čtvrtek 17. března 2022

Neplánovaný

V sobotu jsme s Marcelou brázdily zorané lány za Prahou a v neděli mi Jana zavolala, zda bych se nešla projít nebo zda nezajdeme někam posedět a probrat novinky. Utrhla jsem se od knížky ( o tom jindy ) a šlo se... domluvily jsme se na 13.15 hod. a sešly se, nabídla jsem jí jízdu motoráčkem do sousedního Brandýssa nad Labem, že se tam porozhlédneme, však jsme tam spolu nebyly nějaký čas. V Brandýse jsme šly k synagoze, jestli tam není nějaká výstava, ale bude otevřena až koncem dubna? a pak, po téměř povinné kávě a něco k ní jsme se šly projít. Do Staré Boleslavi si zajdeme jindy, až bude tepleji, a proto jsme to vzaly kolem kostela k zámku, kde jsme si prohlédly zahrady a pávy a lidi, kteří se také chtěli ze zámecké terasy podívat dolů k Labi. Poté jsme se prošly zpátky po náměstí a k nádraží a využily jsme motoráček od Čelákovic k nám do N. Vyčistily jsme si hlavu, prokrvily nohy a rozběhly se za povinnostmi domů, každá do svého.

A nyní máte možnost, milé KOČKY, vzít to zpětně s námi:





























16 komentářů:

  1. Jiřinko,mit kamaradky cestovatelky je k nezaplaceni.Brandys nad Labem a Starou Boleslav,přes ktere jezdime za sestrou mam v planu dlouho.Sestra ma dnes narozeniny a nam něco rachta v aute a v.ponděli jde do servisu.Tak nas vezme prostredni sestra,ale na vyletovani to asi nebude.Moc krasne fotografie.
    Měj hezky den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, máme štěstí, že je tu okolo nás toho tolik, kam se dá jet i na to odpoledne a pokud nechceme zrovna do Prahy.
      Marcelka, jako rodačka z Turnova, ta nejraději jezdí tam a Jana, té je to jedno.
      Tak si setkání sester užijte. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jste ženy činu, Jiřinko! Užily jste si moc hezké odpoledne.
    Děkuji za fotky a zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, s Janou jsme už podobné výpady dělaly a to i do Staré Boleslavi, ale až bude zeleno, znova si tam zajedeme.Teď je to zatím takové holé. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Takový minivýlet je prostě dobrý. A když je nad hlavou modré nebe a k tomu kamarádka vedle sebe, tak to je úplně dobrý!!!!!
    Měj pěkný dne a díky za fotečkovou dokumentaci !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já tomu říkám terapie, popovídáme a projdeme se, pak se vrátíme domů a nepřijde nám to už tak vyhrocené, zkrátka je to léčivý proces. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko,moc hezký výlet jste si udělaly. Já ještě marodím s vozidel. Teploty nemám,ale jsem unavená.🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně to vylež, já jsem dnes odpoledne jako po výprasku, ani nevím, proč.Tak se také odklidím do postele. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko, to byl krásný s zajímavý výlet. Už několikrát z manžel chtěl vlakem jet, ale vždy nás odradila buď výluka nebo špatné spojení zpátky domů. Třeba na to někdy také dojde. Moc hezké fotografie jsi pořídila. měj krásný den. Jara.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, tak daleko od domova byste asi měli lépe jet až bude den dlouhý, třeba v červnu.
      Vlaky teď měly z Nera do Prahy výluku a jezdilo se buď busem na Prahu nebo vlak pokračoval přes Kralupy. A pak návrat na sever není nic pohodlného.
      Zatím hola a užijte si hezký večer.Dnes tady zpívali ptáci serenády. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Většinou neplánované akce, jsou ty nejvydařenější

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, nebylo to nic bombastického, ale příjemné nedělní odpoledne.Přeji ti krásné jarní dny. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko,dala jsem sem komentář a on se mi smazal,nevím proč,tak to zkusím znovu.Psala jsem,že je fajn,že máš kamarádky s kterými můžeš vyrazit na výlet.Počasí vám vyšlo,pěkně jste si poklábosily,nafotila jsi hezké fotky a já se ráda podívala,takže paráda!Měj se moc pěkně a opatruj se!Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, s kamarádkou si popovídáš jinak, než s manželem. Toho nezajímá plisovaná sukně, barva na vlasy, časopis o bydlení ani jaké kytky nasázíš letos před dům.
      Jak říkával manžel jedné mojí kamarádky z Velkého Šenova: když k nám chodí Jiřina, nemusí k nám chodit lékař ( myslel tím v legraci psychiatra )...a my se tomu s jeho ženou smály.
      Kamarádka už je mojí víc opatrovnicí, než jen kolegyní, ale i tak díky za ni.
      děkuji ti za návštěvu: Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Opět krásné město, které neznám. Moc pěkné fotky. Měj pěkné jarní dny, Jiřinko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, to je město s nejdelším názvem Brandýs nad Labem - Stará Boleslav. A do Boleslavi půjdeme zas jindy. My jsme tam s Janou už byly před asi dvěma lety v obojím, ale to bylo později, nebyla taková zima. Jinak to často projíždíme s mužem autem.
      Ahojky. Jiřina z N.

      Vymazat