovala něco, co jsem měla uchovat. Často musím sama ukázňovat a pak můžu být v zvolnění místa pro další krámy úspěšná. Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
  8. Jestli se blbne po máku, tak jsem ho musela jíst jako dítě alespoň několikrát týdně. Sama ho sice používám, ale celkem sporadicky. Tak jsem si vzpomněla na nudle s mákem, ty mám ráda. Můj muž ne, ale proč si neudělat radost. Ta trocha máku už stejně nic nezmění. Jiřinko, přeji klidné dny, zdravím 😜😄

    OdpovědětVymazat
  9. Po maku se neblbne, leda tak po odvaru z nezralych makovic...

    OdpovědětVymazat
  10. Drahouškové moji, moc ráda jsem si přečetla, kdo má a kdo nemá rád mák a proč, u nás kupujeme mletý mák, docela rádi ho používáme,jak na nudle, tak na švestkové knedlíky, a nyní i na tu buchtu.My jsme se totiž bavili, že babička mého manžela pekla bábovku ze stočeného těsta a v něm zabalený, uvařený mák. Mám ráda především tvaroh, ale také ořechy, zkrátka na sladké mě vždy utáhli.
    Pečení zdar a bábovkám především.
    Vaše Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  11. Jiřinko, tak já jsem celý leden věnovala hlavně hloubkověmu úklidu, třídění, vyřazování a odvážení věcí všeho druhu z domu pryč. Mám z toho velikou radost, máme sice veliký dům, ale už to bylo neúnosné. Hlavně to musím dotáhnout do konce ! P.S. Bábovku i vše s mákem mám ráda, kdyby jsi to chtěla vědět... Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, to ti chválím, ten hloubkový úklid, já když s něčím začnu a snažím se zapojit manžela, máš vidět ten děs v jeho očích, hihi. Jiřina z N.

      Vymazat
  12. Jiřinko,mám to stejně.Jakmile se pustím do úklidu,tak to beru z gruntu a to se pak jeden diví,co všechno se nepotřebuje!Mám prostě ráda pořádek a někdy taky žasnu,co vše se najde.Mák mám ráda,kupujem ho sice málo,možná tak na nudle,ale bábovky peču celkem často.Kluci mají rádi bábovky a celkově sladké pečivo.Manžel si určitě pochutnal.Jiřinko,hezký den.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už máme další, nový sáček mletého máku doma, asi se bude brzy buchta s mákem opakovat, bábovky mám moc ráda, ale ne chlapy/bábovky.
      Krásné předjarní dny Jiřina z N.

      Vymazat